Tess Gerritsen: Rizzoli & Isles volgorde + nieuwste boek

Tess Gerritsen is een van de bekendste thrillerauteurs van dit moment. Wie is de vrouw achter de schrijfster eigenlijk en welke boeken heeft ze geschreven? Hieronder lees je meer over de auteur en hebben we de boeken van Tess Gerritsen op volgorde gezet. Haar serie Rizzoli & Isles is het meest bekend, deze is ook verfilmd.

Wie is Tess Gerritsen?

Tess Gerritsen werd geboren in 1953 en is een Chinees-Amerikaanse schrijfster. Vandaag de dag woont ze met haar man in Maine, samen hebben ze twee kinderen. Tess Gerritsen is niet altijd schrijfster geweest. Eerst volgde ze een studie medicijnen, waarna ze interniste werd. Deze baan zegde ze echter op toen ze haar eerste kind kreeg en dat was het moment waarop ze thrillers begon te schrijven. Inmiddels heeft ze al meer dan 30 miljoen boeken verkocht en worden haar boeken al in ruim 40 talen vertaald. Haar boeken Het stille meisje en De laatste sterft zijn het meest bekend. Haar boekenserie over Rizzoli en Isles werd zelfs verfilmd.

Alle boeken van Tess Gerritsen op volgorde

Hieronder vind je eerst de los te lezen boeken van Tess Gerritsen op volgorde van uitgave en vervolgens de serie Rizzoli & Isles op chronologische volgorde. Ook haar kortere serie Tavistock vind je op deze pagina.

Los te lezen boeken van Tess Gerritsen op volgorde van uitgave

Bekijk ook:  Recensie Het verborgen ei, Kelli Stuart

Boekenreeks Rizzoli & Isles op volgorde

Op zoek naar de boeken Rizzoli en Isles op volgorde? Hieronder vind je deze bekende serie van Tess Gerritsen op volgorde.

 1. De chirurg (Originele titel: The surgeon)
 2. De leerling (Originele titel: The apprentice)
 3. De zondares (Originele titel: The sinner)
 4. Zustermoord (Originele titel: Body double)
 5. Verdwijn (Originele titel: Vanish)
 6. De Mefisto Club (Originele titel: The Mephisto Club)
 7. Het aandenken (Originele titel: The keepsake)
 8. Sneeuwval (Originele titel: Ice cold)
 9. Het stille meisje (Originele titel: The silent girl)
 10. De laatste sterft (Originele titel: Last to die)
 11. Sterf twee keer (Originele titel: Die again)
 12. Ik weet een geheim (Originele titel: I know a secret)
 13. Luister naar mij (Originele titel: Listen to me)

Martini Club op volgorde

 1. De spionne (2023, originele titel: The spy coast)

Tavistock op volgorde

 1. Het spoor terug (Originele titel: In their footsteps)
 2. Houd de dief (Originele titel: Thief of hearts)

Serie Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen

De serie Rizzoli & Isles van Tess Gerritsen is beroemd. De serie is zelfs verfilmd en deze verfilmingen werden in Nederland uitgezonden op NET5. In de boekenreeks volg je de belevenissen van rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles. Telkens komen ze weer voor een nieuwe zaak te staan, waardoor je de boeken ook los kunt lezen. Ben je van plan de hele serie te lezen, dan kun je de boeken beter op volgorde lezen, omdat er natuurlijk ook wat zaken uit het persoonlijk leven van de hoofdpersonen aan bod komen.

Beste boeken van Tess Gerritsen

Hieronder vind je onze twee favorieten van deze auteur.

verdwijn-tess-gerritsen

Verdwijn

Een naamloze, mooie vrouw schijnt niet meer dan de volgende dode in het lijkenhuis te zijn. Maar als patholoog-anatoom Maura Isles de lijkenzak openritst, krijgt ze de schrik van haar leven. Het lijk opent de ogen.
De nog levende vrouw wordt bliksemsnel naar het ziekenhuis overgebracht. Maar iets bizars verandert in iets dodelijks. Met schokkende, koelbloedige precisie vermoordt ze een bewaker en gijzelt enkele mensen. Waaronder een zwangere patient: rechercheur Jane Rizzoli. Wie is deze gewelddadige vrouw en wat wil ze? Terwijl de uren van zinderende spanning doortikken, voegt Maura zich bij Janes echtgenoot, FBI-agent Gabriel Dean, in een poging de identiteit van de geheimzinnige moordenares te achterhalen. Alleen Jane, in de val met de gewapende, waanzinnige vrouw, bezit de sleutel tot het mysterie… als ze het overleeft.

Bekijk ook:  De 25 beste historische romans van 2024
luister-naar-mij-tess-gerritsen

Luister naar mij

Rechercheur Jane Rizzoli en patholoog-anatoom Maura Isles onderzoeken de gruwelijke moord op Sofia Suarez, een verpleegster die enorm geliefd was bij haar buren en collega’s. De moord lijkt een zinloze daad van geweld tot Jane erachter komt dat Sofia de dagen voor haar dood meerdere telefoontjes pleegde naar wegwerptelefoons. Had ze iets te verbergen? Jane en Maura ontdekken dat de zaak veel complexer is dan ze dachten, maar verliezen ze, vanwege de nieuwe ontwikkelingen, niet het zicht op iets onheilspellends wat veel dichter bij huis gebeurt?

Nieuwste boek van Tess Gerritsen

Het nieuwste boek van Tess Gerritsen is momenteel het 1e deel uit een nieuwe serie. Zodra er meer bekend is over een nieuwe titel van deze auteur, dan melden wij dat. Je kunt ons volgen op social media om op de hoogte te blijven.

de-spionne-tess-gerritsen

Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring – allemaal gepensioneerde CIA-agenten – om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *