Lisa Scottoline, Amerikaanse bestsellerauteur van legal thrillers

Moet je jurist zijn om goede legal thrillers te schrijven? Het is uiteraard een feit dat een groot deel van de actie zich in dergelijke thrillers in de wereld van de advocatuur en op de rechtbank afspeelt. Maar de lezer is uiteraard geen expert en kan de gebeurtenissen niet altijd beoordelen op realisme. Lisa Scottoline heeft echter haar sporen ruimschoots verdiend in de rechtbank en op kantoor en dat lees je in haar boeken.

Wie is Lisa Scottoline? 

De Amerikaanse schrijfster werd op 1 juli 1955 geboren in Philadelphia. Ze studeerde magna cum laude af in Engelse literatuur en rechten. In eerste instantie werkte ze meerdere jaren als notuliste op een rechtbank. Dat is een beroep dat vaak wordt onderschat. Daarna praktiseerde ze als strafrechtadvocaat. Na de geboorte van haar dochter werd ze fulltime schrijfster. Haar eerste boek verscheen in 1993. Inmiddels heeft ze 30 romans geschreven waarvan er 30 miljoen exemplaren zijn verkocht. Ze stond twee maal op nummer 2 in de bestsellers lijst van de New York Times en won diverse prijzen.

Wat kun je verwachten van de boeken van Lisa Scottoline? 

De legal thrillers van Scottoline gaan verder dan de risico’s in de rechtszaal. De serie van Rosato & Associates gaat over een klein kantoor met 3 partners waaronder Bennie Rosato. Ze nemen zeer bijzondere strafzaken aan waardoor ze ook buiten de rechtszaal grote risico’s lopen. Er loopt een lijn door de serie boeken maar ze zijn ook beslist afzonderlijk te lezen. Ook de andere romans hebben een verhaallijn die verder gaat dan de meeste legal thrillers. Spannend zijn ze tot de laatste bladzijde.

Bekijk ook:  Babylon 5 door Joseph Michael Straczynski: een roman voor televisie

De boeken van Lisa Scottoline

Hieronder vind je de boeken die in het Nederlands zijn vertaald.

Afzonderlijk te lezen boeken van Lisa Scottoline

Rosato & Associates op volgorde

  1. Door angst gedreven (Originele titel: Everywhere that Mary went)
  2. Gezocht wegens moord (Originele titel: Legal tender)
  3. Met voorbedachten rade (Originele titel: Rough justice)
  4. Als twee druppels water (Originele titel: Mistaken identity)
  5. Niets dan de waarheid (Originele titel: Moment of truth)
  6. Vendetta (Originele titel: The vendetta defense)
  7. Murphy’s dilemma (Originele titel: Courting trouble)
  8. De gespiegelde vrouw (Originele titel: Dead ringer)
  9. Dodelijke glimlach (Originele titel: Killer smile)
  10. In het nauw (Originele titel: Lady killer)

Al is de leugen nog zo snel, een recensie

Al is de leugen nog zo snel Lisa Scottoline

Als Chris Brennan als nieuweling op school verschijnt,  lijkt hij het ideaal voor iedere leraar. Hij begeleidt ook het honkbalteam van de school en komt daardoor in contact met drie moeders van wie de zonen in het team zitten. Langzaam ontstaan er barstjes in het beeld dat iedereen van Brennan heeft. Is zijn hele imago dan gebaseerd op leugens? In eerste instantie is dat hoogstens ergerlijk. Maar het wordt steeds duidelijker dat iedereen geheimen heeft en sommige zijn nog dodelijker dan die van de nieuwe leraar.

Het boek werd een bestseller in de VS, maar werd minder goed ontvangen in ons land. Lezers ergeren zich aan de vele honkbal-termen die wellicht in de VS vanzelfsprekend zijn, maar door de vertaler zonder enige toelichting zijn overgenomen in de Nederlandse versie. Ook op andere punten slaat de vertaler de plank nog wel eens mis en lijken zinnen niet goed afgerond. De spanning die wordt beloofd, kan ook niet echt worden waargemaakt.

Murphy’s dilemma

Ann Murphy van het kantoor Rosato & Associates verdedigt een CEO van een internetbedrijf die beschuldigd wordt van seksuele intimidatie door een ontslagen werkneemster. Het gaat er heftig aan toe in de rechtszaal. Dan is het 4 juli en gaat Ann de stad uit om het feest te missen en zich voor te bereiden op de rest van het proces. In het hotel ziet ze haar eigen foto de volgende dag op de voorpagina met als bijschrift: juriste vermoord. De politie heeft geen tijd en begrip voor deze onzin. Er rest geen andere keuze voor Ann en haar collega’s dan om zelf op zoek te gaan naar haar moordenaar.  

Correctbook Uitwisbaar Notitieboek verschillende kleuren

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord