Deze kinderboeken gaan over andere landen

Misschien wil je binnenkort eens met je kind op reis of wil je je kind gewoon eens een andere cultuur laten proeven. Wij hebben een lijstje met kinderboeken over het buitenland samengesteld, zodat je kind op een speelse manier met een ander land kan kennismaken.

Hieronder vind je een aantal kinderboeken die over andere landen gaan.

Peuter- en kleuterboeken over reizen en andere landen

  • Welkom thuis, Bever!

Een boekje voor kinderen vanaf 4 jaar. Bever gaat op reis, hij wil op avontuur. Maar hij verdwaalt! Wat nu? Met Akita, zijn vriend de hond, gaat hij op ontdekking. Ze gaan weer naar huis, maar onderweg komen ze langs allerlei dierenhuisjes.

  • De Droomreis van oom Karel

Een boekje voor kinderen vanaf 4 of 5 jaar. Karel wil graag op wereldreis, maar eigenlijk durft hij helemaal niet. Hij verstopt zich op zolder en daar schrijft hij brieven aan degenen die thuis zijn gebleven over alle avonturen die hij zogenaamd meemaakt. Een grappig boek waar ook nog eens een leuke app bij hoort.

  • Varen, een zoek- en ontdekboek

Plaatjes kijken is leuk en het verveelt nooit. In dit boek valt van alles te ontdekken en het is bovendien heel leerzaam. Het boek brengt allerlei gesprekken op gang met je kind. Heb jij de verstekeling al gezien? Wat is een verstekeling eigenlijk? Wat voor soorten vaartuigen zie je? En hoe zit een schip eigenlijk in elkaar? Bekijk het van de machinekamer tot de brug!

Boeken over reizen voor kinderen van 7 en 8 jaar

  • Terra Lannoo Rivieren
Bekijk ook:  Tip: Het geheime boek van Sinterklaas - Floortje Zwigtman

Een reis langs zeeën, meren en rivieren. In dit boek maak je kennis met allerlei meren, zeeën en rivieren. Van Europa tot Afrika en van Noord-Amerika tot Oceanië. Een zeer leerzaam boek met leuke afbeeldingen. Een aanrader voor kinderen vanaf 7 of 8 jaar. Het is niet echt een leesboek, maar wel een boek om er af en toe eens bij te pakken om leuke weetjes eruit te halen.

Boeken over reizen voor kids van 9 en 10 jaar

  • Boreas en de zeven zeeën

Een boek van Mina Witteman voor kinderen van 10 jaar en ouder. Eigenlijk wil Boreas eerst helemaal niet gaan zeilen en is hij vooral bezig met zijn ouders, die vast gaan scheiden. Maar als hij met zijn ouders aan boord is, valt de reis eigenlijk best mee. 3 jaar rond de wereld zeilen betekent namelijk ook heel veel avonturen. En zijn vriendinnetje Merel mag ook nog eens een zomer mee.

Boeken over reizen voor kinderen van 11 en 12 jaar

  • Bestemming onbekend

Een boek over reizen voor kinderen van 11 jaar en ouder. Rider reist van Californië naar Chicago om naar haar oudoom te gaan, het enige familielid dat ze nog heeft. Dat betekent een treinreis van vele dagen en die maakt ze helemaal in haar eentje. Het wordt een rit vol belevenissen. Een hoopvol boek over een einde, maar ook een nieuw begin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *