De boeken van Anne Stern: de Berlijn-serie op volgorde

Boekerij komt met een nieuwe serie voor de liefhebbers van Corina Bomann. Anne Stern is in Duitsland al een zeer populaire auteur en dit jaar wordt er voor het eerst een boek van haar in het Nederlands uitgegeven. Hieronder lees je meer over de serie Vrouwen van Berlijn. Het eerste deel is in juni 2023 uit gekomen.

Alle boeken van Anne Stern op volgorde

Momenteel is er pas één boek van Anne Stern in het Nederlands verkrijgbaar, maar aangezien het om een serie gaat, zal het niet lang duren of er komen nieuwe boeken bij. Volg ons om op de hoogte te blijven.

Vrouwen van Berlijn op volgorde

  1. Schaduw en licht
  2. De verloren kinderen van Berlijn
Schaduw-en-licht-Anne-Stern_1

1. Schaduw en licht, Anne Stern

Berlijn, 1922. De Grote Oorlog heeft diepe wonden achtergelaten en de jonge republiek wordt gekenmerkt door optimisme, maar ook door bittere armoede. Verloskundige Hulda Gold is onverschrokken en enorm populair in de buurt. Door haar huisbezoeken ontmoet ze een grote verscheidenheid aan mensen en het lot van vrouwen is bijzonder belangrijk voor haar.

Door haar toegewijde karakter brengt Hulda zichzelf dikwijls in de problemen. Vooral omdat ze in haar werk niet alleen nieuw leven ­tegenkomt, maar ook de dood. In een van de vele beruchte arme wijken van de stad, Bülowbogen, draagt Hulda zorg voor een zwangere vrouw die geschokt is door de plotselinge dood van haar buurvrouw, die werd gevonden in het kanaal. Een tragisch ongeval. Maar waarom is de obscure detective Karl North geïnteresseerd in de zaak? Hulda doet haar eigen onderzoek en duikt steeds dieper in de schaduwen van de stad, waarin de grens tussen goed en kwaad is vervaagd.

Bekijk ook:  Internationale bestsellers: 10 boeken voor jou geselecteerd
De verloren kinderen van Berlijn Anne Stern

2. De verloren kinderen van Berlijn

Berlijn, 1923. De Berlijnse verloskundige Hulda Gold wordt opgeroepen om te helpen bij een bevalling. Hoewel het Joodse gezin volgens zijn eigen strikte regels leeft, wint Hulda het vertrouwen van de jonge moeder. Als de pasgeborene na een paar dagen op mysterieuze wijze verdwijnt, raakt ze dan ook betrokken bij de zoektocht. Hoe kan een pasgeboren baby verdwijnen in deze hechte gemeenschap?

Hoe verder Hulda de sporen volgt, hoe meer weerstand ze ervaart, want de bewoners van de wijk hebben allen hun goed bewaarde geheimen. Al snel blijkt dat de Berlijnse politie tegelijkertijd op zoek is naar kindersmokkelaars en Hulda ziet een verband. Kan commissaris Karl North haar helpen de baby te vinden? En lukt het Hulda om zelf het gevaar te ontlopen?


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *