De 5 mooiste leesplekjes in huis

Ben jij dol op lezen, dan weet je ook dat je daarvoor het liefst een lekker plekje hebt. Misschien lees jij wel graag buiten en zoek je een bankje in het park op of kies je een rustig strandje aan de rivier of de zee uit. Maar Nederland is nu eenmaal een kikkerlandje en het grootste deel van het jaar brengen we binnen door. Wat is nu het ideale leesplekje in huis? Waar kun je het beste rustig gaan zitten lezen? Wij verzamelden 5 mooie leesplekjes in huis.

5 fijne leesplekjes in huis

Wat het fijnste leesplekje in huis is, zal voor iedereen verschillend zijn. Nog op zoek naar inspiratie? Hieronder vind je 5 leesplekjes in huis.

1. Een leesplekje aan tafel

Aan de eetkamertafel kun je vaak even rustig zitten zonder dat je afgeleid wordt door allerlei andere zaken. Het is de ideale plaats om tot rust te komen en eindelijk dat boek erbij te pakken dat misschien al wel zo lang in de kast lag. Bovendien ligt je boek hoger wanneer dat op tafel ligt dan wanneer je het boek op schoot hebt, wat doorgaans beter is voor je houding. Je leesplekje aan tafel kun je leuk inrichten met allerlei boekendingen. Denk bijvoorbeeld aan deze leuke placemat bureau van Fotocadeau.nl. Die kun je helemaal zelf personaliseren. Misschien met een leuk citaat uit een boek of met een boekenquote?

2. Lekker lezen op de bank

Als je een goede zithouding wilt hebben, dan ga je waarschijnlijk voor een leesplekje aan tafel, maar soms wil je gewoon even lekker op de bank hangen. De echte leesfanaten laten zo’n uurtje niet verloren gaan en pakken een goed boek erbij.

Bekijk ook:  25 boeken die zich afspelen in Duitsland
Lezen op de bank

3. Lezen in bad

Lezen in bad is natuurlijk oppassen geblazen, want je wilt niet dat je boek een duik neemt. Maar als je een beetje oplet, dan is het echt genieten. In het warme water kom je helemaal tot rust en er is helemaal geen afleiding van je boek. Vandaag de dag zijn er zelfs handige badplankjes beschikbaar waar je bijvoorbeeld je boek, een reep chocolade en een kop thee op kunt zetten.

4. In bed

Je kent dat wel: ’s avonds voor het slapen gaan wil je eigenlijk nog één hoofdstuk lezen. Als je echter eenmaal in je boek begonnen bent, kun je niet meer ophouden en wil je het liefst doorlezen tot de ontknoping. Zorg ervoor dat je slaapkamer daarop ingericht is en kies voor een goede lamp bij je bed, zodat je je ogen niet nodeloos vermoeit. Verder kun je je nachtkastje natuurlijk van alle gemakken voorzien. Daar leg je indien van toepassing je leesbril neer en andere handige zaken, zoals onderzetters voor je kop thee, glas water, wijntje of wat je favoriete drankje dan ook is. Zoek je nog naar trendy onderzetters? Zwarte onderzetters kun je vinden bij Fotocadeau.nl.

5. Op je balkon of terras

De bovenstaande 4 leesplekjes waren letterlijk in huis, maar misschien heb jij wel de luxe van een balkon of heb je een mooi terras of een patio bij je eigen woning. Wanneer je daarover beschikt, dan zal je daar ook zeker wel eens gaan zitten om te lezen. Het makkelijkst is wanneer je een tuinbank of stoel bij een tafel hebt staan, zodat je alles wat je nodig hebt bij de hand hebt. Zo hoef je niet op te staan voor een hapje of een slok koffie en kun je lekker doorlezen. Richt je jouw balkon of terras in als leeshoekje, vergeet dan ook niet om wat comfortabele kussentjes neer te leggen.

Bekijk ook:  10 bijzondere non-fictieboeken over dieren

Wat is jouw favoriete leesplekje? Laat gerust hieronder een reactie achter.

lezen op je balkon of terras

Dit artikel betreft een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *