Boeken Lauren Weisberger: vlotte pageturners

Lauren Weisberger is een bekende Amerikaanse auteur. Haar boeken worden over de hele wereld gelezen en een van haar romans is ook verfilmd. In welk genre schrijft Lauren Weisberger? We mogen haar boeken met name tot de chicklit of feelgood rekenen, maar dat neemt niet weg dat het ook echte pageturners zijn. Je leest deze boeken in één adem uit. Op deze pagina vind je de Prada-serie van Lauren Weisberger op volgorde en lees je meer over haar los te lezen boeken. Een korte samenvatting per boek en meer over het nieuwste boek van Lauren Weisberger.

Wie is Lauren Weisberger?

Lauren Weisberger werd geboren op 28 maart 1977 in Scranton, Pennsylvania. Ze verhuisde naar Allentown en studeerde in 1995 af aan Parkland High School. Vervolgens studeerde ze aan de Cornell University. Dat betekende voor Lauren vier heerlijke jaren van studentenfeesten, creatieve schrijfcursussen, stapels bibliotheekboeken en sneeuw. Nadat Lauren in 1999 haar studie Engels afrondde, maakte ze een lange reis door Europa, Israël, Egypte, Jordanië, Thailand, India, Nepal en Hong Kong. Ze droeg enkel een kleine rugzak en verbleef op unieke plaatsen.

Eenmaal terug in de VS werd ze de assistente van de hoofdredacteur van Vogue. Daar legde ze de basis voor haar huidige boeken. Ze veranderde van baan en schreef overdag recensies en volgde ’s avonds schrijfcursussen. Haar eerste boek, De duivel draagt Prada, werd in 2003 gepubliceerd en stond maar liefst een jaar op de New York Times Bestseller List. Hoogtepunt hierbij was de verfilming met Meryl Streep en Anne Hathaway in de hoofdrollen.

Alle boeken van Lauren Weisberger

Prada boeken Lauren Weisberger op volgorde

  1. De duivel draagt Prada (2003) – The devil wears Prada
  2. De wraak van Prada (2013) – Revenge wears Prada
  3. Leugens en lattes (2018) – When life gives you lululemons

Korte samenvatting per boek

Gossip & Gucci Lauren Weisberger

Gossip & Gucci

Bette is dol blij dat ze een baan krijgt bij een trendy PR-bureau. Plotseling hoort ze echt bij de rijken van Manhattan. Maar dat leven valt ook niet mee en daar komt Bette snel genoeg achter. Plotseling is Bette het speeltje van een beruchte playboy en staat ze in allerlei roddelkrantjes. Bovendien verandert Bette zelf ook behoorlijk en begint ze steeds meer te lijken op een kopie van Paris Hilton.

Chanel Chic Lauren Weisberger boeken

Chanel Chic

Chanel Chic speelt zich middenin een wereld van luxe af, waar men niet eens beseft wat armoede is. Zelfs de beste vriendschappen zijn niet altijd tegen dat leven bestand. het boek begint op een avondje in Soho House, waarbij Emmy, Leigh en Adriana, drie hechte vriendinnen, een pact sluiten. Ze gaan veranderen in hun leven wat hen tegenstaat. Doordat je steeds wisselt van hoofdpersoon is dit een verfrissend boek en misschien zelfs wel het beste boek van Lauren Weisberger.

Champagne in Chateau Marmont

Julian en Brooke wonen in het mooie New York. Julian is muzikant en Brooke heeft twee baantjes. Met deze inkomsten redden ze het prima. Dan wordt Julian benaderd door een grote platenmaatschappij en belandden ze plotseling in een heel andere wereld. Het kan allemaal niet duur genoeg en ze genieten volop van de luxe. Maar dit luxe leventje heeft ook een keerzijde. Al snel krijgen ze te maken met de paparazzi. Overleeft hun relatie dat? Brooke komt voor een onmogelijke keuze te staan.

Love game

Charlotte Silver doet haar best om bij de tennistop te behoren. Ze wordt getraind door haar vader en sinds het overlijden van haar moeder doet ze nog meer haar best. Charlie is een zachtmoedig, vriendelijk meisje, in een wereld van egocentrische sporters en dito coaches. Haar eerste Wimbledon moet ze echter afbreken door een blessure en ze kan alleen terugkeren wanneer ze in de leer gaat bij trainer Todd, die goed bekendstaat, maar ook meedogenloos is. Charlie verandert volledig door hem. Wie is Charlie nu echt? Is ze de harde toptennisser die succes heeft weten te behalen of is ze diep in haar hart nog steeds dat zachte meisje?

Het perfecte plaatje nieuwste boek Lauren Weisberger

Het perfecte plaatje

Peyton heeft het helemaal voor elkaar. Ze is presentator van een bekende tv-show, ziet er goed uit en is blij met haar man en dochter. Skye, haar zus, heeft ook alles wat ze zich wensen kan. Ze is thuisblijfmoeder in een uitstekende wijk en beschikt over alle diploma’s die nodig zijn om haar hogerop te helpen. Maar stiekem is ze op zoek naar iets anders. Max, de dochter van Peyton, heeft het wel gehad met haar dure privéschool en is van plan om carrière te maken in de filmbusiness. Één leugentje lijkt echter alles op zijn kop te zetten. Kunnen deze vrouwen ermee leven?

Serie Prada samenvatting per deel

Deel 1 Prada Lauren Weisberger

1. De duivel draagt Prada samenvatting

Miranda Priestly is hoofdredacteur van het tijdschrift Runway. Andrea Sachs is blij met haar nieuwe baan als assistente van deze bekende vrouw, al wordt ze ook gevreesd. Andrea wordt elke dag op de proef gesteld door de steeds hogere eisen die Miranda stelt. Zoveel vrouwen zijn jaloers op haar baantje, maar Andrea merkt dat haar werkdagen steeds langer worden en bovendien steeds extremer. Trekt ze dat wel?

Deel 2 Lauren Weisberger De wraak van Prada

2. De wraak van Prada samenvatting

Andy staat op het punt om te trouwen. Succes in haar carrière heeft ze al, ze staat bekend als de redacteur van een glossy tijdschrift. Ze werkt samen met Emily, haar beste vriendin en een oude bekende van Runway. Ze proberen zo ver mogelijk uit de buurt te blijven van Miranda Priestly, maar dat valt niet mee.

Leugens & lattes Lauren Weisberger

3. Leugens en lattes samenvatting

Emily heeft Miranda Priestly al jaren geleden de rug toegekeerd en inmiddels werkt ze als imagomanager bij Hollywood. De volgende generatie komt er echter aan en Emily moet haar best doen om te blijven scoren. Dat zou haar kunnen lukken met topmodel Karolina Hartwell. Ze heeft haar leven goed op de rails, totdat ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed. Emily schiet haar te hulp, samen met Miriam Kagan, een vriendin en bekende advocate. Wie heeft Karolina erin geluisd? Om wraak te nemen kunnen ze de hulp van Miranda Priestly goed gebruiken.

Verfilmingen van Lauren Weisberger

De duivel draagt Prada is een van de bekendste boeken van Lauren Weisberger. Dit boek is ook verfilmd onder de titel The Devil wears Prada. Hieronder zie je de trailer van deze film.

Bekijk ook:  Alle boeken van Sarah Lark op volgorde

Het nieuwste boek van Lauren Weisberger

Onlangs kwam in het nieuws dat er een nieuw boek van Lauren Weisberger uitgegeven wordt. Meer over dat boek heb je hierboven al kunnen lezen. Het nieuwste boek van Lauren Weisberger is namelijk Het perfecte plaatje. Meestal duurt het bij deze schrijfster wel even voordat er weer een nieuw boek verschijnt. Zodra daar meer over bekend wordt, lees je dat op deze pagina.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, dan ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *