Alle boeken van Sarah Ladd: volgorde + samenvatting

Als je graag historische romans leest, dan heb je de naam Sarah Ladd ongetwijfeld een keer voorbij zien komen. Deze boeken spelen zich doorgaans af in de Regency-periode. De boeken van Sarah Ladd zijn een beetje vergelijkbaar met die van Julie Klassen: een mix van romantiek en spanning in een historische setting. Nieuwsgierig geworden? Hieronder vind je alle series van Sarah Ladd op volgorde en hebben we per deel een korte samenvatting vermeld.

Wie is Sarah Ladd?

Sarah Ladd is altijd dol geweest op het Regency-tijdperk. Geen wonder dus, dat deze historische periode in het middelpunt van haar boeken staat. Ze heeft zich al veel langer verdiept in deze periode, maar pas vanaf 2010 begon ze serieus met schrijven. Het eerste boek uit de serie Whispers on the Moors: De erfgename van Winterwood was haar debuut. Daarvoor kreeg ze in 2011 meteen de ACFW Genesis Award uitgereikt. Sarah Ladd heeft een achtergrond in marketing en concentreerde zich daarbij toen al op de uitgeefwereld. Met haar gezin en hun geliefde golden retriever woont ze in Indiana.

Alle boeken van Sarah Ladd op volgorde

Sarah Ladd heeft verschillende series geschreven en het is wel zo fijn om die op volgorde te lezen. Hieronder vind je eerst een overzicht met los te lezen boeken en vervolgens de series van Sarah Ladd op volgorde.

Los te lezen boeken van Sarah Ladd

Yorkshire-serie op volgorde

 1. De brief van Briarton Park (Originele titel: The letter from Briarton Park)
 2. De erfenis van Hollythorne House (Originele titel: In the shelter of Hollythorne House)

Cornwall serie op volgorde

 1. De gouvernante van Penwhythe Hall (Originele titel: The governess of Penwythe Hall)
 2. Te gast op Lanwyn Manor (Originele titel: The thief of Lanwyn Manor)
 3. Een vreemdeling op Wyndcliff Hall (Originele titel: The light at Wyndcliff)

Boekenserie Treasures of Surrey op volgorde

 1. De winkel in Blinkett Street (Originele titel: The curiosity keeper)
 2. Het woud van Emberwilde (Originele titel: Dawn at Emberwilde)
 3. De lerares van Fellsworth (Originele titel: A stranger at Fellsworth)

Boekenserie Whispers on the Moors op volgorde

 1. De erfgename van Winterwood (Originele titel: The heiress of Winterwood)
 2. De directrice van Rosemere (Originele titel: The headmistress of Rosemere)
 3. De gezelschapsdame van Willowgrove (Originele titel: A lady at Willowgrove Hall)

Het nieuwste boek van Sarah Ladd

Lees jij graag boeken over de Regency-periode en houd je alles van Sarah Ladd goed in de gaten? Dan ben je wellicht ook op zoek naar het nieuwste boek van Sarah Ladd. Hieronder vind je steeds de nieuwste uitgave van Sarah Ladd. Natuurlijk houden we je ook op de hoogte als er weer een nieuwe roman van deze schrijfster wordt aangekondigd.

De erfenis van Hollythorne House

De erfenis van Hollythorne House

‘De erfenis van Hollythorne House’ van Sarah Ladd is een meeslepende historische roman over een weduwe met een onzekere toekomst die een tweede kans krijgt in de liefde. Als Charlottes man onverwachts sterft, vlucht ze met haar jonge zoontje naar een afgelegen landgoed om hem te beschermen tegen haar schoonfamilie, die aast op haar erfenis. Haar voormalige zwager laat hen niet zomaar gaan en stuurt bewakers achter Charlotte aan om haar in de gaten te houden. Dan blijkt een van de bewakers een oude bekende te zijn: Anthony Welbourne, de man die Charlotte al jaren probeert te vergeten. Ze staat voor een moeilijke keuze: Anthony vertrouwen of alles wat haar dierbaar is op het spel zetten.

Deel 1 gemist?

De brief van Briarton Park

De brief van Briarton Park van Sarah Ladd is een spannende Regency-roman waarin de jonge Cassandra een geheimzinnige brief ontvangt die haar hele leven op zijn kop zet. Ze heeft altijd als wees in een kostschool gewoond en weet niet veel van haar ouders. Als de directrice van de kostschool overlijdt, krijgt Cassandra de brief in handen, waarin haar gevraagd wordt naar Briarton Park te komen. Cassandra bedenkt zich geen moment en reist ernaartoe, maar als ze aangekomen is, treft ze een weduwnaar met twee dochters, zijn zus en zijn schoonmoeder in plaats van de briefschrijver. Samen met de weduwnaar raakt ze verstrikt in het oplossen van een moordzaak, waarop hij probeert haar te helpen met het vinden van de antwoorden op de vragen waarmee ze naar Briarton Park is gekomen. De zoektocht naar antwoorden levert meer op dan Cassandra ooit had durven dromen.

Het beste boek van Sarah Ladd

Wat is het beste boek van Sarah Ladd? Hieronder lichten we onze favoriet uit. Vond jij een ander boek van Sarah Ladd beter? Laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel.

Whispers on the Moors 3. De gezelschapsdame van Willowgrove

Het beste boek van Sarah Ladd is wellicht het derde deel van de serie Whispers on the Moors.

Bekijk ook:  Jojo Moyes: boeken en verfilmingen

De rentmeester van Willowgrove Hall, Nathaniel Stanton, houdt iedereen in de gaten. Ook de nieuwe, beeldschone gezelschapsdame ontsnapt niet aan zijn aandacht. Hij vermoedt dat Cecily Faire iets verbergt en hij voelt zich verplicht om dat boven water te krijgen. Maar hij heeft zelf ook een geheim: hij is de bastaardzoon van de vorige heer van Willowgrove. Cecily en Nathaniel voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, maar dan overlijdt de vrouwe van het landgoed en verandert alles.

Samenvattingen boeken Sarah Ladd

De brief van Briarton Park

De brief van Briarton Park van Sarah Ladd is een spannende Regency-roman waarin de jonge Cassandra een geheimzinnige brief ontvangt die haar hele leven op zijn kop zet. Ze heeft altijd als wees in een kostschool gewoond en weet niet veel van haar ouders. Als de directrice van de kostschool overlijdt, krijgt Cassandra de brief in handen, waarin haar gevraagd wordt naar Briarton Park te komen. Cassandra bedenkt zich geen moment en reist ernaartoe, maar als ze aangekomen is, treft ze een weduwnaar met twee dochters, zijn zus en zijn schoonmoeder in plaats van de briefschrijver. Samen met de weduwnaar raakt ze verstrikt in het oplossen van een moordzaak, waarop hij probeert haar te helpen met het vinden van de antwoorden op de vragen waarmee ze naar Briarton Park is gekomen. De zoektocht naar antwoorden levert meer op dan Cassandra ooit had durven dromen.

De weversdochter van Amberdale samenvatting

‘De weversdochter van Amberdale’ van Sarah Ladd: Romeo en Julia in de Regency-tijd, een meeslepende roman over opbloeiende liefde en loyaliteit. Henry Stockton keert na drie jaar terug uit de oorlog. Hij stort zich op zijn grootvaders plan om het familiebedrijf, de wolspinnerij in Amberdale, te moderniseren. Dit stuit op veel woede van de lokale wevers, die hun inkomsten zien afnemen door de Industriële Revolutie. Kate Dearborne is de dochter van een van de lokale wevers, maar zij ziet dat Henry anders is dan zijn grootvader. Geboren aan verschillende kanten van het conflict moeten Henry en Kate samen op zoek naar vrede voor hun families, het hele dorp en zichzelf.

Cornwall serie samengevat

De gouvernante van Penwythe Hall Sarah Ladd

1. De gouvernante van Penwythe Hall samenvatting

De gouvernante van Penwhythe Hall van Sarah Ladd is een romantisch verhaal over een onverwachte liefde. Gouvernante Delia heeft er alles voor over om de weeskinderen onder haar hoede te beschermen… Zelfs haar hart. Jaren geleden nam Cordelia Greythorne een positie aan als gouvernante van vijf kinderen. Nu de vader van de kinderen is overleden, vertrekt ze met de weeskinderen naar zijn broer op Penwhythe Hall. Daar komt Jac Trethewey voor een grote verrassing te staan nu hij plotseling verantwoordelijk blijkt te zijn voor vijf kinderen. Bovendien lijkt hun gouvernante een geheim mee te dragen, dat zijn grote plannen voor het vervallen Penwhythe Hall weleens ernstig zou kunnen verstoren.

2. Te gast op Lanwyn Manor samenvatting

‘Te gast op Lanwyn Manor’ van Sarah Ladd neemt de lezer mee naar het Cornwall van 1818. Julia Twethewey logeert op het landgoed van haar neef in het hart van de Engelse mijnindustrie en wordt al snel meegesleept in die complexe wereld. Maar het duurt niet lang voordat ze ontdekt dat de oude kamers van het huis iets verborgen houden. Dan leert ze de gebroeders Blake kennen. De oudste heeft zijn zinnen gezet op een huwelijk met Julia, en ze weet dat hij de ideale huwelijkspartner is. Maar ze voelt zich meer aangetrokken tot Isaac, de jongste broer. De aantrekkingskracht is wederzijds. Julia en Isaac raken verwikkeld in een maalstroom van vreemde gebeurtenissen en moeten hun best doen om aan de sociale verwachtingen te voldoen. Dat is nog niet zo makkelijk als het lijkt…

3. Een vreemdeling op Wyndcliff Hall samenvatting

Het is 1808 en de jonge Liam Twethewey heeft pas net het landgoed Wyndcliffe Hall geërfd als er een schip vastloopt aan de kustlijn van zijn land. Samen met Evelyn Bray, de dochter van zijn rentmeester, vangt hij de schipbreukelingen op. Al snel worden Evelyn en Liam meegezogen in een maalstroom van bedrog en intrige. Wie zijn die mensen die ze gered hebben eigenlijk? Wat hebben ze te verbergen? En heeft de ontluikende liefde tussen Evelyn en Liam een kans?

Treasures of Surrey serie samengevat

1. De winkel in Blinkett Street samenvatting

Camille Iverness is een eenvoudig winkelmeisje, maar ze heeft het hart en de charme van een echte dame. Sinds haar moeder hun in de steek heeft gelaten, zorgt ze voor haar familie en houdt ze hun sjofele curiositeitenwinkel draaiende. Maar een verraderlijke daad gooit roet in het eten en dwingt Camille haar toekomst in de handen van een vreemde te leggen. Jonathan Gilchrist is tegen zijn wil in de erfgenaam van Kettering Hall geworden. Als tweede zoon genoot hij van zijn werk als apotheker in het dorp, maar nu zijn broer is overleden, moet hij zijn plaats innemen. Juist op het moment dat zijn vader het landgoed op het spel heeft gezet en alleen een uiterst waardevol familiejuweel hen van een faillissement kan redden. Maar deze robijn is verdwenen. En alle sporen leidden naar de Iverness curiositeitenwinkel in Blinkett Street. Weet het mooie winkelmeisje meer?

2. Het woud van Emberwilde samenvatting

Zolang ze zich kan herinneren verzet de knappe Isabel zich tegen de strenge regels van Fellsworth School. Ook nu ze geen leerling meer is, maar lerares, doet ze haar best een fijne plek te creëren voor de leerlingen, onder wie haar zusje Lizzie, voor wie ze zorgt sinds haar vaders dood.

Bekijk ook:  Boeken Karen Rose op volgorde: veel thrillers met dezelfde personages

De komst van een vreemdeling met nieuws over onbekende familieleden zet Isabels wereld op zijn kop. Op uitnodiging van hun nieuwe familie, reizen Isabel en Lizzie naar Emberwilde, een uitgestrekt landgoed met een mysterieus bos, omgeven door folklore en onheilspellende geruchten. Al snel komt ze in een delicate dans met twee knappe mannen terecht, die allebei naar haar hand dingen.

Te midden van het geflirt, gaat ze op zoek naar de waarheid over haar verleden – diep verborgen in Emberwilde Forest – die haar toekomst zal bepalen.

3. De lerares van Fellsworth samenvatting

Annabelle Thorley raakt alles kwijt na het faillissement van haar vader. Haar verloofde verlaat haar en ze is overgeleverd aan haar broer, die alleen om zichzelf geeft. Ze ziet maar één uitweg: werk zoeken. Ze gaat aan het werk als lerares op Fellsworth, het landgoed van haar oom en tante. Daar ontmoet ze weduwnaar Owen Locke. Maar in plaats van het eind van alle problemen, is dit in feite pas het begin…

Whispers on the Moors samengevat

De erfgename van Winterwood

1. De erfgename van Winterwood samenvatting

Engeland, 1814. Amelia Barrett, de erfgename van een oud landgoed, belooft haar stervende vriendin dat zij voor haar dochtertje Lucy zal zorgen. Daarmee haalt ze zich echter de woede van haar familie en vooral van haar verloofde Edward op de hals. Amelia ziet nog maar één oplossing: ze zal trouwen met de vader van het kind, kapitein Graham, een man die ze nog nooit heeft ontmoet. Maar voordat het zover komt, slaat het noodlot toe: Lucy wordt ontvoerd.

De directrice van Rosemere Sarah Ladd deel 2

2. De directrice van Rosemere samenvatting

De 25-jarige Patience Creighton wordt een oude vrijster genoemd. De directrice van de Rosemere School for Young Ladies had verwacht dat haar hart ooit veroverd zou worden door een elegante jongeman, maar zover is nooit gekomen. En sinds haar vaders dood heeft ze haar handen vol aan de zorg voor haar moeder en het besturen van de school.

Maar dan staat op een avond haar zwaargewonde huurbaas voor de deur. Patience verzorgt hem, maar kan niet vermoeden dat deze man haar toekomst op het spel zet.

3. De gezelschapsdame van Willowgrove samenvatting

De rentmeester van Willowgrove Hall, Nathaniel Stanton, houdt iedereen in de gaten. Ook de nieuwe, beeldschone gezelschapsdame ontsnapt niet aan zijn aandacht. Hij vermoedt dat Cecily Faire iets verbergt en hij voelt zich verplicht om dat boven water te krijgen. Maar hij heeft zelf ook een geheim: hij is de bastaardzoon van de vorige heer van Willowgrove. Cecily en Nathaniel voelen zich steeds meer tot elkaar aangetrokken, maar dan overlijdt de vrouwe van het landgoed en verandert alles.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *