Boeken Mario Escobar: oorlogsromans die gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen

Mario Escobar schrijft bijzondere oorlogsromans, die in principe gebaseerd zijn op waargebeurde verhalen. Dat maakt deze boeken extra indringend. Hij schreef eerder ook al over andere onderwerpen, maar deze boeken zijn (nog) niet in het Nederlands beschikbaar. Hieronder vind je alle boeken van Mario Escobar die in het Nederlands vertaald zijn en vertellen we meer over het nieuwste boek van deze schrijver.

Wie is Mario Escobar?

Als je Mario Escobar op Wikipedia opzoekt, dan zal je daar op dit moment nog geen pagina vinden over deze auteur. Wij schreven een beknopte biografie van Mario Escobar, zodat je een beeld krijgt van de persoon achter de schrijver. Mario Escobar werd geboren in 1971 in Madrid en is een Spaanse schrijver. Hij volgde een studie geschiedenis en dat is te merken in zijn boeken. De achtergrond van de verhalen is erg goed uitgewerkt. Eerder schreef hij ook al boeken en artikelen over de inquisitie en de protestantse reformatie, maar hiervan zijn nog een boeken in het Nederlands vertaald.

Alle boeken van Mario Escobar op volgorde van uitgave

Vlucht uit Parijs Mario Escobar

Vlucht uit Parijs

‘Vlucht uit Parijs’ van de internationale bestsellerauteur Mario Escobar is het verhaal van twee moedige Joodse kinderen, op de vlucht voor het naziregime in Frankrijk. Augustus, 1942. De Joodse broertjes Jacob en Moses Stein logeren bij hun tante in Parijs op het moment dat er een razzia plaatsvindt. Ze weten te ontsnappen en gaan op zoek naar hun ouders, twee beroemde toneelschrijvers die zich in Zuid-Frankrijk schuilhouden. Tijdens deze reis door bezet gebied dreigt het gevaar overal. Uiteindelijk komen ze terecht in het dorp Le Chambon-sur-Lignon, ook wel ‘de ziel van Frankrijk’ genoemd. Zullen Moses en Jacob hun weg naar veiligheid weten te vinden?

Beste boek van Mario Escobar

Onze tip als het gaat om de boeken van Mario Escobar? Het schooltje van Auschwitz is een indringend verhaal. Het boek is boeiend geschreven en zal je nog lang blijven. Wat ons betreft is dit het beste boek van Mario Escobar. Heb jij een andere favoriet? Laat gerust een reactie achter onder dit artikel.

Het schooltje van Auschwitz Mario Escobar

Het schooltje van Auschwitz

‘Het schooltje van Auschwitz’ van Mario Escobar is het waargebeurde verhaal van een vrouw die vrijwillig op de trein stapte en hoop bracht naar een van de donkerste plekken op aarde.

Bekijk ook:  Alle boeken van Marie Lamballe op volgorde

Berlijn, 1943. Als haar Roma-man en -kinderen worden weggevoerd, weigert de Duitse Helene Hannemann hen in de steek te laten en wordt ze samen met de rest van het gezin gedeporteerd naar Auschwitz. In het zigeunerkamp werkt ze als verpleegster onder de leiding van kamparts Josef Mengele, die haar opdraagt een schooltje te starten. Hoewel het niets meer is dan nazi-propaganda en een dekmantel voor Mengeles gruwelijke medische experimenten, is Helene met haar schooltje een lichtpuntje in een verder inktzwarte wereld. Een aangrijpende Tweede Wereldoorlog-roman over de betekenis van hoop.

Nieuwste boek van Mario Escobar

Hieronder vind je het nieuwste boek van Mario Escobar.

De bibliotheek van Saint-Malo Mario Escobar

De bibliotheek van Saint-Malo

‘De bibliotheek van Saint-Malo’ speelt zich af in het Franse kustplaatsje Saint-Malo tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wanneer de nazi’s het stadje bezetten vernietigen zij alles wat onwenselijk wordt geacht, waaronder een heleboel boeken. Jocelyn Ferrec, een dappere bibliothecaresse, gebruikt haar positie om haar dorpsgenoten moed en hoop te geven en tegelijkertijd zo veel mogelijk boeken te redden van de brandstapel. Haar man Antoine zit ondertussen gevangen in een Duits kamp. Terwijl Jocelyn wanhopig wacht op een bericht van hem, schrijft ze brieven naar de beroemde auteur Emile Zola, in de hoop dat haar verhaal ooit een groot publiek zal bereiken.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord