De lancering van Atlas, het verhaal van Pa Salt

Nog een paar dagen en dan is het zo ver: de lancering van Atlas, het verhaal van Pa Salt. De lancering van dit boek staat gepland voor 11 mei en er zijn al ontelbaar veel boeken vooruitbesteld. In de bibliotheken ontstaan al lange wachtrijen en de verwachting is dat het bij de boekwinkels op 11 mei ontzettend druk zal worden. Op sommige plaatsen is het boek zelfs al uitverkocht. Heb jij deel 8 van De zeven zussen al vooruitbesteld? Lees hier alles over de lancering van het boek en de laatste weetjes over deze roman.

De lancering van het achtste deel van De zeven zussen

Het is bijna zover: de lancering van het achtste deel van De zeven zussen. De vorige delen rolden meteen de bestseller-60 in en dat gaat met deze roman ongetwijfeld ook gebeuren. Sommige boekwinkels starten zelfs al om 00.00 uur met de verkopen. De Drvkkery in Middelburg gaat bijvoorbeeld om 23.59 uur open op 10 mei, om op 11 mei meteen in de eerste minuten al het achtste deel van De zeven zussen te kunnen verkopen.

Andere boekhandels beginnen de dag met een ontbijt, waarna om 10.00 uur de eerste boeken over de toonbank vliegen, dit betreft de volgende boekhandels:

Bij De Spijker Boek en Gemak kun je terecht voor een kopje koffie of thee en wat lekkers, ter ere van de lancering en hun 90-jarig bestaan.

Let op: bij Boekhandel Stevens in Hoofddorp zou een ladies night gehouden worden, maar deze gaat niet door. Natuurlijk kun je op 11 mei om 9.00 uur wel terecht bij deze boekhandel voor jouw exemplaar van Atlas.

Woon je in België?

Ook bij onze zuiderburen worden er diverse evenementen georganiseerd ter ere van de lancering van Atlas, het verhaal van Pa Salt. Kijk hier wat er te doen is bij de Standaard Boekhandel bij jou in de buurt.

Atlas, het verhaal van Pa Salt – Lucinda Riley

Wil je de drukte liever omzeilen en zeker zijn van jouw exemplaar? Je kunt Atlas, het verhaal van Pa Salt natuurlijk ook reserveren. Met een startoplage van 350.000 boeken zijn er zeker genoeg exemplaren voor de echte fans.

atlas-het-verhaal-van-pa-salt-lucinda-riley-zeven-zussen-deel-8

Atlas, het achtste en laatste deel in de Zeven zussen-serie van Lucinda Riley, vertelt het verhaal van Pa Salt en begint in Parijs, 1928. Een voor dood achtergelaten jongen wordt in huis gehaald door een liefdevolle familie. Daar bloeit hij volledig op, maar het blijft een mysterie wie hij écht is. De jongen weigert een woord los te laten over zijn verleden. Net als hij de ellende waarvoor hij is gevlucht bijna is vergeten – evenals de belofte die hij heeft gezworen na te komen – rukt het kwaad op in Europa en weet hij dat hij weer zal moeten vluchten.

Bekijk ook:  Nieuwste boek Lucinda Riley 2024

De Egeïsche zee, 2008. De zeven zussen, voor het eerst compleet, ontmoeten elkaar aan boord van de Titan om afscheid te nemen van hun geliefde Pa Salt. Tot ieders verbazing heeft hij aan de zevende zus de sleutel van hun verleden toevertrouwd – maar iedere waarheid die wordt onthuld, roept nieuwe vragen op. Kenden de zussen hun geliefde vader eigenlijk wel? En wat zijn de gevolgen van zijn lang verborgen geheimen?

De reactie van Harry Whittaker

In juni 2021 bereikte ons het trieste nieuws dat Lucinda Riley was overleden. Het was toen de vraag of het achtste deel van De zeven zussen nog wel geschreven kon worden. Uiteindelijk heeft haar zoon Harry Whittaker deze taak met veel liefde op zich genomen. Zijn moeder sprak altijd veel met hem over de serie en hij wist dan ook al een en ander over haar plannen. Bovendien bleek dat ze een massa aan aantekeningen achter had gelaten, waarmee hij uiteindelijk de serie voor haar compleet kon maken.

Hij heeft er zelf over gezegd dat hij zo’n bestseller wel nooit meer zal schrijven, maar hij is ook geroerd door de betrokkenheid van Lucinda’s fans over de hele wereld, maar specifiek ook uit Nederland. Inmiddels begint hij zich toch wat zenuwachtig te voelen over de lancering, maar uiteindelijk heeft hij dit boek met één doel geschreven: het was het laatste wat hij kon doen voor zijn moeder. Het is zijn eerbetoon aan haar. En dat is uiteraard een roerende gedachte.

Podcast De zeven zussen

Xander Uitgevers heeft in de aanloop naar de lancering een podcast opgezet in samenwerking met Merel Wildschut. Heb je deze podcast nog niet geluisterd en wil je alvast in de sfeer komen? Hier vind je De zeven zussen-podcast.

Theorieën over Pa Salt

Eerder verzamelden we al diverse theorieën die rondgaan over Pa Salt. Een leuke recente theorie die rondgaat, is dat Pa Salt in alle eerdere boeken in een vrij onbeduidende personage al een rol heeft gekregen. Zo zou hij in het eerste deel de kleine jongen met de viool zijn, wat we ook al in ons eerdere artikel aangaven. Als je echter de andere delen goed gaat lezen, is er telkens zo’n personage dat de aandacht trekt, zoals Bo in het tweede deel, die wel erg veel aandacht heeft voor de Zeven Zusters-watervallen in Noorwegen.

Bekijk ook:  Boeken tijdens de coronacrisis: dit lazen we massaal

In deel 8 komen we er in ieder geval eindelijk achter! Bovendien heeft de uitgever verklapt dat er nog een heel nieuwe verhaallijn inzit. Wij kunnen alvast niet wachten op dit boek.

Heb jij nog een theorie? Laat die gerust achter in een reactie onder ons artikel. Vinden we leuk!

De hele serie herlezen voor deel 8 verschijnt?

Ga jij de complete serie nog herlezen of heb je dat wellicht al gedaan? Bij het herlezen van boeken is het vaak net als bij films; ineens zie je allerlei dingen die je eerder niet opgevallen zijn. Ga jij de hele serie nog eens herlezen in de aanloop naar de uitgave van Pa Salt?

Tv-reclame met Pa Salt

Heb jij de tv-reclame met de cover van Atlas al gespot? De reclame van Primera is waarschijnlijk slim in elkaar gedraaid, door de cover van het boek op een ander boek te ‘plakken’, want het boek is momenteel natuurlijk nog niet uitgegeven. Je hebt je in ieder geval niet vergist: het is echt de cover van Pa Salt.

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *