Guillaume Musso boeken, de Franse koning van de misdaad

Over het algemeen worden er niet veel Franse boeken naar het Nederlands vertaald. Een van de bekendste Franse auteurs van deze tijd is misschien wel Tatiana de Rosnay, beroemd geworden door Haar naam was Sarah. Er is echter ook een Franse thrillerschrijver die steeds bekender wordt: Guillaume Musso. In Frankrijk zijn deze boeken een absolute hit. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alle boeken van Guillaume Musso op volgorde van uitgave in het Nederlands en lichten we een aantal boeken voor je uit.

Wie is Guillaume Musso?

Zoals je hierboven al kon lezen is Guillaume Musso een Franse thrillerschrijver. Wat weten we nog meer over hem? Hij werd in 1974 geboren in Antibes, een plaats aan de zuidkust van Frankrijk, vlakbij Cannes. Na de middelbare school ging hij op 19-jarige leeftijd naar de Verenigde Staten. Hij woonde in de stad New York, samen met andere buitenlanders en hij verdiende zijn geld met het verkopen van ijs. Daarna kwam hij terug naar Frankrijk en haalde hij een graad in de economie. Na het afronden van zijn studie begon hij les te geven op middelbare scholen. Zijn eerste boek werd gepubliceerd in 2001, een thriller die begint met de diefstal van de Mona Lisa uit het Louvre, Skidamarink. Dit boek is niet in het Nederlands vertaald.

Alle boeken van Guillaume Musso op volgorde

Hieronder vind je alle boeken van Guillaume Musso op volgorde van uitgave. De thrillers zijn los van elkaar te lezen.

Bekijk ook:  De top 10 spannende boeken van 2023

De 3 beste boeken van Guillaume Musso

Wat zijn de beste boeken van Guillaume Musso? Hieronder vind je onze drie favorieten.

central-park-guillaume-musso

1. Central Park, Guillaume Musso

De Parijse rechercheur Alice Schafer en de Amerikaanse Gabriel Keyne worden wakker op een bankje in Central Park, aan elkaar geketend met handboeien. De twee kennen elkaar niet en weten niet hoe ze hier terechtgekomen zijn. Het laatste wat Alice zich herinnert is dat ze de avond ervoor met haar vriendinnen uit ging in Parijs en het laatste wat Gabriel nog weet is dat hij pianospeelde in een club in Dublin. Nu heeft Alice een vreemd wapen in de binnenzak van haar jas en bloed op haar shirt. Onmogelijk? En toch…

een-appartement-in-parijs-beste boek guillaume musso

Een appartement in Parijs, Guillaume Musso

Parijs, een studio die verstopt ligt aan het einde van een begroeid steegje. De Britse politieagente Madeline heeft dit appartement gehuurd om er tot rust te komen. Maar door een misverstand treft ze er Gaspard, een mensenschuwe schrijver, die naar Parijs is gekomen om er te werken. De twee zien zich gedwongen enkele dagen samen door te brengen.

De studio was van de gerenommeerde schilder Sean Lorenz, en ademt nog altijd zijn passie voor licht en kleur. Gebroken door de moord op zijn jonge zoon, is hij het jaar ervoor overleden. Lorenz liet drie schilderijen na, maar die zijn sindsdien spoorloos. Gefascineerd door zijn talent én tragische lot, besluiten Madeline en Gaspard samen uit te zoeken wat er met de kostbare schilderijen gebeurd is. Maar om het echte geheim van Sean Lorenz te kunnen onthullen, moeten zij eerst hun eigen demonen onder ogen komen – tijdens een onderzoek dat hun levens voorgoed zal veranderen…

het-geheime-leven-van-schrijvers-guillaume-musso

3. Het geheime leven van schrijvers

In deze thriller lees je meer over de schrijver Nathan Fawles, die aankondigde dat hij zou stoppen met schrijven. Hij trok zich terug op een verlaten eiland in het zuiden van Frankrijk: Beaumont. Als Mathilde Monney na 20 jaar afreist naar ditzelfde eiland, is zij vastbesloten om zijn geheim te ontraadselen. Als er een toegetakeld lichaam op het eiland wordt gevonden, wordt het eiland afgesloten van de buitenwereld. Nathan speelt gevaarlijk spel en moet zijn geheimen wel prijsgeven.

Bekijk ook:  De boeken van Charlotte Link op volgorde en nieuwste boek

Het nieuwste boek van Guillaume Musso

Op zoek naar het nieuwste boek van Guillaume Musso? Hieronder vind je de meest recente titel van deze schrijver.

de-schaduw-van-parijs-musso

De schaduw van Parijs, Guillaume Musso

In De schaduw van Parijs van bestsellerauteur Guillaume Musso ontwaakt Mathias Taillefer na een hartaanval in een ziekenhuisbed. Naast hem zit een onbekende vrouw. Ze heet Louise Collange en is een vrijwilliger die cello speelt voor patiënten. Maar dat is ze nu niet van plan. Ze weet dat Mathias politieagent is geweest, en heeft een ongebruikelijk verzoek: ze vraagt hem om haar te helpen bij het vinden van de moordenaar van haar moeder. Hoewel de politie de zaak heeft afgedaan als een ongeluk, is Louise ervan overtuigd dat er meer aan de hand is.

Mathias is in eerste instantie terughoudend, maar stemt uiteindelijk tóch in. Louises vraag leidt tot een duizelingwekkende en koortsachtige speurtocht waarin niets (of niemand) is wat het lijkt, en die gevaarlijker is dan Mathias of Louise ooit had kunnen denken…

het-meisje-uit-de-seine-guillaume-musso

Het meisje uit de Seine, Guillaume Musso

In de mysterieuze thriller Het meisje uit de Seine van bestsellerfenomeen Guillaume Musso wordt op een ijskoude nacht in Parijs een jonge naakte vrouw uit de Seine gehaald. Ze leeft, maar kan zich niet herinneren wie ze is. De vrouw wordt naar de psychiatrische afdeling van het ziekenhuis gebracht, waar met een DNA-test wordt geprobeerd haar identiteit te achterhalen. Ze blijkt een wereldberoemde pianiste, die twee jaar geleden zou zijn omgekomen bij een vliegtuigcrash. En dan ontsnapt ze uit het ziekenhuis.

Inspecteur Roxane Montchrestien krijgt de taak om de zaak uit te zoeken. Zo begint een wervelende zoektocht, dwars door Parijs, vol mysterie, leugens en intrige.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *