Boekentip van de week – 50

Kerstmis nadert met rasse schreden. Je ziet de versieringen overal in het winkelcentrum en wellicht staat jouw kerstboom ook al te flonkeren. Het is passend koud voor deze tijd van het jaar en er is zelfs kans op sneeuw. Ontbreekt bij jou het echte kerstgevoel toch nog een beetje? Zet dan de kerstmuziek wat harder, zoek een echte kerstfilm op en lees de boekentip van deze week.

Wie is Lisette Jonkman?

Deze Nederlandse schrijfster(1983) werd geboren in Haarlem. De behoefte aan schrijven zat er op jonge leeftijd al in en ze werd daarin gestimuleerd door haar  leraar Nederlands  op de middelbare school. Haar voorkeur ging in eerste instantie uit naar horror. De keuze voor een juridische studierichting in Groningen bleek al snel niet bij haar te passen en ze koos daarna voor de Hogeschool voor journalistiek in Zwolle waar ze in 2011 afstudeerde. Ze raakte onder de indruk van het dagboek van Bridget Jones en begon daarom zelf ook een dagboek bij te houden. Een deel van haar romans is daarop gebaseerd. Ze richtte zich op de chicklit, grappige en romantische feelgood romans en is inmiddels een van de bekendste schrijfsters in dat genre van ons taalgebied.In mei 2011 won Jonkman met haar manuscript Glazuur de Chicklit-schrijfwedstrijd en daarmee was haar naam gevestigd.

Langste. Kerst. Ooit.

Langste-kerst-ooit

Dit boek is nu een paar weken uit en ideaal om de kerststemming op te voeren. Noëlle is verzot op kerstmis en het mag van haar iedere dag wel kerstmis zijn. Maar dit keer wordt  de viering een complete ramp en gaat alles mis ondanks haar perfecte voorbereiding. Haar kostbare kristallen servies sneuvelt compleet, een servet vat vlam en een brand kan nog net worden voorkomen. Haar broer neemt een onverwachte en ongewenste gast mee en haar ouders besluiten uitgebreid te gaan zeuren over haar ex op het moment dat hij de laatste is waarover ze iets wil horen. Ter overmaat van ramp breken dan de vliezen van haar zuster ook nog eens en eindigt de avond in een chaos. Als Noëlle dit avond eindelijk in bed ligt, wil ze voorlopig niet meer aan kerst denken. Maar als ze wakker wordt, is het weer eerste kerstdag.

Recensie

Wie de film Groundhog Day uit 1993 nog niet heeft gezien, moet deze beslist ook in deze tijd nog eens gaan bekijken. Het is erg duidelijk dat deze film Jonkman zeer duidelijk heeft geïnspireerd tot ‘de langste kerst ooit’. Maar het boek biedt ook wat je ervan mag verwachten. Uiteraard komt er een happy end en het gestuntel van Noëlle tot het zover is, mag grappig worden genoemd. Feelgood tot de laatste bladzijde al is het tempo soms wat traag.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  De 25 beste historische romans van 2024
Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Boekentip van de week – 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *