Carmen Mola trilogie & nieuwste boek

Carmen Mola is het pseudoniem van een Spaanse schrijver, maar wat is er eigenlijk allemaal al bekend over deze schrijver? Hieronder lees je meer over Carmen Mola, haar trilogie en op welke volgorde je de boeken van Carmen Mola moet lezen. Bovendien vertellen we je alles over het nieuwste boek van deze inmiddels zo populaire schrijfster.

Wie is Carmen Mola?

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, is Carmen Mola een pseudoniem. Lange tijd heeft men verborgen gehouden wie er achter dit pseudoniem zat, maar afgelopen jaar werd het plotseling bekend. Hoewel het verhaal ging dat er een vrouwelijke professor van in de veertig achter Carmen Mola zou zitten, was de verbazing groot toen er maar liefst drie mannelijke schrijvers achter deze boeken bleken te zitten. Dit kwam openbaar bij het uitreiken van een bekende Spaanse literatuurprijs. Het boek La Bestia (letterlijk: Het Beest) van Carmen Mola was genomineerd en viel ook in de prijzen. Iedereen wachtte tot er een vrouw het podium op zou lopen, maar de schok was groot toen drie mannen de prijs in ontvangst namen. Er heeft nooit een vrouw achter deze boeken gezeten, dat was slechts een slimme opzet die men gebruikte om een mythe rond de ‘Spaanse Elena Ferrante‘ te creëren. In werkelijkheid is Carmen Mola het pseudoniem van televisiescriptschrijvers Agustín Martínez, Antonio Mercero en Jorge Díaz. Dat doet overigens niets af aan de populariteit van de boeken.

Carmen Mola trilogie / Elena Blanco boeken op volgorde

Tot op heden heeft Carmen Mola de onderstaande trilogie over Elena Blanco en een los te lezen boek geschreven. Wanneer daar meer boeken bij komen, dan plaatsen wij dat nieuws uiteraard op deze pagina. Wil je op de hoogte blijven, volg ons dan op Facebook of Instagram.

Bekijk ook:  Angela Marsons boeken op volgorde & nieuwste boek

Carmen Mola trilogie over Elena Blanco

  1. De zigeunerbruid – La novia gitana
  2. Het duistere net – La Red Púrpura
  3. Het jaar van het varken – La nena

Los te lezen boek van Carmen Mola

Hieronder lees je waar de boeken over gaan.

De zigeunerbruid

Dit eerste boek uit de Elena Blanco-reeks bestaat uit diverse delen die steeds met een kort verhaal beginnen. Centraal staat het verhaal van het politieteam onder leiding van Elena Blanco. Susana Macaya is na haar vrijgezellenfeest verdwenen en wordt dood gevonden. Dan ontdekt Elena Blanco dat haar zuster Lara op dezelfde manier gedood is, ook vlak voor haar eigen huwelijk. Maar de moordenaar van Lara zit in de gevangenis. Is hij wel echt de dader? Inspecteur Elena Blanco onderzoekt de zaak, terwijl ze ondertussen worstelt met haar eigen trauma. Het boek eindigt in een climax, waardoor je meteen verder wilt lezen in deel 2.

Het duistere net

In dit boek onderzoekt inspecteur Elena Blanco een volgende zaak. Het gaat om de inval in een woning, waarbij ze ontdekt dat een tienerjongen naar een live uitgezonden wreed schouwspel kijkt. Wie zit daarachter? Elena verdiept zich al maanden in een machtige criminele bende die hierachter lijkt te zitten, maar kan ze haar weg vinden op het ‘dark web’, de diepste krochten van het internet? En houdt dit complot verband met de verdwijning van haar eigen zoon Lucas? Opnieuw een verrassend boek van de hand van Carmen Mola. Het duistere net gaat verder op het punt waar De zigeunerbruid stopt.

Het jaar van het varken

Elena Blanco heeft de politie verlaten. Haar team heeft de hoop dat zij terugkomt beslist nog niet opgegeven, maar Elena heeft er geen zin meer in. Totdat haar opvolger Chesca spoorloos verdwijnt. Als Elena zich ermee bemoeit, komt er van alles boven water over het verleden van Chesca, iets wat ze tot dat moment volledig verborgen heeft weten te houden. Het leidt hen allen naar een oude varkensboerderij…

Nieuwste boek van Carmen Mola

Het nieuwste boek van Carmen Mola Het beest zal binnenkort uitgegeven worden.

Het beest Carmen Mola

Het beest, Carmen Mola

In Het beest, de nieuwe thriller van Premio Planeta-winnaar Carmen Mola, speelt zich af in Madrid, 1834. Terwijl de stad gebukt gaat onder een vreselijke cholera-epidemie sluipt een meedogenloze moordenaar door de straten, die het voorzien heeft op jonge meisjes en al snel de bijnaam ‘het Beest’ krijgt. De veertienjarige Lucía loopt hem tegen het lijf tijdens een van haar strooptochten en vanaf dat moment maakt hij jacht op haar. Ze belandt in een complot van geheime genootschappen, bijgeloof, gruwelijke rituelen en politieke samenzweringen waar ze uit moet ontsnappen voor het te laat is…

Ben je nu al benieuwd naar het nieuwste boek van Carmen Mola dat hierna uitgegeven zal worden? Zodra dat bekend is, kun je er hier meer over lezen.

Bekijk ook:  Helen Fields boeken op volgorde: Callanach

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, dan ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *