Bestemmingen uit De zeven zussen – Lucinda Riley

In de serie De zeven zussen word je meegenomen naar alle delen van de wereld. In de voetsporen treden van de zeven zussen uit de beroemde boekenreeks van Lucinda Riley? Wij hebben de bestemmingen uit deze boeken voor je op een rij gezet. Welke bestemmingen uit De zeven zussen zou jij willen bezoeken?

Deze bestemmingen uit De zeven zussen zijn aanraders

Wanneer je genoten hebt van de serie, is het nog leuker om de bestemmingen te bezoeken die in de boeken genoemd worden. Hieronder vind je een mooie lijst met bestemmingen uit De zeven zussen van Lucinda Riley, verzameld per deel. Één locatie loopt als een rode draad door de serie heen: het huis van Pa Salt aan het meer van Genève.

Het meer van Genève

Het meer van Genève loopt als een rode draad door de serie heen. Geen wonder, want hier staat het huis van ‘Pa Salt’, de mysterieuze adoptievader van de zeven zussen. Het meer ligt op de grens tussen Zwitserland en Genève. Het meer is een sprookjesachtige plaats om op te groeien en dat sprookje is helemaal compleet als je je realiseert dat de zussen zijn opgegroeid in een paleisachtig huis: Villa Atlantis. Natuurlijk zijn de zussen niet opgegroeid in het Kasteel van Chillon, maar een mooie bestemming is het wel. Je kunt hier zeker de sfeer proeven uit de Riley-reeks.

Zeven Zussen kasteel

De bestemmingen uit De zeven zussen 1

de-zeven-zussen-1-lucinda-riley

In De zeven zussen 1 volgen we het verhaal van Maia, en hier kun je mijn recensie van dit boek lezen: De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1. Maar hoe leuk is het om in de voetstappen van Maia te treden en de diverse locaties uit het boek te bezoeken? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende locaties die in het boek genoemd worden, met onze tips!

Parijs

Een belangrijk deel van het verhaal van De zeven zussen 1 speelt zich af in Parijs. Hoewel dit voor het grootste deel in het verleden speelt, is de stad vandaag de dag nog net zo mooi als toen. Soms, als je door de straten van Montmartre dwaalt, kun je het zo voor je halen hoe kunstenaars eeuwen geleden hier hun inspiratie vandaan haalden. Echt een plaats om te lezen is deze drukke wijk meestal niet, maar misschien heb je geluk en vind je ergens een rustig bankje. Lukt dat niet, dan is het net zo fijn om de toerist uit te hangen en je te laten vereeuwigen door een van de schilders van Montmartre.

paris de zeven zussen

Brazilië: Rio de Janeiro

Misschien is het eerste deel van de Zeven zussen-reeks wel zo magisch, omdat Maia over haar eigen grenzen durft heen te stappen en vrij plotseling de reis naar Brazilië onderneemt. Tenslotte liggen de plaatsen in dit boek nogal ver uit elkaar. De reis van het Meer van Genève naar Rio de Janeiro is echt wel een wereldreis te noemen. Reis je helemaal af naar Rio, dan is de bekendste plaats die aan het boek gerelateerd is natuurlijk het Christusbeeld. In deze moderne tijd kun je overigens ook een virtuele tour maken.

rio de janeiro

De bestemmingen uit De zeven zussen 2: Storm

zeven-zussen-2-storm

In het tweede boek volgen we de reis van Ally, die na de dood van haar vader weer gaat zeilen. Ze krijgt echter een traumatische gebeurtenis te verwerken en kan het zeilen niet langer verdragen. Dan besluit ze de opdracht uit haar vaders testament op te volgen en op zoek te gaan naar haar roots. Zo komt ze in Noorwegen terecht.

De Egeïsche Zee

Ally is een echte zeilster en ze bevindt zich dan ook midden op de Egeïsche Zee als ze te horen krijgt dat haar vader overleden is. Wanneer je wel eens in Griekenland bent geweest, is de kans groot dat je de Egeïsche Zee met eigen ogen gezien hebt.

de-egeische-zee

Noorwegen

Over Noorwegen kan ik uit eigen ervaring zeggen dat het een schitterend land is om naartoe te gaan. Lucinda Riley besloot om over dit land te schrijven door haar vader. Hij nam ooit van zijn reizen een langspeelplaat mee van de Peer Gynt-suite van Edvard Grieg. Geen wonder dat je dit muziekstuk ook in het boek tegenkomt. Lucinda’s vader zei dat ze zeker eens naar Noorwegen moest gaan als ze eens in haar leven de kans kreeg. Gek genoeg was het ook het eerste land waar vandaan ze een uitnodiging kreeg voor een boekentour. Lucinda volgde voor haar gevoel toen de opdracht van haar overleden vader, zoals ook Ally in het boek.

Hoewel Noorwegen zeker koud kan zijn, is het een prachtig land, dat bijna sprookjesachtig aandoet. Soms lijkt het zo alsof je een plaatje binnenstapt. Met name Bergen is een belangrijke bestemming in het boek. Dit is zeker een aanrader, hoewel je maar beter wel een paraplu op zak kunt hebben. In deze stad heb je namelijk meer dagen regen dan zon. Maar mooi is het er zeker.

noorwegen

De bestemmingen uit De zeven zussen 3: Schaduw

schaduw-zeven-zussen3-lucinda-riley

Schaduw speelt zich eigenlijk bijna helemaal in Engeland af. Voor Lucinda Riley was dit dus een thuiswedstrijd, ze woonde immers zelf in Engeland en kon het land als geen ander beschrijven. Drie regio’s zijn belangrijk in het boek: Cumbria, Kent en hoofdstad Londen en omgeving.

Bekijk ook:  De boeken van Marc Raabe op volgorde

Londen

De belangrijkste locatie in het boek is toch wel Londen. Hoewel ik Londen zeker een mooie stad vond om te bezoeken, is de stad wel behoorlijk toeristisch. Er is echter wel heel veel te zien, denk maar aan wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Westminster Abbey, de Big Ben en de Tower Bridge. Star gaat echter terug naar het Londen van vroeger, de tijd waarin de Londense high society hoogtij vierde. Bekende plekken in het boek zijn bijvoorbeeld Berkeley Square, Portman Square en Kensington Church street 190. Dit laatste adres heeft vandaag de dag niet zoveel uitstraling meer als je ervan zou verwachten, maar het is wel leuk om door de straten te lopen die in het boek genoemd worden.

Londen

Cumbria

Cumbria is een graafschap in het noordwesten van Engeland. Dit gebied is vooral bekend geworden door de kinderboekenschrijfster Beatrix Potter, voor wie ook een bijrol is weggelegd in het boek van Lucinda Riley. Het is dan ook zeker leuk om bijvoorbeeld het Hill Top Beatrix Potter House te bezoeken, het huis waar Beatrix Potter vroeger gewoond heeft en waar veel van haar boeken zijn geboren. Ga je voor een lange wandeling door de natuur, dan is Langdale Pikes een gebied dat je zeker bekend voor zal komen als je het boek al gelezen hebt. Dit is een van die bestemmingen uit De zeven zussen die zeer de moeite waard is!

Cumbria

Kent

Als je naar Kent gaat, dan is Tenterden High Street zeker een straat die de sfeer van het boek Schaduw op zal roepen. Maar ook High Weald is een prachtige plaats om naartoe te gaan. Dit is een uitgestrekt natuurgebied waar je oude middeleeuwse landhuizen vindt, maar ook een authentiek landschap. De bossen in deze streek zijn prachtig en de omgeving is heel fotogeniek. Geen wonder dat Lucinda Riley deze locatie in haar boeken verwerkt heeft!

Kent

De bestemmingen uit De zeven zussen 4: Parel

Parel Zeven Zussen 4 Lucinda Riley

In Parel lees je het verhaal van Cece, die naar Krabi reist, een prachtige plaats in Zuid-Thailand. Maar om haar roots te ontdekken, zal ze nog verder moeten reizen, namelijk naar Australië. Hoewel Cece niet voor een kleintje vervaard is, ziet ze dat nog niet echt zitten.

Krabi, Zuid-Thailand

Krabi ligt aan de kust van Thailand, in het zuidwesten van het land. Het is een zeer toeristische plaats, en de stranden in deze omgeving zijn echt beroemd. Het strand Railay is bijvoorbeeld heel beroemd, niet alleen om de vele vissersboten die hier liggen, maar ook om vanwege de prachtige stranden. Het schiereiland Railay is heel rustig en perfect om vakantie te houden. Verder is ook Ko Kai een van de plaatsen om te bezoeken. Zoals je aan de naam misschien al wel geraden hebt, als je van Chinese gerechten houdt, heet dit eigenlijk ‘kippeneiland’. Het eiland heeft de vorm van een kip!

krabi-zuid-thailand

Australië

In Australië springt er één bestemming echt uit: Broome. Broome is altijd het levendige centrum van de parelhandel geweest. Er hangt ook een bijzonder verhaal aan vast, namelijk dat een duiker een heel speciale parel tegenkwam. De parel werd hem echter meteen ontnomen door zijn parelmeester. De parelduiker stal hem terug en verkocht hem aan een andere pareldief, die gestolen parels doorverkocht. De parel bleek echter vervloekt te zijn en bracht alleen maar ongeluk met zich mee. Dat dit boek uit de reeks van Lucinda Riley Parel heet, is dan ook zeker geen toeval.

australie

De bestemmingen uit De zeven zussen 5: Maan

maan-lucinda-riley-5

In Maan volgen we het verhaal van Tiggy. Zij werkt het allerliefste met dieren. Dat is waar haar hart ligt, zoals we meteen in het begin van de serie al te weten komen. Na de dood van haar vader vertrekt ze dan ook naar Schotland, helemaal volgens plan. Maar ze kruipt uit haar schulp en volgt het spoor dat de oude Chilly voor haar uitzet. Al snel is ze in het mooie Spaanse Granada.

Schotland

Schotland is prachtig, maar om in de voetstappen van Tiggy te treden, zal je naar Tain moeten. Het Tain Through Time Museum is beslist een aanrader. Je vindt het in St Duthac, in een prachtige middeleeuwse kerk. De kerk op zich is al een kunststuk om te zien. Ook Station Tain zal je bekend voorkomen als je het boek Maan hebt gelezen.

schotland

Spanje

Tiggy luistert naar wat de oude Chilly haar verteld heeft en vertrekt naar Spanje. Granada is vooral bekend vanwege het Alhambra, en hier kun je dan ook gerust een dag voor uittrekken tijdens je trip. Ontdek de wereld van de flamenco in dit gebied, en denk af en toe even aan het bijzondere verhaal van Lucia! De grottenwijk Sacromonte speelt ook een grote rol in het boek. Het zal je zeker niet verbazen dat je hier prachtige flamencoshows kunt meebeleven. Lucia’s stormachtige leven voert ook nog naar Barcelona en Madrid, en daar valt natuurlijk ook van alles te zien en te beleven. Dit zijn ideale steden als jij als boekenliefhebber een mooie bestemming zoekt voor de herfstvakantie.

spanje

Argentinië & New York

Voor Zuid-Amerika en de Verenigde Staten is slechts een kleine bijrol weggelegd in dit verhaal, maar als je een excuus nodig hebt voor een verre reis, dan vind je dat in Maan. Eigenlijk draait het hele verhaal van Lucia om haar uiteindelijke doel, en dat kan ze in New York verwezenlijken.

New York

De bestemmingen uit De zeven zussen 6: Zon

electra-zon-lucinda-riley-zeven-zussen-6

Electra is een mooie vrouw én ze is beroemd. Voor velen lijkt het alsof ze alles heeft wat haar hartje begeert, maar eigenlijk staat ze op het punt om volledig te ontsporen. Dan ontvangt ze een bijzondere brief en duikt ze even helemaal in haar verleden. Daarvoor moet ze wel naar Kenia… In het boek komen diverse locaties voor, maar Manhattan en Kenia zijn het belangrijkst.

De Verenigde Staten

Het verhaal begint in het bruisende Manhattan. Als je echt in de voetsporen van Electra wilt treden, dan moet je naar het Waldorf Astoria van New York City. Hier is momenteel een Hilton-hotel gevestigd, een vijfsterrenhotel waar je kunt genieten van allerlei luxe, zoals een spa. Natuurlijk kun je er ook gewoon even binnenwippen voor een drankje, als je het hotel liever op die manier van dichterbij bekijkt. Ook 925 5th Ave speelt een rol in het verhaal. Dit pand is wellicht niet zo bijzonder om te zien, maar het ligt wel tegenover een heel mooi park. Een oase van rust in het drukke hart van New York. Dit geldt ook voor Sidney Place in Brooklyn. Je bent niet veel tijd kwijt om het pand te bekijken, maar de omgeving zal je beslist bevallen. Een ritje met de Harlem metro hoort er ook helemaal bij.

Bekijk ook:  Alle boeken van Cristina Caboni, haar beste boek & haar nieuwste boek
Verenigde Staten

Kenia

In Kenia ben je zomaar niet uitgekeken. Dit is een van die bestemmingen uit De zeven zussen die echt magisch overkomen. In het boek zal je veel lezen over de ruige natuur in Kenia, en je leert veel over de wilde dieren. Zo kom je erachter dat een mangoest of stokstaartje eigenlijk een dier is dat veel ongedierte doodt en heel bijzonder: deze dierensoort is niet bang voor een slang. De kans dat een stokstaartje gebeten wordt door een slang is minimaal, doordat het diertje supersnel reageert. Ook bijzonder zijn de stukken over de Massai, waarbij je veel over deze Afrikaanse stam te weten komt. Welke plaatsen mag een Zeven zussen-fan niet missen in Kenia? Dit is natuurlijk het Naivasha-meer, dat bekend staat om de vele vogels die je er vindt, maar ook Gilgil, Nyeric, Tumutumu en Nairobi zal je een bezoekje willen brengen. Voor een bezoek aan Kenia zal je echt wel een paar weken uit moeten trekken.

Kenia

De bestemmingen uit De zeven zussen 7: De zevende zus

de-zevende-zus-lucinda-riley-zeven-zussen-deel-7

De zevende zus was tot dit boek toe de grote onbekende. De zussen zelf wisten niet eens wie zij was! Maar in dit boek gaan ze met zijn allen op zoek, en daarvoor moeten ze bijna de hele wereld over. Er staan dus heel wat mooie bestemmingen in deze Zeven zussen-roman. In Engeland speelt het Claridges hotel een grote rol en in Canada het Radisson hotel. Maar het meeste lezen we in dit boek van De zeven zussen toch over Ierland en Nieuw-Zeeland.

Ierland

Ierland verveelt nooit. Zeker niet als je het land bezoekt met het boek De zevende zus van Lucinda Riley in je hand. Je komt allerlei prachtige plaatsen tegen in het boek, die zeker de moeite van een bezoek waard zijn. Clogagh Church vlakbij Killavarrig is zeker een aanrader. Maar echt mooi wordt het pas bij Timoleague, waar je een bijzonder klooster vindt. Dit klooster staat aan het water en dat zorgt beslist voor mooie plaatjes. Andere plaatsen die je in Ierland kunt bezoeken, zijn Darrary en Inchydoney, een eiland voor de kust van West-Cork. Bij Clonakilty vind je een prachtig strand waar de blauwe vlag gevoerd wordt. De Ieren komen hier zelf dolgraag. Vlakbij Clonakilty kun je ook het geboortehuis van Michael Collins bezoeken, in Woodfield, Coolcraheen.

Ierland

Nieuw-Zeeland

Ben je avontuurlijk aangelegd en heb je altijd Nieuw-Zeeland al een keer willen zien? Ook dit land speelt een belangrijke rol in De zevende zus. Wil je echt een bijzonder landschap zien, dan is Arrowtown prachtig, zoals je ook hieronder op de foto kunt zien. Norfolk Island is vrij bekend. Veel toeristen gaan hier naartoe vanwege de uitgestrekte stranden. Emily Bay is zeker fotogeniek. Gibbston is wat minder bekend, maar zeker mooi als je van majestueuze bergen en dalen houdt. Van de bestemmingen uit De zeven zussen is dit een van de verste locaties, maar als je de kans krijgt om hier naartoe te reizen, is het zeker de reis waard.

Nieuw-Zeeland bestemmingen Zeven Zussen

De bestemmingen uit De zeven zussen 8: Atlas

atlas-het-verhaal-van-pa-salt-lucinda-riley-zeven-zussen-deel-8

Atlas werd op 11 mei 2023 uitgegeven. Het was lang wachten, maar dan heb je ook wel een dikke pil voor je neus liggen. Het achtste deel van De zeven zussen is postuum verschenen. Over welke plaatsen lees je in dit deel zoal? Het laatste deel van de Zeven-zussen-serie begint in Parijs en dat is natuurlijk een heerlijke stad om dit boek te lezen. Het ligt niet zo ver van Nederland en België en heeft toch die heerlijke romantische sfeer waar je op vakantie zo naar verlangt. Daarnaast speelt een deel van het boek zich ook af aan de Egeïsche Zee, waar de zussen bijeenkomen.

Na het ongeëvenaarde succes van de acht romans in de Zeven Zussen-boekenserie is er nu ook De Zeven Zussen Puzzelboek. In samenwerking met Xander Uitgevers brengt Denksport het eerste deel van deze tweedelige uitgave. Dit romantische puzzelboek zit bomvol met aantrekkelijke beeldpuzzels, spannende quizfilippines en natuurlijk de mooiste verhalen uit en over De Zeven Zussen. Baan je een weg door de boeken, liefdes en exotische locaties met hét perfecte cadeau voor Moederdag.

Reserveer het hier.

Wat vond jij het mooiste boek en welke bestemming zou jij graag willen bezoeken? Laat gerust hieronder een reactie achter om dat met ons te delen. Vinden we leuk!

Ben je na deze bestemmingen uit De zeven zussen nieuwsgierig naar theorieën over Pa Salt en wie hij is? Bekijk dan: Lucinda Riley – Atlas, het verhaal van Pa Salt.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

4 gedachten over “Bestemmingen uit De zeven zussen – Lucinda Riley

  1. Ik vond het eerste deel het mooist om te lezen. Samen met mijn gezin zou ik nog graag naar Ierland, Schotland, de VS en Thailand gaan.

  2. Wat leuk eigenlijk om je door een boek te laten inspireren om bepaalde plekken op te zoeken. Het doet me denken aan Eat, pray live dat ook verfilmd is met Julia Roberts. Gingen ook niet allemaal mensen die reis nadoen?

  3. Ik hoor en lees zoveel goede verhalen over de Zeven Zussen! Ik vind het daarnaast echt super inspirerend dat het in zoveel landen afspeelt. Toch maar eens mee beginnen… Dankjewel voor de tip!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *