Top 10 kinderboeken van 2024

Op zoek naar de meest populaire kinderboeken van dit moment? Wij hebben een top 10 kinderboeken van 2024 samengesteld. Dit zijn kinderboeken die nu het best verkocht zijn. Wellicht een leuk ideetje voor een kinderverjaardag of om gewoon zomaar eens te geven. Lezen is leuk voor elke leeftijd!

10 populairste kinderboeken van 2024

Wat zijn de beste kinderboeken van 2024? Eigenlijk kunnen wij daar als volwassenen geen antwoord op geven. Maar dat is ook helemaal niet nodig. Kinderen kiezen zelf wel en laten heel eerlijk weten of ze een boek wel of niet leuk vinden. De top 10 kinderboeken hieronder zijn op dit moment populair bij kinderen.

de-jongen-de-mol-de-vos-en-het-paard-meerlezen

1. De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Dit boekje staat bomvol levenswijsheden en is daardoor niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is een fijn boek om voor te lezen en zal waarschijnlijk altijd in de kast blijven staan. Een moderne fabel over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie wijze dieren.

De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen_meerlezen

2. De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen, Andy Griffiths

Andy en Terry bouwen voor de laatste keer dertien nieuwe verdiepingen!

Er is nu een elektrische-ponystal, een LAWAAIverdieping en een gekkokamer in de waanzinnige boomhut.

De vrienden worden achternagezeten door een leerplichtambtenaar. Kunnen ze die ontwijken, ondertussen hun lastige dubbelgangers uit de spiegelhal verslaan én hun boek op tijd afwerken?

Dus waar wacht je op? Kom naar boven!

de-zoete-zusjes-logeren-bij-tante-taart-meerlezen

3. De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart

In ‘De Zoete Zusjes logeren bij tante Taart’, geschreven door Hanneke de Zoete, schieten Saar en Janna hun tante hulp. Die heeft namelijk een eigen taartenwinkel waar ze de allerlekkerste taarten en gebakjes verkoopt. En elk jaar wint ze de eerste prijs bij het jaarlijkse taartenfestival. Bij tante Taart logeren is het leukste wat er is! Maar dan slaat het noodlot toe: tante Taart breekt haar been. Hoe moet dat nou met het logeerpartijtje, de winkel en de wedstrijd? Saar en Janna gaan samen met mama logeren in het superroze en zoete huis van tante Taart dat aan de winkel vast zit. Met de hulp van mama en het geheime taartrecept van tante Taart gaan ze de allermooiste regenboogtaart bakken voor de taartenwedstrijd. En ondertussen proberen ze ook nog de lekkerste cupcakes, crompoucen en gebakjes te verkopen in de winkel zodat die niet dicht hoeft. Lukt het de Zoete Zusjes om de winkel en de wedstrijd te redden? Een heerlijk boek om voor te lezen vanaf 4 jaar of voor kinderen vanaf 7 jaar die zelf willen lezen.

Bekijk ook:  Top 10 inspirerende boeken voor 2024

4. Van wie zijn deze billen?

Op zoek naar een echte bestseller voor jonge kinderen? Dan is het boek ‘Van wie zijn deze billen?’ een aanrader. Een boek vol met vrolijke rijmpjes en een echte ontdekkingstocht voor peuters en kleuters. Welk dier zit er achter elk flapje?

rutger-en-paco-het-pretpark-meerlezen

5. De avonturen van Rutger, Thomas & Paco – Het Pretpark

Het Pretpark is het superspannende derde boek van YouTubers Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en hun hond Paco. Rutger, Thomas en Paco zijn uitgenodigd voor de opening van een heel bijzonder pretpark: Pacoland! Ze krijgen een rondleiding van de eigenaar van het park, Ilona Muis. Maar waarom gedraagt ze zich zo vreemd? Als Rutger, Thomas en Paco in de grootste achtbaan ter wereld zitten en ze steeds sneller en sneller gaan, staan ze voor een wel heel grote verrassing… ‘De avonturen van Rutger, Thomas en Paco’ is dé succesvolle en prijswinnende kinderboekenserie van dit moment. Het Pretpark is het derde deel in de serie.

De Grijze Jager 17

6. De Grijze Jager, John Flanagan

Dit is het zeventiende deel uit de serie De Grijze Jager. Het boek gaat verder waar deel 16 eindigde. Het is dus geen slecht idee om bij deel 1 te beginnen als jouw kind deze serie nog niet kent. Prima boeken voor kinderen in groep 6, 7 en 8. De beoordelingen van eerdere boeken zijn ronduit lovend.

7. Coco kan het, Loes Riphagen

Als kleinkind durf je nu eenmaal niet alles. Dat geeft helemaal niets, maar als je het boekje Coco kan het leest, dan besef je dat moed verzamelen soms niet zo moeilijk is. Het is een mooi verhaal over durven. De unieke illustraties maken het helemaal af. Inmiddels is er ook een Coco doeboek verkrijgbaar.

Bekijk ook:  De top 10 spannende boeken van 2021

8. De geheime tuin, Frances Hodgson Burnett


The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett verscheen voor het eerst in 1911. Een klassieker die niet aan deze top 10 kinderboeken mag ontbreken. Dit boek is een hedendaagse vertaling van Imme Dros. Nog steeds spreekt het verhaal over het weesmeisje Mary jong en oud aan. In de tuin mag ze niet komen, maar wanneer ze er toch komt, gebeuren er bijzondere dingen…

9. De zee kwam door de brievenbus, Selma Noort

Dit boek won de Thea Beckman-prijs én werd bekroond met de Vlag en Wimpel. Het is een historisch kinderboek waarin de Watersnoodramp centraal staat. Maar het wordt op zo bijzondere en toegankelijke wijze gebracht, dat dit boek de kids nog lang bij zal blijven. Een aanrader voor kinderen vanaf 9 jaar.

10. Het Ministerie van Oplossingen, Sanne Rooseboom

Nina is een 11-jarig meisje en ze is bijzonder avontuurlijk. Stilzitten is niets voor haar. Haar vader is postbode. Dan brengt hij op een dag een brief mee naar huis voor het Ministerie van Oplossingen, heel geheimzinnig allemaal. De brief is van Ruben. Hij wordt op school gepest door Sophia en haar vriendinnen en zoekt daar een oplossing voor. Nina en haar vriendin Alfa zijn van plan hem te helpen, omdat er natuurlijk geen Ministerie van Oplossingen is. Maar vroeger was dat er wel! Nina en Alfa besluiten dat zij zoiets best weer op kunnen zetten, maar Sophia mag van niets weten…


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *