Boekentip van de week – 39

De herfst is nu echt aan de orde. Een prachtige wereld buiten in felle kleuren tussen geel en donker rood. Maar ook het seizoen van de najaarsstormen en hevige regenbuien. Het perfecte weer voor een roman waarin liefde de hoofdrol speelt. De regen klettert op ruiten en de wind huilt om het huis. Maar jij bent in een compleet andere wereld en vergeet je omgeving. Het boek in onze boekentip van week 39 helpt je daar nog een handje bij.

Wie is Marina Folkers?

Marina Folkers is een jonge Nederlandse schrijfster die geboren is in Groningen. Ze woont inmiddels alweer 10 jaar in Wijk bij Duurstede en geeft maar weinig prijs over haar privé-leven. Ze heeft diverse banen geprobeerd maar schrijven is toch haar grote passie. Haar eerste Feelgood roman kwam in 2015 uit en heeft als titel Faye & Sean, a love-story. Ik hou je vast verscheen in 2020. Naast het schrijven houdt Marina Folkers ook een aantal Facebook pagina’s up to date die te maken hebben met de stad waarop ze verliefd is: Londen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ‘Ik hou je vast’ zich afspeelt in de Engelse hoofdstad.

Waar gaat ‘Ik hou je vast’ over?

Millie deelt in Londen een chic appartement met een vriendin. Ze schrijft voor de kwaliteitskrant ‘The Guardian’. Ze heeft geen relatie maar verder een mooi leven. Een dag per jaar geeft ze zich over aan haar verdriet. Ethan heeft haar hart gebroken maar ze kan de gedachte aan hem nog steeds niet loslaten en er resteren vele vragen. Als ze opdracht krijgt om een artikel te schrijven over het bedrijf waarvoor Ethan werkt, grijpt ze die kans omdat ze hoopt op deze manier antwoorden te krijgen. Ethan behandelt haar echter als een vreemde.

Het is misschien niet echt moeilijk om de afloop van het verhaal te raden. Toch zal het ook de liefhebbers van dit genre wellicht verbazen hoe aangrijpend en emotioneel dit boek is geschreven. De hoofdpersonen zijn realistisch neergezet en het is niet moeilijk om je in hun wereld te verliezen. Het thema is beslist niet voor de hand liggend. Kortom: een boek met diepgang dat je met plezier zal lezen en wellicht je een zucht doet slaken na de laatste bladzijde.

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 33

Andere boeken van Marina Folkers

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *