Alle boeken van Nicci French op volgorde + nieuwste boek uitgelicht

De psychologische thrillers van Nicci French zijn populair bij een breed publiek. Inmiddels zijn er al heel wat boeken onder deze naam verschenen. Nicci French is een pseudoniem, zoals velen waarschijnlijk wel weten. Wie zitten er achter dit pseudoniem en welke boeken zijn er inmiddels al verschenen? Een lijst van de los te lezen boeken van Nicci French en de Frieda Klein boekenreeks op volgorde.

Wie is Nicci French?

Eigenlijk kun je beter vragen ‘Wie zijn Nicci French?’, want achter dit pseudoniem zit een schrijversduo. Nicci French is het pseudoniem van Nicci Gerrard en Sean French. Ze zijn al sinds 1990 getrouwd en hebben samen twee kinderen. Nicci Gerrard had al twee kinderen uit een eerder huwelijk. Inmiddels woont het schrijversduo in de buurt van Londen. Ze schrijven psychologische thrillers die in vele talen vertaald worden. Een grappig detail: op de eerste drie boeken stond alleen een foto van Nicci, maar bij de latere boeken werd het een foto van hen samen. Pas toen werd duidelijk dat ze samenwerkten bij het schrijven van de boeken.

Alle boeken van Nicci French op volgorde

Fan van de boeken van Nicci French? Hieronder hebben we alle boeken van Nicci French op volgorde gezet. Het bovenste lijstje zijn de los te lezen boeken van dit schrijversduo. Daaronder vind je de bekende serie Frieda Klein op volgorde.

Los te lezen boeken van Nicci French

Rechercheur Maud O’Connor

  1. Heeft iemand Charlotte Salter gezien? (2023)
  2. Stemmen in het duister (2024)

Boeken Frieda Klein op volgorde

  1. Blauwe maandag (Originele titel: Blue Monday)
  2. Dinsdag is voorbij (Originele titel: Tuesday’s gone)
  3. Wachten op woensdag (Originele titel: Waiting for wednesday)
  4. Donderdagskinderen (Originele titel: Thursday’s child)
  5. Denken aan vrijdag (Originele titel: Friday on my mind)
  6. Als het zaterdag wordt (Originele titel: Saturday requiem)
  7. Zondagochtend breekt aan (2017, originele titel: Sundaymorning coming down)
  8. De dag van de doden (2018, originele titel: The day of the dead)
Bekijk ook:  Alle boeken van Louise Fein op volgorde

Beste boek van Nicci French

De los te lezen boeken van Nicci French zijn goed, maar de Frieda Klein-serie is nog beter. Lees je graag series, dan raden we je aan om bij deel 1 te beginnen. Hieronder selecteerden we het beste boek uit de Frieda Klein-serie, maar ook het beste los te lezen boek van Nicci French. Natuurlijk is dat een persoonlijke keuze. Heb jij een andere aanrader? Laat het ons weten in een reactie onder dit artikel.

zondagochtend-breekt-aan-meerlezen

Het beste boek uit de Frieda Klein-serie

De serie Frieda Klein kun je het beste op volgorde lezen, als je van plan bent om meerdere delen te lezen. Ga je toch voor een los deel? Dan raden wij je aan om voor Zondagochtend breekt aan te kiezen.

Zondagochtend breekt aan is het spannende zevende deel van de achtdelige Frieda Klein-serie, geschreven door Nicci French. Het begint met een lijk onder de vloer. Frieda deed deze gruwelijke vondst in haar eigen huis – een vondst die haar tot in de kern raakt. Nu is er wél spijkerhard bewijs dat Dean Reeve nog leeft – iets wat Frieda al jarenlang beweert – en nog altijd geobsedeerd is door Frieda. Zal commissaris Crawford eindelijk naar haar luisteren en het onderzoek heropenen? De pers is inmiddels op het verhaal gedoken, waardoor Frieda wordt gedwongen te doen waar ze een enorme hekel aan heeft: in de openbaarheid treden… Dat heeft verregaande consequenties voor Frieda en haar omgeving.

onderhuids-nicci-french-meerlezen

Het beste los te lezen boek van Nicci French

Onderhuids is misschien wel het beste los te lezen boek van Nicci French.

Wat doe je als je op een dag een anonieme brief ontvangt met de mededeling dat je vermoord zult worden? In Onderhuids krijgen Zoë, Jenny en Nadia een dergelijke doodsbedreiging. Overeenkomst tussen de drie lijkt er niet te zijn; ze zijn niet even oud, gelukkig of rijk. Ze kennen elkaar niet eens. De politie, op zoek naar aanwijzingen, keert hun levens binnenstebuiten. Geheimen uit het verleden worden openbaar, relaties komen in de knel en stranden. Langzaam maar zeker merken de vrouwen dat ze niet langer worden gezien als slachtoffers, maar meer en meer als verdachten.

Recensie De Gunst Nicci French Meerlezen

De gunst

In De gunst maken we kennis met Jude, een vrouw die haar hele leven al arts wilde worden en haar droom werkelijkheid zag worden. Ze is gelukkig met Nat, haar verloofde. Dan duikt plotseling haar eerste liefde op. Hun relatie werd ruw verstoord door een heftig auto-ongeluk en sindsdien hebben ze elkaar niet meer gezien. Alle herinneringen komen weer boven als Jude en Liam plotseling tegenover elkaar staan. Hij vraagt haar om een gunst: of ze hem dat weekend nog eens wil ontmoeten in een huisje in Norfolk. Ze aarzelt slechts een moment, maar besluit hem de gunst te verlenen. Dan komt haar leven in een achtbaan terecht. Ongewild wordt ze het leven van Liam in gezogen als ze een paar vreemde telefoontjes krijgt.

Lees hier onze uitgebreide recensie van De gunst.

Bekijk ook:  Recensie: De vrouw die uit Auschwitz ontsnapte - Ellie Midwood

Nieuwste boek van Nicci French

Het schrijversduo heeft er goed de vaart in en publiceert elk jaar wel een nieuw boek. Hieronder vind je de twee nieuwste boeken van Nicci French, die samen een serie vormen. De nieuwe boeken van Nicci French staan op volgorde. Deel 1 werd uitgegeven in 2023, maar komt dit jaar uit in een nieuwe band, deel 2 wordt verwacht in 2024.

heeft-iemand-charlotte-salter-gezien-nicci-french-rechercheur o connor

1. Heeft iemand Charlotte Salter gezien?

In Heeft iemand Charlotte Salter gezien? van Nicci French komt Charlotte Salter niet opdagen op het grote feest voor de verjaardag van haar man, Alec. Hij blijft onverstoord, maar hun dochter Etty raakt er naarmate de avond vordert steeds meer van overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat Alec naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. Weer wordt er een misdrijf gepleegd in het dorp. Rechercheur Maud Grey wordt op de zaak gezet. Aan haar de taak om een onwillige politiemacht mee te krijgen oud zeer op te rakelen om niet alleen dit misdrijf maar ook de twee zaken uit het verleden op te lossen. Want niemand heeft Charlotte Salter ooit nog gezien…

Stemmen in het duister, Nicci French

2. Stemmen in het duister

Nancy North en haar vriend Felix zijn net ingetrokken in een nieuwe, goedkopere, flat, die Felix heeft gevonden terwijl zij ziek was. Nancy heeft kort geleden een acute psychose gehad. Nu is ze er weer bovenop, maar ze voelt zich nog breekbaar. Hier kan ze verder herstellen. Ook al is het wat vervallen en aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, het flatje is een nieuwe start voor hen beiden.

Maar al vanaf de eerste dag heeft ze geen goed gevoel over de nieuwe plek en merkt ze dat het weer slechter met haar gaat. Als ze tegen buurvrouw Kira opbotst, die in hetzelfde pand woont, valt haar direct op dat Kira erg angstig is. De volgende dag wordt het lichaam van Kira in haar flat gevonden, Nancy is er daardoor van overtuigd dat het huis geheimen herbergt. De andere bewoners, de politie weigeren dat te erkennen.

Kan rechercheur Maud O’Connor deze zaak oplossen?


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *