Top 10 kinderboeken van 2022

Top 10 kinderboeken van 2022

Op zoek naar de meest populaire kinderboeken van dit moment? Wij hebben een top 10 kinderboeken van 2022 samengesteld. Dit zijn kinderboeken die nu het best verkocht zijn. Wellicht een leuk ideetje voor een kinderverjaardag of om gewoon zomaar eens te geven. Lezen is leuk voor elke leeftijd!

10 populairste kinderboeken van 2022

Wat zijn de beste kinderboeken van 2022? Eigenlijk kunnen wij daar als volwassenen geen antwoord op geven. Maar dat is ook helemaal niet nodig. Kinderen kiezen zelf wel en laten heel eerlijk weten of ze een boek wel of niet leuk vinden. De top 10 kinderboeken hieronder zijn op dit moment populair bij kinderen.

1. De jongen, de mol, de vos en het paard – Charlie Mackesy

Dit boekje staat bomvol levenswijsheden en is daardoor niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Het is een fijn boek om voor te lezen en zal waarschijnlijk altijd in de kast blijven staan. Een moderne fabel over een bijzondere vriendschap tussen een jongen en drie wijze dieren.

2. De waanzinnige boomhut van 143 verdiepingen, Andy Griffiths

De boekenserie De waanzinnige boomhut is bij veel kinderen heel populair. In dit boek zijn er 13 nieuwe verdiepingen toegevoegd. Dat betekent lekker rondneuzen bij een kringloop station, steeds bij avonturen met een sloopkogel, en een spookachtig kerkhof. Andy en Terry geniet van een kampeeravontuur op het nieuwe kampeerterrein. Maar waar blijven hun medekampeerders? Ben jij al nieuwsgierig naar al deze verdiepingen?

3. De Zoete Zusjes moppenboek

De Zoete Zusjes moppenboek is een aanrader voor alle kinderen die van grapjes houden. In dit boek van Hanneke de Zoete vind je 365 grappen en raadsels. Dat wordt lekker lachen met Janna en Saar. Leuk voor meiden van ongeveer 6 jaar. Misschien een cadeau-idee voor de volgende verjaardag?

4. Van wie zijn deze billen?

Op zoek naar een echte bestseller voor jonge kinderen? Dan is het boek ‘Van wie zijn deze billen?’ een aanrader. Een boek vol met vrolijke rijmpjes en een echte ontdekkingstocht voor peuters en kleuters. Welk dier zit er achter elk flapje?

Meest populaire kinderboeken

5. De NEEhoorn, Marc-Uwe Kling & Astrid Henn

Op een goede dag wordt er een poezelige eenhoorn geboren in het Heerlijke Hartenwoud. Iedereen vindt hem lief, maar is hij wel echt een eenhoorn? Zo gedraagt hij zich helemaal niet en omdat hij voortdurend NEE zegt op alles wat hem gevraagd wordt, noemt iedereen hem al snel de NEEhoorn. Dan ontsnapt de kleine NEEhoorn uit het Heerlijke Hartenwoud. Eenmaal uit het bekende bos ontmoet hij al snel een wasbeer die niet wil luisteren, tenslotte zijn wasberen behoorlijk eigenwijze beesten. Verder komt hij een hond tegen die niets leuk vindt en een prinses die het nergens mee eens is. Dan hebben ze plotseling elkaar. Samen chagrijnig zijn is veel leuker dan alleen.

6. De Grijze Jager, John Flanagan

Dit is het zestiende deel uit de serie De Grijze Jager. Het boek heet De vlucht uit Falaise. Dit boek gaat verder waar deel 15 eindigde. Het is dus geen slecht idee om bij deel 1 te beginnen als jouw kind deze serie nog niet kent. Prima boeken voor kinderen in groep 6, 7 en 8. De beoordelingen van eerdere boeken zijn ronduit lovend.

7. Coco kan het, Loes Riphagen

Als kleinkind durf je nu eenmaal niet alles. Dat geeft helemaal niets, maar als je het boekje Coco kan het leest, dan besef je dat moed verzamelen soms niet zo moeilijk is. Het is een mooi verhaal over durven. De unieke illustraties maken het helemaal af. Inmiddels is er ook een Coco doeboek verkrijgbaar.

8. De geheime tuin, Frances Hodgson Burnett


The Secret Garden van Frances Hodgson Burnett verscheen voor het eerst in 1911. Een klassieker die niet aan deze top 10 kinderboeken mag ontbreken. Dit boek is een hedendaagse vertaling van Imme Dros. Nog steeds spreekt het verhaal over het weesmeisje Mary jong en oud aan. In de tuin mag ze niet komen, maar wanneer ze er toch komt, gebeuren er bijzondere dingen…

9. De zee kwam door de brievenbus, Selma Noort

Dit boek won de Thea Beckman-prijs én werd bekroond met de Vlag en Wimpel. Het is een historisch kinderboek waarin de Watersnoodramp centraal staat. Maar het wordt op zo bijzondere en toegankelijke wijze gebracht, dat dit boek de kids nog lang bij zal blijven. Een aanrader voor kinderen vanaf 9 jaar.

10. Het Ministerie van Oplossingen, Sanne Rooseboom

Nina is een 11-jarig meisje en ze is bijzonder avontuurlijk. Stilzitten is niets voor haar. Haar vader is postbode. Dan brengt hij op een dag een brief mee naar huis voor het Ministerie van Oplossingen, heel geheimzinnig allemaal. De brief is van Ruben. Hij wordt op school gepest door Sophia en haar vriendinnen en zoekt daar een oplossing voor. Nina en haar vriendin Alfa zijn van plan hem te helpen, omdat er natuurlijk geen Ministerie van Oplossingen is. Maar vroeger was dat er wel! Nina en Alfa besluiten dat zij zoiets best weer op kunnen zetten, maar Sophia mag van niets weten…

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, dan ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Bekijk ook:  Nieuwe boeken april 2022 - een top 10

Geef een antwoord