Recensie: Ga als een rivier – Shelley Read

Heb jij ook genoten van het boek Als de rivierkreeften zingen? Het nieuwe boek Ga als een rivier van Shelley Read wordt aangeboden als een boek dat hier vergelijkbaar mee is. Is dat ook echt zo en wat mag je van Ga als een rivier verwachten? Je leest het in onze recensie.

Gegevens van het boek

Titel: Ga als een rivier
Auteur: Shelley Read
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff 
Jaar van uitgave: 2023
Aantal pagina’s: 320 blz.

Waar gaat Ga als een rivier over?

Ga als een rivier van Shelley Read is een onvergetelijk verhaal over verlangen, liefde, verraad en vrouwelijke veerkracht. Voor wie heeft genoten van Daar waar de rivierkreeften zingen.

Ga als een rivier Shelley Read

Colorado, 1949. Op een koele herfstochtend loopt de zeventienjarige Victoria Nash naar haar dorp met een gammele wagen vol perziken uit het late seizoen. Als ze een kruispunt nadert, stopt een mysterieuze vreemdeling met ravenzwarte ogen om haar de weg te vragen. Ze kan links afslaan of oversteken. Maar dat doet ze niet. Net zoals een enkele regenbui de oevers van een rivier kan uithollen en haar loop kan veranderen, zo zal de toevallige ontmoeting Victoria’s wereld op zijn kop zetten en uitwissen wie ze daarvoor was. Binnenkort zal ze gedwongen zijn om diep de natuur in te vluchten en haar leven – en haar kostbaarste bezit – achter zich te laten.

Hoe zit het boek in elkaar?

Het boek vertelt het verhaal van Torie, oftewel Victoria. Je leest voortdurend vanuit haar persoon en er worden geen tijdssprongen gemaakt. Wel denkt ze af en toe terug aan eerdere gebeurtenissen, maar dat is altijd duidelijk. Het boek kent een goede opbouw en leest daardoor erg prettig weg.

Bekijk ook:  De 15 leukste winterboeken voor kinderen

Recensie Ga als een rivier

Het boek Ga als een rivier wordt gepromoot als een roman die vergelijkbaar is met Daar waar de rivierkreeften zingen. Is dat ook echt zo? Ja, dat is beslist het geval. Persoonlijk vond ik dit boek zelfs nog een tikkeltje beter dan Daar waar de rivierkreeften zingen. Hoewel beide boeken een mooie verhaallijn hebben en handelen over personen die erg dicht bij de natuur leven, maar het verhaal van Ga als een rivier was voor mij nog indringender en de poëtische schrijfstijl maakt het helemaal af. Het is een verhaal vol rauwe emoties, maar ook vol hoop.

Ik vond de passages heel mooi waar Victoria uiteindelijk heel dicht bij de natuur leeft en dan beseft dat ze daar minder bang is dan ze ooit is geweest. Dat is tekenend voor dit boek en op zo’n manier beschreven dat je volledig met haar meevoelt. Hoewel het geen thriller is, valt deze titel toch onder de boeken die je in één adem uitleest. Als je eenmaal begonnen bent, kun je niet meer stoppen. Een beetje zoals een rivier. 😉

Is dit boek een aanrader?

Als we dit boek sterren zouden moeten geven, dan zou het 5/5 sterren krijgen. Zeker voor een debuutroman is dit een indrukwekkend werk. Ga als een rivier is echt een grote aanrader!


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  Een leven op onze planeet, David Attenborough - recensie

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *