Van klein tot groots serie van Maria Isabel Sánchez Vegara

Steeds vaker zie je de boekjes uit de serie Van klein tot groots, van Maria Isabel Sánchez Vegara, langskomen. Hieronder vind je alle kinderboeken uit deze serie op een rij en kun je lezen voor welke leeftijd de serie Van klein tot groots geschikt is. In het Engels heet de serie Little people, big dreams.

Voor welke leeftijd is Van klein tot groots?

De boeken uit de serie Van klein tot groots zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar. Een maximale leeftijd wordt niet gegeven voor deze serie, want de serie is eigenlijk ook voor volwassenen geschreven. Het doel is om met deze boeken te laten zien dat gewone kinderen grootse dromen hebben waargemaakt. De boeken zijn door Maria Isabel Sánchez Vegara geschreven en voor elk deel is een andere illustrator in de arm genomen. Wat maakt deze reeks zo bijzonder? Het is uniek dat biografieën al voor een dergelijke jonge leeftijd geschreven worden. Een biografie voor kinderen schrijven is veel moeilijker dan je denkt. Deze reeks is interessant én toegankelijk.

Alle boeken in de serie Van klein tot groots op volgorde

Moet je de boeken Van klein tot groots op volgorde lezen of voorlezen? De boeken in de serie Van klein tot groots zijn los van elkaar te lezen. In elk boek wordt een andere persoon behandeld. Hieronder vind je de boeken die naar het Nederlands zijn vertaald.

 1. Marie Curie
 2. Jane Goodall
 3. Anne Frank
 4. Malala Yousafzai
 5. Aretha Franklin
 6. Rosa Parks
 7. Frida Kahlo
 8. Astrid Lindgren
 9. Audrey Hepburn
 10. Coco Chanel
 11. David Bowie
 12. Charles Darwin
 13. Pablo Picasso
Van klein tot groots Marie Curie

Van klein tot groots – Marie Curie

Toen Marie Curie jong was en wilde studeren, mocht dat niet omdat ze een vrouw was. Later werden haar wetenschappelijke ontdekkingen over de hele wereld gerespecteerd. Marie werd de eerste vrouwelijke doctor in de exacte wetenschappen en de eerste vrouwelijke docent aan de universiteit van Parijs. Daarnaast won ze ook nog als eerste persoon in de geschiedenis twee keer een Nobelprijs. Marie wordt beschouwd als de meest inspirerende vrouw in de moderne wetenschap.

Van klein tot groots – Jane Goodall

(Londen, 3 april 1934)
Toen Jane klein was kreeg ze van haar vader een chimpanseeknuffel die ze Jubilee noemde. Daarmee begon haar levenslange liefde voor dieren. Zodra Jane de kans kreeg, ging ze dieren in het wild bestuderen. Ze leefde samen met chimpansees in de jungle en werd beroemd als vernieuwer op het gebied van wetenschappelijk onderzoek. Tegenwoordig overtuigt Jane iedereen die het maar wil horen van het belang van dierenrechten.

Van klein tot groots – Anne Frank

(Frankfurt, 12 juni 1929 – Bergen-Belsen, februari 1945) Anne Frank was een Duits meisje van Joodse afkomst dat tijdens de Tweede Wereldoorlog onderdook uit angst voor de nazi’s. Ze schreef haar ervaringen op in een dagboek, tot ze na ruim twee jaar werd ontdekt en weggevoerd naar een concentratiekamp. Daar stierf ze, slechts een paar weken voor het einde van de oorlog. Haar dagboek werd vertaald in meer dan 70 talen en geeft een stem aan meer dan een miljoen kinderen die zijn omgekomen tijdens de Holocaust.

Van klein tot groots – Malala Yousafza

(Mingora, 12 juli 1997) Malala Yousafzai werd geboren in Mingora, een stad in het noordwesten van Pakistan. Haar vader wilde dat zijn dochter dezelfde kansen zou krijgen als jongens. Malala genoot erg van school, totdat er een verschrikkelijk regime, de taliban, aan de macht kwam en meisjes niet meer naar school mochten. Malala was het daar niet mee eens en liet dat ook weten, waarna de taliban probeerden haar met geweld tot zwijgen te brengen. Maar dat hield Malala niet tegen. Ze werd een voorvechtster van onderwijs voor meisjes en won als jongste vrouw ooit de Nobelprijs voor de Vrede.

Van klein tot groots – Aretha Franklin

(Memphis, 25 maart 1942 – Detroit, 16 augustus 2018) Aretha Franklin groeide op in een muzikale familie en zong met hart en ziel in het gospelkoor van haar vader. Ze nam dat gevoel mee naar haar eigen muziek en creëerde enkele van de meest geliefde liedjes uit de geschiedenis. Ook speelde ze een grote rol bij de strijd voor gelijke rechten voor zwarte en witte mensen. Ze was de grootste soulzangeres die we ooit hebben gekend en wereldwijd wordt zij gezien als hét symbool van respect.

Van klein tot groots Rosa Parks

Van klein tot groots – Rosa Parks

(Tuskegee, 4 februari 1913 – Detroit, 24 oktober 2005) Rosa Parks groeide op in Alabama, waar ze al op jonge leeftijd leerde om voor zichzelf op te komen. Ze groeide op tot een burgerrechtenactiviste die met haar moed en waardigheid een beweging op gang bracht die een einde zou maken aan de rassenscheiding. Rosa zou nooit stoppen met haar strijd voor gelijke rechten. Ze is voor ontelbaar veel mensen een voorbeeld geworden van moed, waardigheid en doorzettingsvermogen in de strijd tegen ongelijkheid.

Van klein tot groots – Frida Kahlo

(Coyoacóan, 6 juli 1907 – Coyoacóan 13 juli 1954) Frida Kahlo was een Mexicaanse kunstschilderes die uitgroeide tot een van de grootste kunsticonen van de 20e eeuw. Ze had een zeer persoonlijke en vrouwelijke schilderstijl en was daarnaast een bijzondere vrouw met een rebelse persoonlijkheid en een drang naar onafhankelijkheid. Ze wist tegenslagen als ziekte en een zwaar ongeluk de baas te worden en is daarmee ook vandaag de dag voor miljoenen vrouwen een voorbeeld van doorzettingsvermogen en moed.

Van klein tot groots – Astrid Lindgren

Al heel jong werd Astrid Lindgren verliefd op boeken en verhalen. Ze groeide op in de natuur en had een heerlijke en vrije jeugd. Ze speelde met haar broer en zusjes, ging op ontdekkingstocht in het bos en haalde kattenkwaad uit. Het personage Pippi Langkous is geïnspireerd op haar eigen ervaringen en herinnert ons aan het geluk van onze kindertijd. Astrids verhalen werden bekend over heel de wereld en brengen lezers ook nu nog dagelijks leesplezier.

Van klein tot groots – Audrey Hepburn

Naast filmster en een schoonheids- en stijlicoon was Audrey Hepburn vooral een vrouw die de wereld veroverde met haar toewijding. Haar bescheiden en menslievende levenshouding leidde ertoe dat ze ambassadrice werd voor UNICEF en kinderen hielp in de meest hulpbehoevende landen ter wereld. Voor het werk dat zij verrichtte zal iedereen ter wereld haar eeuwig dankbaar zijn.

Van klein tot groots – Coco Chanel

(Saumur, 19 augustus 1883 – Parijs, 10 januari 1971) Coco Chanel was dé vrouw van de Franse mode. Als naaister bevrijdde ze vrouwen van hun korsetten, verkortte ze rokken en gaf ze aan veel kleding een mannelijke touch. Haar eenvoudige stijl, comfortabel en elegant, bracht een revolutie teweeg in de modewereld. Haar kleding staat daarom symbool voor de vrijheid van de moderne vrouw.

Van klein tot groots – David Bowie

(Londen, 8 januari 1947 – New York, 10 januari 2016)

Bekijk ook:  Deze kinderboeken gaan over andere landen

David Bowie was vanaf het begin al een ster. Of het nou bij zijn muziek- en danslessen was of toen hij zijn eerste band begon, David deed altijd iets vernieuwends. Als volwassen man behoorde hij tot de meest gevierde muzikanten en magische artiesten die er ooit waren. Hij verbaasde het publiek iedere keer weer met zijn talent, kostuums en podiumprestaties. En door altijd zichzelf te blijven is hij ook nu nog voor veel mensen een inspiratiebron.

Charles Darwin Van klein tot groots

Van klein tot groots – Charles Darwin

(Shrewsbury, 12 februari 1809 – Downe, 19 april 1882)
Charles werd geboren in een familie van wetenschappers. Als kind was hij vaak buiten te vinden op het platteland, waar hij tijdens zijn zwerftochten plantenzaadjes, bloemen en insecten verzamelde. Zijn fascinatie voor de natuur bracht hem aan boord van de HMS Beagle, het schip waarmee hij een reis maakte die het wetenschappelijk denken voor altijd zou veranderen.

Nieuwste deel in de serie Van klein tot groots

Binnenkort komt het nieuwste deel in de serie uit, dit boek gaat over Pablo Picasso.

Van klein tot groots nieuwste boek

Van klein tot groots – Pablo Picasso

Het boekje over Pablo Picasso zal in september 2022 verschijnen. Wil je dit boek niet missen, dan kun je het nu alvast reserveren via bol.com. Je hebt het boek dan straks als een van de eersten in bezit. Natuurlijk kun je achteraf betalen.

Bekijk ook: Top 10 kinderboeken van 2022

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie