Alle boeken van Cristina Caboni, haar beste boek & haar nieuwste boek

De boeken van Cristina Caboni worden aangeprezen voor liefhebbers van de boeken van Lucinda Riley en Anne Jacobs, maar welke romans heeft ze eigenlijk geschreven en wat mag je van haar serie Het parfum verwachten? Wat is het beste boek van Cristina Caboni en wanneer komt haar nieuwste boek uit? Wij zetten het voor je op een rij.

Wie is Cristina Caboni?

Cristina Caboni werd in 1968 geboren in Italië. Zoals je al snel te weten zult komen als je haar boeken gaat lezen, is ze dol op parfum, bloemen en bijen. Haar familie houdt al generatieslang bijen en ook Cristina is imker. Daarnaast geniet ze erg van het kweken van allerlei soorten rozen. Ze woont met haar man en drie kinderen in Cagliari op Sardinië.

Alle boeken van Cristina Caboni op volgorde van uitgave

Hieronder vind je alle boeken van Cristina Caboni op volgorde van uitgave. De meeste boeken van haar hand zijn los te lezen, maar inmiddels is er ook een serie van Caboni verschenen.

De los te lezen boeken van Cristina Caboni

Boekenserie Het parfum op volgorde

  1. De dochter van de parfumeur (Originele titel: Il sentiero dei profumi)
  2. De magie van het parfum (Originele titel: Il profumo sa chi sei)

Serie Het parfum van Cristina Caboni

Hieronder kun je kort wat lezen over de serie Het parfum van Cristina Caboni. Ben je nieuwsgierig naar de achtergrond van parfums, dan wordt dat in deze reeks in geuren en kleuren uit de doeken gedaan. Het zijn geen zoetsappige romantische boeken, maar boeken met een degelijke historische achtergrond en een inhoudelijk verhaal.

de-dochter-van-de-parfumeur-cristina-caboni

De dochter van de parfumeur

Nadat Elena Rossini haar vriend heeft betrapt met een ander is wat haar betreft niets meer zeker en gelooft ze zeker niet meer in de liefde.

Bekijk ook:  Tomas Ross, zijn 3 beste boeken & nieuwste boek

Ze vlucht naar Parijs, waar ze aan de slag gaat in de bekende parfumerie Narcissus, waar nog op traditionele wijze parfum wordt gemaakt. Elena komt uit een familie van bekende parfumeurs en nu ze haar eigen parfums maakt, slaagt ze erin wat meer afstand te nemen van haar verleden. Elena heeft het talent van de vrouwen in haar familie geërfd en weet parfums te creëren waar iedereen naar verlangt. Toch kan ze haar verleden niet helemaal loslaten.

Dan ontmoet ze iemand die misschien niet alleen haar wonden kan genezen, maar ook haar hart kan veroveren: Cail. Kan Elena haar twijfels en wantrouwen voorgoed laten rusten en gelukkig worden met Cail?

de-magie-van-het-parfum

De magie van het parfum

Elena woont met haar vriend en dochter in Parijs, waar ze sinds kort een kleine, knusse parfumeriewinkel runt. Het is een droombaan, maar als ze plotseling haar feeling voor parfums kwijtraakt, is ze ten einde raad.

Samen met haar dochter en vriend keert Elena terug naar haar ouderlijk huis in Florence. Maar ook daar lukt het haar niet haar oude zelf terug te vinden. Ze besluit samen met haar moeder een reis te maken die haar naar Japan, India en Saoedi-Arabië leidt. Hier maakt Elena niet alleen kennis met eeuwenoude parfumrituelen, maar leert ze ook nieuwe kanten van zichzelf kennen. Alle indrukken van de prachtige, betoverende en emotionele reis zijn overweldigend, en prikkelen haar oude liefde voor parfum. Haar leven zal voorgoed een andere wending nemen…

Beste boek van Cristina Caboni

Hieronder vind je onze favoriet van Cristina Caboni. Dit boek is een mooie historische roman boordevol raadsels en mysterie. Dat maakt het boek geschikt voor een breed publiek. Het is heerlijk om over de schitterende Amalfikust te lezen, Cristina Caboni weet het zo te beschrijven dat het voor je ogen tot leven komt. Verder kom je met dit boek ook meer te weten over de Koude Oorlog en over de Russen in Amerika gedurende die moeilijke jaren.

het-huis-met-de-spiegels-cristina-caboni

Het huis met de spiegels

De prachtige villa in Positano is de enige plek die Milena haar thuis kan noemen. Ze groeide erin op en kent er elk hoekje, van de majestueuze ingang met de twaalf spiegels tot het ronde trappenhuis met de houten versieringen. Toch lijkt het huis dingen voor haar te verbergen, dingen waar haar grootvader niet over wil praten. Milena is ervan overtuigd dat hij een groot familiegeheim achterhoudt en vindt in haar zoektocht een doorgang naar een verborgen kamer, vol oude foto’s van haar grootmoeder. Milena vertrekt naar het land waar haar grootmoeder haar dromen najaagde en ook verloor, op zoek naar haar verhaal. Stukje bij beetje ontrafelt ze het mysterie van het huis met de spiegels en haar bewoners, al kunnen sommige geheimen beter voor altijd verborgen blijven…

Bekijk ook:  De top 10 uit de Grote Vriendelijke 100
de-kleuren-van-de-liefde-cristina-caboni

De kleuren van de liefde

Als Stella in de roman De kleuren van de liefde van Cristina Caboni in het huis van haar oudtante op een koffer vol tekeningen stuit, gaat ze op zoek naar de maker. Voor fans van Rachel van Charante.

In de sprankelende zomerroman De kleuren van de liefde van bestsellerauteur Cristina Caboni ziet Stella de wereld in technicolor. Elke kleur heeft een gevoel en een betekenis. Maar nu voelt ze zich verloren, en zelfs haar kleuren kunnen haar niet helpen. Totdat ze een koffer vol tekeningen vindt in het huis van haar oudtante en haar gevoel plotseling weer terugkeert. Ze weet dat ze moet uitzoeken wie de tekeningen heeft gemaakt, en stuit daarbij op een indrukwekkend familiegeheim…

In De kleuren van de liefde laat Caboni een waargebeurde geschiedenis fonkelend tot leven komen en combineert ze de warmte van haar eerdere romans met een aangrijpend historisch verhaal. 

Nieuwste boek van Cristina Caboni

Op zoek naar het nieuwste boek van Cristina Caboni? Dit boek komt op 6 september 2023 uit.

het-honingpad-cristina-caboni

Het honingpad, Cristina Caboni

In Het honingpad van Cristina Caboni ontmoeten we Alice, die op een bijzondere plek haar bijen houdt: op het dak van haar appartement in het prachtige Parijs. Maar als de bijenkorf op een dag leeg is, stort haar hele wereld in. Tot overmaat van ramp hoort ze kort na dit verlies dat haar zus is overleden, en dat zij een brief heeft achtergelaten waarin ze vraagt of Alice voor haar dochter wil zorgen.

Om alles beter te begrijpen, én de vader van het meisje te vinden, besluit Alice naar Sardinië te gaan, het eiland dat zoveel voor haar zus betekende. Die beslissing zal haar blik op de gebeurtenissen, en zelfs haar leven, voorgoed veranderen…

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Alle boeken van Cristina Caboni, haar beste boek & haar nieuwste boek

  1. Ik heb de bloementuin roman van m n tweelingzus gekregen . Wat een prachtig boek ! Het tweelinggevoel is heel herkenbaar . Wij zijn niet gescheiden op gegroeid. Wij deelden veel samen . Onze vader is 6 weken na onze geboorte gestorven ! En dus waren er ook veel verhalen die ons naar een ontdekkingstocht deed komen , wie onze vader nu precies was .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *