Alle boeken van Rosita Steenbeek, haar nieuwste boek & biografie

Rosita Steenbeek is een Nederlandse schrijfster, die woonachtig is in Italië. Inmiddels heeft ze al heel wat boeken geschreven, waaronder historische romans, maar ook een boek over het ongeluk dat ze kreeg: Intensive care. Hieronder vind je een korte biografie van Rosita Steenbeek, hebben we al haar boeken op een rij gezet en vertellen we je meer over het nieuwste boek van deze schrijfster. Ook lichten we onze favoriet uit.

Biografie Rosita Steenbeek

Rosita Steenbeek werd geboren in 1957 en bracht haar jeugd door in Amersfoort. Ze is de dochter van Jan Steenbeek, een neerlandicus, en Margreeth Hugenholtz. Op haar dertiende kreeg Rosita Steenbeek een hersenbloeding. Helaas was er blijvende schade, waardoor ze bijvoorbeeld nooit heeft mogen autorijden. Na het gymnasium begon ze in eerste instantie aan een studie theologie, maar ze studeerde af in de moderne letterkunde. Daarbij leerde ze bekende schrijvers als Jan Wolkers en Arthur Japin kennen. Ongeveer 20 jaar geleden kreeg Rosita Steenbeek een ongeluk, samen met haar moeder. Het was behoorlijk ernstig en beiden belandde in het ziekenhuis. Ze schreef over haar ervaring in het boek Intensive Care. Vandaag de dag woont Rosita Steenbeek in Rome.

Alle boeken van Rosita Steenbeek op volgorde van uitgave

De boeken van Rosita Steenbeek zijn los te lezen. Hieronder vind je een overzicht van al haar boeken op volgorde van uitgave. Mist er een boek in dit lijstje? Aarzel niet om een reactie achter te laten.

 1. De laatste vrouw (Autobiografisch, 1994)
 2. Schimmenrijk (1999)
 3. Ontmoeting in Venetië (2000)
 4. Thuis in Rome (2000)
 5. Ballets Russes (2002)
 6. Intensive Care (2004)
 7. Siciliaans testament (2006)
 8. Terug in Rome (2008)
 9. Ander licht (2009)
 10. De trein naar Oefa (2010)
 11. Kleuren van Rome (2010)
 12. Parels van Rome (2011)
 13. Amsterdam – Delphi (2012)
 14. Rose – Een familie in oorlogstijd (2015)
 15. De triomfboog (2015)
 16. Heb uw vijanden lief, essay over compassie (2017)
 17. Wie is mijn naaste? Mijn verhaal over de vluchtelingenopvang (2018)
 18. Leven in Rome (2021)
 19. Julia, vrijgevochten keizersdochter (2022)
 20. Droomland Italië (2022)
Bekijk ook:  De boeken van Hilary Mantel: Wolf Hall, haar bekende trilogie over Cromwell en meer

Nieuwste boek Rosita Steenbeek

Hieronder vind je de nieuwste roman van Rosita Steenbeek.

julia-rosita-steenbeek

Julia, vrijgevochten keizersdochter

Julia is het enige kind van keizer Augustus. Ze zegt wat ze denkt, houdt van provoceren, maakt verre reizen en frequenteert een literaire kring van geestverwanten die moeten aanzien hoe de Republiek een keizerlijk regime wordt. Een van hen is haar grote liefde Iullus Antonius. In deze kring worden subversieve teksten geschreven en snode plannen gesmeed, waarin Julia gevaarlijk wordt meegesleept. Rosita Steenbeek gaat op zoek naar deze omstreden en vergeten keizersdochter en wekt haar tot leven, geholpen door gedegen historisch onderzoek, de poëzie van Julia’s tijdgenoten, en door plekken uit haar leven te bezoeken, waar de geschiedenis aanraakbaar wordt. In deze schitterende historische roman rijst een temperamentvolle vrouw op die haar eigen keuzes maakt, gedwarsboomd door haar vader die haar dwingt tot huwelijken die passen in zijn politieke strategie.

Beste boek Rosita Steenbeek

Wat is het beste boek van Rosita Steenbeek? Hieronder onze persoonlijke keuze. Heb jij een andere favoriet? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

beste boek Rosita Steenbeek Rose een familie in oorlogstijd

Rose – Een familie in oorlogstijd

In haar boek ‘Rose’ vertelt Rosita Steenbeek het bewogen leven van haar grootmoeder Rose en de lotgevallen van haar joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog.


Rose is de dochter van een joodse moeder en een Duitse vader. In 1929 verliest zij haar hart aan Gerard, een Nederlandse dominee, en samen vestigen zij zich in Klaaswaal, een dorpje onder de rook van Rotterdam In de jaren dertig waaiert Roses joodse familie uit over de wereld, op de vlucht voor Hitlers antisemitische bewind. Op 10 mei 1940 valt het Duitse leger Nederland binnen en op 14 mei ziet Rose de bommen op Rotterdam vallen. Haar man sluit zich aan bij het verzet en wordt opgepakt. Door spelingen van het lot komen leden van Roses familie in de oorlog aan verschillende kanten van het front terecht.

Heb je genoten van bovenstaande boeken? Misschien vind je de boeken van Jennifer Donnelly ook leuk.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *