Alle boeken van John Boyne op volgorde

Op zoek naar de boeken van John Boyne? Hieronder vind je alle boeken van John Boyne op een rij. Het bekendste boek van John Boyne is natuurlijk De jongen in de gestreepte pyjama. In 2022 komt het vervolg daarop uit. Ga jij dat boek lezen?

Wie is John Boyne?

John Boyne werd geboren in Dublin op 30 april 1971. De Ierse schrijver is tevens journalist en studeerde aan diverse universiteiten. Aan de Universiteit van Norwich won hij de Curtis Brown Price. John Boyne werkte bij de boekhandelketen Waterstone’s om in zijn levensonderhoud te kunnen voorzien, terwijl hij tot in de late uurtjes aan zijn boeken schreef. Inmiddels heeft hij al een heel oeuvre op zijn naam staan en worden zijn boeken in meer dan 50 talen gepubliceerd. De jongen in de gestreepte pyjama is zijn absolute bestseller. Er zijn wereldwijd ruim 7 miljoen exemplaren van dit boek verkocht en in 2008 werd het boek ook verfilmd.

Boeken John Boyne op volgorde

Hieronder vind je alle boeken van John Boyne, waaronder zijn serie The Boy in the Striped Pyjamas op volgorde. De meeste boeken van Boyne zijn overigens los te lezen.

Los te lezen boeken van John Boyne

Bekijk ook:  De boeken over Rebecka Martinsson op volgorde (bekend van Netflix)

The Boy in the Striped Pyjamas boeken op volgorde

  1. De jongen in de gestreepte pyjama (Originele titel: The boy in the striped pyjamas)
  2. Toen de wereld brak (Originele titel: All the broken places)

Young Adult

De drie beste boeken van John Boyne

Wat zijn de beste boeken van John Boyne? Dat is uiteraard een persoonlijke keuze, hoewel de nummer 1 natuurlijk een inkoppertje is. Hieronder verzamelden wij een top 3 boeken van John Boyne. Welke titel van Boyne is jouw favoriet? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

1. De jongen in de gestreepte pyjama

De jongen in de gestreepte pyjama begint in Berlijn in 1943. Als de negenjarige Bruno op een dag uit school komt, zijn al zijn spullen in kratten gepakt. Hun nieuwe huis staat naast een hek dat zich uitstrekt zover het oog reikt, een hek dat Bruno afschermt van de vreemde mensen die hij daarachter ziet bewegen. Op een van zijn ontdekkingstochten ontmoet Bruno een jongen wiens leven en ­omstandigheden zeer verschillen van die van hem. Toch sluiten de jongens vriendschap, maar het is een vriendschap die niet zonder gevolgen blijft…

De grote stilte John Boyne

2. De grote stilte

1972. De jonge Odran Yates gaat in het klooster, omdat zijn moeder hem ervan overtuigd heeft dat het priesterschap zijn roeping is. Hij begint vol ambitie en hoop aan zijn nieuwe leven, toegewijd aan zijn studie en open voor nieuwe vriendschappen.

Veertig jaar later staat zijn vertrouwen in de Kerk onder grote druk door de vele onthullingen over misbruik. Vrienden van hem zijn voor het gerecht gesleept, collega’s zijn gevangengezet en vele jonge parochianen zijn getekend voor het leven. Odran vermijdt contact met de buitenwereld uit angst voor afkeurende blikken en beledigende opmerkingen. Tot hij gedwongen wordt zijn eigen voetsporen in deze geschiedenis terug te volgen.

De scheepsjongen John Boyne

3. De scheepsjongen

Portsmouth, 23 december 1787. De veertienjarige John Jacob Turnstile is voor het zoveelste kleine vergrijp op weg naar de gevangenis als hij een aanbod krijgt: in de haven ligt een schip, klaar om te vertrekken op een belangrijke missie, en de kapitein is op zoek naar een scheepsjongen. Voor John Jacob het weet zwaait hij op het dek van de Bounty zijn oude leven uit terwijl het schip ver trekt met bestemming Tahiti.

Nieuwste boek van John Boyne

Momenteel is het nieuwste boek van John Boyne Toen de wereld brak.

Bekijk ook:  De schijfwereld van Terry Pratchett: alle boeken op volgorde

Toen de wereld brak

Gretel Fernsby woont al tientallen jaren in een luxe appartement in Londen. Ze leidt een ogenschijnlijk comfortabel en kalm leven, ondanks haar donkere verleden. Over haar ontsnapping uit Duitsland meer dan zeventig jaar geleden praat ze niet. Ze spreekt ook niet over de naoorlogse jaren in Frankrijk met haar moeder. En bovenal spreekt ze niet over haar vader, commandant van het meest beruchte concentratiekamp van de nazi’s, of over het gruwelijke lot dat haar broertje Bruno onderging.

Toen de wereld brak John Boyne

Dan komt er een jong gezin wonen in het appartement onder haar. Gretel sluit aarzelend vriendschap met de negenjarige Henry, hoewel hij herinneringen bij haar oproept die ze juist probeert te vergeten.

Toen de wereld brak is een hartverscheurend, prachtig verhaal over een vrouw die haar verleden onder ogen moet komen om iets recht te zetten wat haar al levenslang achtervolgt.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Alle boeken van John Boyne op volgorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *