De boeken van Anne Stern: de Berlijn-serie op volgorde

Boekerij kwam afgelopen jaar met een nieuwe serie voor de liefhebbers van Corina Bomann. Anne Stern is in Duitsland al een zeer populaire auteur en in 2023 werd er voor het eerst een boek van haar in het Nederlands uitgegeven. Hieronder lees je meer over de serie Vrouwen van Berlijn. Het derde deel van Vrouwen van Berlijn staat gepland voor de zomer van 2024.

Alle boeken van Anne Stern op volgorde

Momenteel is er pas één serie en een los te lezen boek van Anne Stern in het Nederlands verkrijgbaar, maar deze drie boeken werden vrij snel achter elkaar gepubliceerd, dus wellicht komen er op termijn nog meer boeken bij. Volg ons om op de hoogte te blijven.

Los te lezen boeken van Anne Stern op volgorde van uitgave

TitelVerkrijgbaar alsOriginele titelJaar van uitgave
Drie dagen in augustusPaperback
E-book
Drei Tage im August2023
Los te lezen boeken Anne Stern

Vrouwen van Berlijn op volgorde

  1. Schaduw en licht
  2. De verloren kinderen van Berlijn
  3. De hemel boven de stad
Schaduw-en-licht-Anne-Stern_1

1. Schaduw en licht, Anne Stern

Berlijn, 1922. De Grote Oorlog heeft diepe wonden achtergelaten en de jonge republiek wordt gekenmerkt door optimisme, maar ook door bittere armoede. Verloskundige Hulda Gold is onverschrokken en enorm populair in de buurt. Door haar huisbezoeken ontmoet ze een grote verscheidenheid aan mensen en het lot van vrouwen is bijzonder belangrijk voor haar.

Door haar toegewijde karakter brengt Hulda zichzelf dikwijls in de problemen. Vooral omdat ze in haar werk niet alleen nieuw leven ­tegenkomt, maar ook de dood. In een van de vele beruchte arme wijken van de stad, Bülowbogen, draagt Hulda zorg voor een zwangere vrouw die geschokt is door de plotselinge dood van haar buurvrouw, die werd gevonden in het kanaal. Een tragisch ongeval. Maar waarom is de obscure detective Karl North geïnteresseerd in de zaak? Hulda doet haar eigen onderzoek en duikt steeds dieper in de schaduwen van de stad, waarin de grens tussen goed en kwaad is vervaagd.

Bekijk ook:  De 25 populairste kinderboeken van 2024
De verloren kinderen van Berlijn Anne Stern

2. De verloren kinderen van Berlijn

Berlijn, 1923. De Berlijnse verloskundige Hulda Gold wordt opgeroepen om te helpen bij een bevalling. Hoewel het Joodse gezin volgens zijn eigen strikte regels leeft, wint Hulda het vertrouwen van de jonge moeder. Als de pasgeborene na een paar dagen op mysterieuze wijze verdwijnt, raakt ze dan ook betrokken bij de zoektocht. Hoe kan een pasgeboren baby verdwijnen in deze hechte gemeenschap?

Hoe verder Hulda de sporen volgt, hoe meer weerstand ze ervaart, want de bewoners van de wijk hebben allen hun goed bewaarde geheimen. Al snel blijkt dat de Berlijnse politie tegelijkertijd op zoek is naar kindersmokkelaars en Hulda ziet een verband. Kan commissaris Karl North haar helpen de baby te vinden? En lukt het Hulda om zelf het gevaar te ontlopen?

Wanneer komt deel 3 in de serie Vrouwen van Berlijn uit?

Deel 2 kwam uit in februari 2024 en deel 3 van deze serie van Anne Stern zal in de zomer van 2024 uitkomen. We zijn benieuwd of er daarna nog een nieuw boek van Anne Stern zal verschijnen, wellicht een andere serie of een los te lezen boek? We houden het voor je in de gaten!

de-hemel-boven-de-stad-anne-stern-deel-3-vrouwen-van-berlijn

3. De hemel boven de stad

Berlijn, 1924. Hulda Gold werkt in de nieuwe kliniek in het centrum van Berlijn, waar ze vrouwen en hun baby’s verzorgt. Verloskunde is een relatief nieuw fenomeen en de kliniek in Berlijn werkt volgens de meest moderne technieken. Maar dan gebeurt er iets tragisch: een jonge, zwangere vrouw sterft tijdens een operatie die wordt uitgevoerd door de ambitieuze hoofdgynaecoloog Egon Breitenstein. Bij toeval stuit Hulda op praktijken die haar een slecht voorgevoel geven. Ook ontdekt ze steeds meer geheimen en de competitieve sfeer neemt toe onder de artsen, die allemaal klaarstaan om hun eigen terrein te verdedigen en daarvoor – indien nodig – tot het uiterste willen gaan.

Bekijk ook:  De Wintertrilogie van Katherine Arden: fantasy sprookjes

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Moet je de serie Vrouwen van Berlijn op volgorde lezen?

Ja, we raden je wel aan om de boeken van Anne Stern op volgorde te lezen. In de boekenreeks volg je namelijk de hoofdpersoon Hulda Gold en haar levensloop gaat als een rode draad door de boeken heen. Het is het leukst om de complete serie te lezen.

Los te lezen boek van Anne Stern

drie-dagen-in-augustus-anne-stern-meerlezen

Drie dagen in augustus

Het is augustus 1936. Tijdens de Olympische Spelen in het nationaalsocialistische Berlijn lopen de spanningen hoog op. Maar Elfie vindt rust in haar werk bij chocolaterie Sawade. Puur geluk verkoopt ze daar, in de vorm van nougat, pralines en zachte marsepein. In deze roerige tijden proberen Elfi e en haar buren aan Unter den Linden er voor elkaar te zijn.

Als Elfie weer eens chocolade langsbrengt bij de oude madame Conte, ontdekt ze het verhaal van een bijzondere bonbon en een verboden liefde. Want wie is toch die dame die op een van de bonbondoosjes van de chocolaterie prijkt? En kan Elfi e iets leren van de lust waarmee de oude dame nog steeds haar dagen vult?

Wat te lezen na De vrouwen van Berlijn?

Vond je de boeken van Anne Stern goed? Dan ben je wellicht op zoek naar wat je kunt lezen na De vrouwen van Berlijn. De onderstaande auteurs zijn wellicht al wat langer aan het schrijven, maar zijn qua onderwerpen en stijl vergelijkbaar met Anne Stern:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *