Boekentip van de week – 46

Bladeren vallen van de bomen en ook de regen laat zich niet onbetuigd. Het is volop herfst en dan kan je wel een oppepper gebruiken. Tijd voor een echte feelgood-roman. Maar wat is nu eigenlijk een ‘echte’ feelgood? De opvattingen verschillen daar nog weleens over. Is het een eenvoudig boek met een romantische inhoud en een verplicht happy end of gaat het verder? Het is in ieder geval zeker dat een aantal van de meest bekende schrijfsters ook tot de feelgood worden gerekend, zoals Nora Roberts, Lis Lucassen, Ellen Lina en Sarah Jio. Ze schrijven echter allen in een ander (sub)genre. Niet alleen lectuur, maar ook sommige literatuur wordt geschaard onder de feelgood. De boekentip van week 46 kwam in april van dit jaar uit in het Nederlands en werd geschreven door Susan Wiggs.

Wie is Susan Wiggs?

Deze Amerikaanse schrijfster werd geboren in 1958. Op 8 (!) jarige leeftijd schreef ze haar eerste boekje: Een boek over sommige stoute kinderen. Hoewel ze veel boeken bleef lezen, zette ze haar schrijfplannen in de ijskast en studeerde aan de befaamde universiteit van Harvard. Daarna gaf ze wiskunde-les, niet het meest logische beroep voor een romantische ziel.

In 1983 waren haar leesboeken op en besloot ze zelf te gaan schrijven. Het boek kreeg de volgende werktitel: Een boek over sommige slechte volwassenen. Vanaf 1987 schreef ze voornamelijk historische romans, vaak gesitueerd in plaatsen waar ze zelf had gewoond of die ze zelf goed kent. In 1992 stopte ze met lesgeven en ging fulltime schrijven. Gemiddeld verschijnen er twee boeken per jaar van haar hand.  Vanaf 2000 schreef Wiggs ook romantische fictie bedoeld voor vrouwen. Echter worden haar boeken ook goed gelezen door mannen. De boekwinkel vol liefde is een mooi voorbeeld van haar werk en mag zeker tot de feelgood worden gerekend.

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 50

De boekwinkel vol liefde

De boekwinkel vol liefde Susan Wiggs

Natalie Harper heeft alle reden om zich gelukkig te voelen. Ze heeft een leuke baan, een mooie woning en een stabiele relatie. Toch mist er iets in haar leven. Ze krijgt echter niet de tijd om uit te zoeken wat het probleem is. In een kort tijdsbestek overlijden haar moeder en partner. Ineens is alles anders. Ze erft torenhoge schulden en een noodlijdende boekenwinkel in San Francisco. Daarnaast moet ze de zorg overnemen voor haar dementerende opa. Het dreigt haar allemaal te veel te worden. Op dat moment staat de aantrekkelijke Peter Gallagher op haar stoep. Hij is door haar overleden moeder ingehuurd om klusjes te doen in de winkel. Met de komst van Peter lijkt er weer hoop in de winkel te ontluiken. Natalie krijgt weer nieuwe moed om een poging te doen om haar opa te verzorgen en de boekwinkel te redden. Het is feelgood, dus wellicht is er ook voor Natalie een happy end?

Recensies:

  • ‘Een zacht en warm liefdesverhaal. Perfect voor iedereen die op zoek is naar liefde in moeilijke tijden.’ – Kirkus Reviews
  • ‘Een feelgood familiesaga. Een charmant verhaal over de zilveren randjes van ongewenste omwegen.’ – People
  • ‘Echt een boek voor boekenliefhebbers. Je kunt het gewoon niet wegleggen.’ – Library Journal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *