Nieuw boek van John Boyne: Toen de wereld brak

De boeken van John Boyne zijn bij velen geliefd. Het zijn indringende verhalen die je nog een hele tijd bij zullen blijven. De jongen in de gestreepte pyjama is zijn bekendste boek en aankomende week komt het vervolg erop uit. Lees hier meer over het nieuwe boek van John Boyne.

Een vervolg op De jongen in de gestreepte pyjama

De jongen in de gestreepte pyjama kennen we eigenlijk allemaal wel. Als boekenliefhebber heb je het zeker gelezen en ben je niet zo’n lezer, dan heb je de verfilming wel gezien. Nu komt John Boyne met het vervolg op dit boek: Toen de wereld brak. Daarin lezen we het verhaal van Gretel, de zus van Bruno, de hoofdpersoon uit De jongen in de gestreepte pyjama.

Toen de wereld brak

De nieuwe, grote roman van John Boyne: het vervolg op de bestseller De jongen in de gestreepte pyjama volgt Bruno’s zus Gretel, en verkent via haar op meeslepende en ontroerende wijze de nasleep van de oorlog en de effecten van een levenslang schuldgevoel

Toen de wereld brak John Boyne

Gretel Fernsby woont al tientallen jaren in een luxe appartement in Londen. Ze leidt een ogenschijnlijk comfortabel en kalm leven, ondanks haar donkere verleden. Ze spreekt niet over haar ontsnapping uit Duitsland meer dan zeventig jaar geleden. Ze spreekt ook niet over de naoorlogse jaren in Frankrijk met haar moeder. En bovenal spreekt ze niet over haar vader, commandant van het meest beruchte concentratiekamp van de nazi’s, of over het gruwelijke lot dat haar broertje Bruno onderging.

Bekijk ook:  Alle kookbijbels op een rij - compleet overzicht

Dan komt er een jong gezin wonen in het appartement onder haar. Gretel sluit aarzelend vriendschap met de negenjarige Henry, hoewel hij herinneringen bij haar oproept die ze juist probeert te vergeten.

Toen de wereld brak is een hartverscheurend, prachtig verhaal over een vrouw die haar verleden onder ogen moet komen om iets recht te zetten wat haar al levenslang achtervolgt.

Ben jij benieuwd naar dit boek? Laat hieronder een reactie achter om jouw ervaringen met ons te delen.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *