Boekentip van de week – 29

Lees je graag waargebeurde verhalen? Dan zal je je in onze boekentip voor week 29 zeker kunnen vinden. Het boek speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het doet een beetje denken aan het verhaal van het verscholen dorp, zoals dat in Nederland gebeurd is, maar dan in Italië. Hieronder lees je meer over De kinderen van Villa Emma.

De kinderen van Villa Emma

De kinderen van Villa Emma, Ivan Sciapeconi

In de aangrijpende roman De kinderen van Villa Emma van Ivan Sciapeconi stapt de jonge Natan in 1942 met veertig andere Joodse kinderen uit de trein op het kleine station van Nonantola, Italië. Allemaal zijn ze op de vlucht geslagen voor de nazi’s, een tocht die hen langs Hamburg, Wenen en Ljubljana leidde. In het Italiaanse dorpje worden ze opgevangen in een verlaten villa en eindelijk lijkt het erop dat het ergste voorbij is. Hier zijn geen getto’s, geen gele sterren, geen nachtelijke razzia’s… Maar toch is Natan niet zo makkelijk overtuigd. De herinnering aan zijn vader, die uit huis werd gehaald door de nazi’s, staat in zijn geheugen gegrift. Bovendien mist hij zijn moeder en broertje, die hij achter moest laten. Natan probeert sterk te zijn en er het beste van te maken.

Dan slaat het noodlot opnieuw toe: de nazitroepen trekken het Italiaanse dorp binnen en de kinderen van Villa Emma moeten halsoverkop een nieuwe ontsnapping organiseren. Maar deze keer zijn ze niet alleen. Deze keer is er een heel dorp dat voor hen vecht.

Meer oorlogsromans lezen?

Wil je meer oorlogsromans lezen? In de aanloop naar 4 en 5 mei verzamelden wij een lijst van 25 indrukwekkende oorlogsromans.

Bekijk ook:  Boekentip van de week - 51

Heb jij dit boek al gelezen en wil je je mening delen? Of heb je een soortgelijke tip voor ons? Laat dan een reactie achter onder dit artikel.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *