10 schrijfsters zoals Corina Bomann

Heb jij ook genoten van de boeken van Corina Bomann? Dan kijk je vast alweer uit naar haar nieuwste boek. Maar als jij graag en veel leest, dan zal je ook wel wat andere inspiratie op willen doen. Welke schrijfsters zijn nu vergelijkbaar met Corina Bomann? Hieronder vind je 10 schrijfsters die in dezelfde stijl schrijven. Wellicht vind je hierin het boek dat jij na De kleuren van schoonheid, Ochtendgloren, De stormroos of een ander boek van Corina Bomann gaat lezen.

10 schrijfsters zoals Corina Bomann

Corina Bomann weet als geen ander historie, romantiek en een vleugje mysterie met elkaar te verweven. Kun jij geen genoeg krijgen van haar boeken en heb je ze allemaal al verslonden? Dan vind je hieronder 10 schrijfsters zoals Corina Bomann.

1. Cristina Caboni

Cristina Caboni schrijft historische romans die wellicht iets verdiepender zijn dan de boeken van Corina Bomann, maar diezelfde romantische sfeer hebben. Bovendien hebben ook haar boeken een laagje spanning, wat de boeken van Corina Bomann onderscheidt van andere historische romans.

de-magie-van-het-parfum

De magie van het parfum

Een van de beste boeken van Cristina Caboni is misschien wel De magie van het parfum. Dit boek wordt voorafgegaan door De dochter van de parfumeur. Elena woont met haar vriend en dochter in Parijs, waar ze sinds kort een kleine, knusse parfumeriewinkel runt. Het is een droombaan, maar als ze plotseling haar feeling voor parfums kwijtraakt, is ze ten einde raad.

Samen met haar dochter en vriend keert Elena terug naar haar ouderlijk huis in Florence. Maar ook daar lukt het haar niet haar oude zelf terug te vinden. Ze besluit samen met haar moeder een reis te maken die haar naar Japan, India en Saoedi-Arabië leidt. Hier maakt Elena niet alleen kennis met eeuwenoude parfumrituelen, maar leert ze ook nieuwe kanten van zichzelf kennen. Alle indrukken van de prachtige, betoverende en emotionele reis zijn overweldigend, en prikkelen haar oude liefde voor parfum. Haar leven zal voorgoed een andere wending nemen…

2. Lucinda Riley

Lucinda Riley is er niet meer, maar haar boeken zijn nog lang niet vergeten. Haar boeken worden vaak genoemd als je op zoek gaat naar boeken zoals die van Corina Bomann. Hieronder zie je het eerste deel van De zeven zussen, de serie waarmee Lucinda Riley zo beroemd is geworden. Liever een los te lezen boek? Probeer dan Het Italiaanse meisje eens.

de-zeven-zussen-1-lucinda-riley

De zeven zussen 1

In De zeven zussen 1 volgen we het verhaal van Maia, en hier kun je mijn recensie van dit boek lezen: De zeven zussen: volgorde en recensie deel 1. Maar hoe leuk is het om in de voetstappen van Maia te treden en de diverse locaties uit het boek te bezoeken? Hieronder vind je een overzicht van de verschillende locaties die in het boek genoemd worden, met onze tips!

3. Anne Jacobs

Anne Jacobs is een van de meest populaire schrijfsters van dit moment. Onder haar naam zijn tot nu toe twee series verschenen, maar wellicht komen er nog meer bij. Wellicht ben je al bekend met deze series: Het landhuis en Het weesmeisje. Ken je de series nog niet? Dan raden wij je de serie Het weesmeisje aan. Hieronder kun je alvast meer lezen over het eerste deel.

Het weesmeisje Anne Jacobs

Het weesmeisje

Dit boek vertelt het verhaal van een jong weesmeisje, Marie. Als keukenmeid komt ze in een indrukwekkend herenhuis terecht, dat in het bezit is van de familie Melzer, die in de textiel zitten. Het is voor Marie niet eenvoudig om haar plaats te vinden tussen de hardwerkende bedienden. Katharina is de jongste dochter van de Melzers en zij zal tijdens het balseizoen voor het eerst worden gepresenteerd. Paul is de erfgenaam van de Melzers, maar hij komt niet zo graag in het herenhuis en richt zich vooral op zijn studentenbestaan in München. Tot hij oog in oog komt te staan met Marie. Een roman vol intriges, geheimen en verboden liefde.

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken maart 2024

4. Sarah Lark

Sarah Lark heeft een voorkeur om te schrijven over Nieuw-Zeeland of andere verre bestemmingen, zoals Jamaica. Dat geeft haar historische romans een exotisch tintje. Het is altijd leuk om meer historische feitjes over deze voor ons vaak zo onbekende landen en continenten te weten te komen. Hieronder zie je alvast waar haar nieuwste boek, deel 1 in de serie Het nieuwe land, over gaat.

grote-dromen-sarah-lark

Het nieuwe land 1. Grote dromen

België, 1912. Vrouwen mogen niet studeren voor dierenarts, maar dat is het enige dat Nellie ooit gewild heeft. Daarom sluiten zij en haar jeugdvriend Philipp De Groot, die de dierenartspraktijk van haar vader zal overnemen, een verstandshuwelijk: Nellie kan zo aan de slag als ‘assistent’, en Philipp kan zich wijden aan zijn echte liefde: muziek. Wanneer Philipp na de oorlog de kans krijgt om van muziek zijn beroep te maken, verdwijnt hij plotseling uit Nellies leven. Met haar collega Maria reist Nellie dan naar Duitsland, om een dierenartspraktijk op te zetten in Berlijn. Maar het verleden en de liefde halen haar snel in, en een nog verdere bestemming wacht…

5. Sofia Caspari

Opnieuw een schrijfster om verre reizen mee te maken. De trilogie van Sofia Caspari voert je mee naar het Argentinië van eind 19e eeuw. Hoewel de auteur vandaag de dag in Duitsland woont, heeft ze jaren in Argentinië gewoond. Ze kan er dan ook als geen ander over schrijven.

in-het-land-van-de-koraalboom-sofia-caspari

Argentinië-serie deel 1: In het land van de koraalboom

In deel 1 van de Argentinië-serie van Sofia Caspari maken we kennis met twee jonge vrouwen: Victoria Santos en Anna Weinbrenner. In 1863 reizen zij per schip naar Argentinië, het land waar hun echtgenoten al naartoe gereisd zijn. Ze hopen op een betere toekomst. Victoria gaat naar haar rijke schoonfamilie, die op een landgoed in Noord-Argentinië leeft. Anna is niet zo fortuinlijk en zal elk dubbeltje om moeten draaien. Maar als ze eenmaal in Argentinië zijn, wacht hen allebei schrik. Victoria valt al snel van haar roze wolk en ook Anna krijgt een schokkend bericht te verwerken.

6. Isabel Allende

Isabel Allende schrijft historische romans met literaire allure. De schrijfster hanteert een bloemrijke stijl die elk boek tot een pareltje maakt. Haar mooiste boek is misschien wel Bloemblad van zee.

Bloemblad-van-zee-Isabel-Allende

Bloemblad van zee

Bloemblad van zee wordt door velen het beste boek van Isabel Allende genoemd. Dat is niet voor niets. Het bloemrijke verhaal van Isabel Allende brengt een familie tot leven en een geschiedenis dichterbij.

Aan het eind van de gruwelijke Spaanse Burgeroorlog wordt de jonge arts Víctor Dalmau samen met zijn vriendin, de pianiste Roser Bruguera, gedwongen om Barcelona te verlaten en te vluchten naar Frankrijk. Met nog tweeduizend andere Spaanse vluchtelingen gaan ze aan boord van de Winnipeg, een schip dat is gecharterd door de Chileense dichter en consul Pablo Neruda, op weg naar Chili. Tot hun grote verrassing worden ze ontvangen als helden in hun nieuwe thuisland – dat ‘langgerekte bloemblad van zee’, in de woorden van Neruda. Ze bouwen er een nieuw leven op en worden volwaardige Chilenen. Maar in 1973 gebeurt het onvoorstelbare: er breekt een dictatuur uit en weer moeten Víctor en Roser huis en haard verlaten.

7. Kristin Hannah

Kristin Hannah heeft een wat vlottere stijl dan Isabel Allende en schrijft onder andere graag over de Tweede Wereldoorlog. Haar verhalen lezen prettig weg en hebben soms een ietwat melancholieke klank. Hieronder tippen we je onze persoonlijke favoriet: De nachtegaal.

Schrijfster zoals Corina Bomann De nachtegaal Kristin Hannah

De nachtegaal

De zussen Viann en Isabelle hebben altijd een goede band gehad, ondanks hun verschillen. Isabelle, de jongste en brutaalste van de twee, woont in Parijs, terwijl Viann op het platteland van Frankrijk een rustig bestaan leidt met haar man Antoine en hun dochtertje. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit en Antoine moet meevechten.

Met het voortduren van de oorlog wordt niet alleen de relatie tussen de zussen zwaar op de proef gesteld, maar ook hun moed en hun gevoel voor goed en fout. Kan Viann haar beste vriendin verraden als het leven van haar kind op het spel staat? Moet Isabelle haar familie in gevaar brengen als dat betekent dat ze levens kan redden? Hoe kan je overleven als de wereld om je heen in elkaar stort?

Bekijk ook:  Corina Bomann boeken: onze aanraders!

8. Jennifer Donnelly

Ben jij een echte leesfanaat, dan zullen de boeken van Jennifer Donnelly je zeker aanstaan. Het zijn dikke pillen met epische historische verhalen. De familieleden uit de serie voelen al snel aan als oude bekenden. De Theeroos is deel 1 van haar beroemde rozenserie.

de-theeroos-jennifer-donnelly

De Theeroos

In De Theeroos maken we kennis met Fiona Finnegan. Het is het jaar 1888 en in de armoedige buurt waar ze woont is diefstal en moord de realiteit van alledag. Ze werkt in de theefabriek van William Burton, maar kan eigenlijk alleen maar dromen van haar eigen theewinkel, die ze met Joe wil beginnen. Maar wanneer haar vader sterft bij een ongeval, verandert Fiona’s leven volledig. Zeker wanneer ze een gesprek opvangt tussen Burton en een van zijn werknemers, want dan pas beseft ze dat ze in groot gevaar is. Fiona ontvlucht Londen en vertrekt naar New York. Ze werkt zich op en begint een theehandel. Als haar theezaak uitstekend floreert, is het tijd om terug te gaan naar Londen en wraak te nemen. De Theeroos is een wervelende historische roman over een uiteengerukte familie, verloren en gevonden liefdes, moord en wraak en over een sterke vrouw.

9. Manuela Inusa

De boeken van Manuela Inusa zijn weer een stuk luchtiger dan de romans hierboven. Ben je toe aan fijne feelgood met warme personages? Dan zal je zeker genieten van de serie van Manuela Inusa. Hieronder vind je het eerste deel van Valerie Lane, zodat je alvast wat meer te weten kunt komen.

de-theewinkel-vol-geluk-manuela-inusa

1. De theewinkel vol geluk

Laurie is de trotse eigenaar van een gezellige theewinkel waar smaken van over de hele wereld worden verkocht; van Chinese ginseng tot Indiase darjeeling. Van heinde en verre komen mensen naar haar winkel om zich te laten verrassen door de heerlijke theesoorten. Maar zo succesvol als Lauries zaak is, zo onsuccesvol is ze in de liefde. Gelukkig laten haar vier beste vriendinnen dat niet zomaar op zich zitten!

10. Muna Shehadi

Muna Shehadi werd vooral bekend door haar boekenserie De drie dochters, maar inmiddels komt er alweer een nieuw boek van haar uit. Dit boek is los te lezen en wellicht daarom alvast een mooi proefje. Bevalt het boek je, dan weet je dat er nog een mooie trilogie op je wacht.

de-eerste-vrouw-muna-shehadi

De eerste vrouw

Holly Penny verwacht dat de begrafenis van haar ex-man gedenkwaardig en emotioneel zal zijn. Lyle was haar grote liefde; ze waren gelukkig totdat hun leven in een fractie van een seconde veranderde, waardoor uiteindelijk hun huwelijk verwoest werd.

Voor de begrafenis reist ze af naar het mooie bergresort waar ze vaak samen zijn geweest. Daar komt ze erachter dat Lyle hun relatie geheimhield voor de twee vrouwen met wie hij na haar trouwde. Nog verontrustender zijn de verhalen die de andere vrouwen vertellen. Lyle lijkt weinig overeenkomsten te hebben met de man die Holly zo goed dacht te kennen. Wordt ze gedwongen om zowel haar toekomst als haar verleden te herzien?

De eerste vrouw is een heerlijke zomerroman die alle ingrediënten bevat die De drie dochters-trilogie zo succesvol maakte: intriges, familiegeheimen en liefde.

Weet jij nog een schrijfster die vergelijkbaar is met Corina Bomann? Laat dan onder dit artikel een reactie achter.

Bekijk ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *