Carla Kovach boeken op volgorde: Gina Harte

De boeken van Carla Kovach worden vaak op één lijn geplaatst met de thrillers van M.J. Arlidge en Helen Fields. Houd je van die boeken, dan zal je beslist ook genieten van de Gina Harte-serie. Hier lees je meer over de persoon achter de schrijfster, zetten we de boeken van Carla Kovach op volgorde en lees je een korte samenvatting per deel.

Wie is Carla Kovach?

Carla Kovach is een Engelse schrijfster die in Nederland en andere landen razend populair werd door haar Gina Harte serie. In het Engels zijn er al meer boeken uitgegeven onder haar naam. In het Nederlands zijn er tot nu toe 4 delen verschenen in de Gina Harte boekenreeks. Carla Kovach werd in eerste instantie gevraagd om voor het theater te schrijven. Dat ging haar zo goed af dat ze zich op het schrijven van boeken heeft gestort. De eerste delen van de Gina Harte serie zijn internationaal zeer goed verkocht en staan in veel landen in de toplijstjes met bestverkochte boeken. Naast schrijven heeft Carla Kovach ook een passie voor tekenen en schilderen.

Gina Harte serie op volgorde

  1. Stil maar (Originele titel: The next girl)
  2. Dit heb je verdiend (Originele titel: Her final hour)
  3. Zo’n mooi meisje (Originele titel: Her pretty bones)
  4. Toen ze verdween (Originele titel: The liar’s house)
  5. Haar duistere hart (Originele titel: Her dark heart)
  6. Haar laatste fout (Originele titel: Her last mistake)
  7. Zwijg als het graf (Originele titel: Their silent graves)
  8. Hij ziet jou (Originele titel: The broken ones)
  9. Toen waren er vier (2024)
  10. Jouw laatste wens (2024)

Meer over de boeken van Carla Kovach

Stil-maar-Carla-Kovach-Gina-Harte-serie

Gina Harte 1: Stil maar

In een enorme regenbui krijgt de jonge Deborah Jenkins een lift aangeboden door een man in een bestelbusje. Die neemt ze dankbaar aan, maar later zal blijken dat het de grootste fout uit haar leven is geweest. Ze wordt gedrogeerd en opgesloten in een kamer zonder ramen. Bovendien zit ze vast aan een ketting, dus ontsnappen is onmogelijk. Detective Gina Harte heeft de zaak van deze jonge moeder in haar hart al opgegeven. Tot er op de drempel van de bibliotheek een baby te vondeling wordt gelegd. Een anonieme beller geeft aan dat ze een DNA-test moeten doen. En dan komen ze erachter dat het DNA overeenkomt met dat van Deborah. Waar is ze?

dit-heb-je-verdiend-gina-harte-2

Gina Harte 2: Dit heb je verdiend

Melissa Sanderson had een leventje waar menigeen jaloers op zou zijn. Dan is ze plotseling vermoord en op haar lichaam zijn sporen van eerdere verwondingen te vinden. Gina Harte wordt teruggevoerd naar haar eigen moeilijke verleden. Zwaar, maar ook een extra stimulans om de moordenaar snel te vinden. Al snel zit Gina op het spoor van Melissa’s man, die nogal losse handjes lijkt te hebben, van haar minnaar, die jaloers aangelegd is, en van een derde persoon…

zon-mooi-meisje-carla-kovach Gina Harte 3

Gina Harte 3: Zo’n mooi meisje

Wanneer een jonge vrouw uit een busje valt, schiet een voorbijganger snel te hulpen. Deze is nog net op tijd om haar laatste woorden op te vangen: ‘Help haar.’ Deze woorden blijken echter tevergeefs. Enkele dagen later wordt het lichaam van een andere jonge vrouw gevonden, die verontrustend veel lijkt op de vrouw die uit het busje viel. Even oud, een slank lichaam en felrood haar. Deze moordenaar lijkt beslist voorkeuren te hebben. Het is aan Gina Harte om het volgende slachtoffer als eerste te vinden.

Bekijk ook:  De top 10 spannende boeken van 2021
toen-ze-verdween-carla-kovach Gina Harte 4

Gina Harte 4: Toen ze verdween

Het is nogal laat geworden op een feestje en Samantha loopt in haar eentje naar huis. De straat is druk en het is een ritje van zo’n 10 minuten. Samantha komt echter nooit thuis aan. Zeven jaar na haar verdwijning krijgt haar beste vriendin Diane op de dag van Samantha’s verjaardag een brief die aan Samantha geadresseerd is. Er zit een verjaardagskaart in en een vingernagel, gelakt in de lievelingskleur van Samantha. Een bizarre vondst, waarmee Diane dan ook naar de politie stapt. Het DNA komt echter niet met overeen met dat van Samantha. De gelakte vingernagel blijkt van Jade Ashmore te zijn, die, een dag voor Diana de brief ontving, is vermoord.

haar-duistere-hart-carla-kovach-5 Gina Harte

Gina Harte 5: Haar duistere hart

Susan Wheeler is een toegewijde moeder. Iedere dag brengt ze haar kinderen naar school, en iedere middag haalt ze hen weer op. Tot vandaag. Vandaag geeft Susan haar drie kinderen een kus voordat ze vertrekt, om nooit meer terug te keren.

Als Susans moeder Mary van haar verdwijning hoort, is ze extreem ongerust. Haar dochter logeerde al een tijdje bij haar omdat ze het zwaar had, maar Susan houdt van haar kinderen en zou ze toch nooit zomaar achterlaten? Susans zus Clare denkt er anders over. Het is nét iets voor haar zus om zomaar te verdwijnen. Susan zoekt altijd aandacht, liegt al jaren tegen haar familie en glipt ’s nachts regelmatig het huis uit. Maar als de uren overgaan in dagen wordt zelfs Clare bang.

Als Mary wanhopig op zoek is naar antwoorden, vindt ze Susans dagboek en ontvouwt zich een duister geheim uit haar dochters jeugd. Het laatste bericht in het dagboek leidt de politie naar het lokale park, waar ze een man dood aantreffen. Iedereen blijft achter met de verlammende vraag of Susan is verdwenen omdat ze het slachtoffer is… of de dader.

haar-laatste-fout-Carla Kovach boeken op volgorde

Gina Harte deel 6: Haar laatste fout

Slim, mooi en een vrouw waar mannen moeilijk nee tegen kunnen zeggen. Holly is de meest besproken inwoner van de stad. Nu ligt haar gewurgde lichaam in een hotelkamer, vermoord op het huwelijksfeest van haar beste vriendin.

Wanneer de politie Holly’s smetteloze appartement doorzoekt, vol met stijlvolle meubels en dure sieraden, ontdekken ze een andere kant van Holly. Ze blijkt ordelijk en precies – was ze dan geen chaotische feestmeisje, zoals iedereen dacht? Holly was zelfs een planner, en haar volgende stap was om naar buiten te komen met haar grootste geheim, dat ze al maanden verborgen hield. Iets wat het leven van meer dan één bruiloftsgast zou ruïneren.

Er zijn genoeg mensen die Holly dood wilden hebben, maar er is er maar één die haar heeft vermoord.

zwijg-als-het-graf-carla-kovach boeken

Gina Harte deel 7: Zwijg als het graf

Gekleed in opzichtige halloweenkostuums doorkruizen twee tienermeisjes het bos op hun weg naar de buitenwijken van de stad. Maar voor ze de veilige straten bereiken, doen ze een schokkende ontdekking. Midden op het pad vinden ze een oud stuk touw dat verder het duister in leidt, naar een hoop omgewoelde aarde. De meisjes beginnen te graven en stuiten op iets wat ze niet goed kunnen plaatsen. Maar als ze zich realiseren wat ze hebben ontdekt, wordt de stilte doorbroken door hun ijzingwekkende geschreeuw… De meisjes ontvluchten het bos zo snel als ze kunnen, zonder de persoon te zien die vanuit de schaduw alles gadeslaat.

Wanneer een paar dagen later nog een graf wordt gevonden, is het voor detective Gina Harte duidelijk dat een seriemoordenaar het kleine stadje teistert. Maar op wie heeft de moordenaar het nu voorzien? En wanneer wordt er weer een graf gevuld?

hij-ziet-jou-carla-kovach-nieuwste boek

Gina Harte deel 8: Hij ziet jou

Amber doet nog wat rode lippenstift op en bekijkt zichzelf in de spiegel voordat ze op een date gaat. ‘Niet opblijven!’ roept ze naar haar huisgenoten wanneer ze weggaat. Maar Amber komt die avond niet thuis. Amber komt nooit meer thuis.

Gina Harte probeert een gedegen onderzoek op te zetten, maar er beginnen steeds meer geruchten de ronde te doen over Amber en het lijkt erop dat iedereen een ander verhaal te vertellen heeft. Maar zodra Ambers levenloze lichaam wordt gevonden in een plaatselijk park, met dichtgelijmde blauwe lippen, wordt het plotseling stil. Terwijl Gina Harte de laatste paar uur van Ambers leven naloopt, lijkt het erop dat het meisje simpelweg verdween op weg naar de bushalte. Wanneer een andere jonge vrouw in het holst van de nacht vermist raakt, is het een race tegen de klok om haar te vinden voordat ook haar voor altijd het zwijgen wordt opgelegd.

Bekijk ook:  Toppers van de legal thriller: Steve Martini

toen-waren-er-vier-gina-harte-carla-kovach

Gina Harte deel 9: Toen waren er vier

Vijf tieners bereiden zich voor op een nacht kamperen in het bos vlak buiten hun kleine stadje. Lachend en bepakt met tenten en slaapzakken banen ze zich een weg richting de donkerste delen van het woud, ver weg van nieuwsgierige ogen. Maar wanneer de volgende dag de zon opkomt, zijn er nog maar vier vrienden over.

Leahs vrienden zijn er kapot van en zweren dat ze niks vreemd hebben gezien of gehoord. Haar beste vriendin kan nauwelijks door haar tranen heen praten wanneer ze de gebeurtenissen van die nacht omschrijft – dansen, marshmallows roosteren, bier drinken bij het kampvuur… Maar is dit echte rouw, of verbergt ze iets? En wat is er met Naomi gebeurd tijdens dat ene uur waarover niemand iets kan vertellen? Welk verontrustend verleden schuilt achter de perfecte manieren van de jongen die de kampeertrip organiseerde en wie is bereid te liegen, en meer, om zijn geheimen te bewaren?

Nieuwste boek van Carla Kovach

Hieronder staat het nieuwste boek van Carla Kovach dat nu aangekondigd is. Zodra er meer bekend wordt over Gina Harte deel 11, dan lees je dat hier. Voorjaar 2024 komt deel 10 uit: Jouw laatste wens.

Gina Harte deel 10: Jouw laatste wens

Kerstin is klaarwakker. Terwijl de rest van het gezin slaapt, denkt ze na over het verwoestende geheim dat haar man haar zojuist heeft verteld. Kent ze de man met wie ze is getrouwd wel echt? En zijn haar kinderen nog wel veilig in dit kleine stadje?

Ze schrikt op wanneer ze buiten een geluid hoort. Turend in de duisternis valt haar oog op een gedaante achter in de tuin. Ze kijkt hoe de ­gestalte een lucifer opstrijkt. Kerstins adem stokt bij het zien van het gezicht dat lachend naar haar kijkt, alsof het geniet van haar angst.

Een autodeur slaat dicht en de gedaante rent weg tussen de bomen door maar laat iets achter: een herdenkingskaarsje. Het flakkert in de duisternis en Kerstin weet precies wat het betekent. Iemand zit achter haar aan en haar familie is in groot gevaar…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Beste boek van Carla Kovach

Wat is het beste boek van Carla Kovach? Het antwoord daarop is uiteraard subjectief, maar het beste boek over Gina Harte is wellicht wel een recent deel uit de serie: Toen ze verdween. Omdat het verhaal van Gina Harte zelf als een rode draad door de boeken heen loopt, raden we je echter aan om met deel 1 te beginnen. De boeken kunnen ook los gelezen worden, maar dan lees je het levensverhaal van Gina Harte niet op volgorde.

Vergelijkbare schrijvers met Carla Kovach

Op zoek naar schrijvers zoals Carla Kovach? Lees dan ons artikel 10 schrijvers zoals M.J. Arlidge eens. Carla Kovach kan zich zeker meten met deze Britse schrijver en in dit lijstje zal je dan ook vast inspiratie opdoen. Ook deze boeken zijn misschien iets voor jou:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, dan ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *