De boeken van Anne Stern: de Berlijn-serie op volgorde

Boekerij komt met een nieuwe serie voor de liefhebbers van Corina Bomann. Anne Stern is in Duitsland al een zeer populaire auteur en dit jaar wordt er voor het eerst een boek van haar in het Nederlands uitgegeven. Hieronder lees je meer over de serie Vrouwen van Berlijn. Het eerste deel komt in juni 2023 uit.

Alle boeken van Anne Stern op volgorde

Momenteel is er pas één boek van Anne Stern in het Nederlands verkrijgbaar, maar aangezien het om een serie gaat, zal het niet lang duren of er komen nieuwe boeken bij. Volg ons om op de hoogte te blijven.

Vrouwen van Berlijn op volgorde

  1. Schaduw en licht
  2. Nog niet bekend
Schaduw en licht Anne Stern

1. Schaduw en licht, Anne Stern

Berlijn, 1922. De Grote Oorlog heeft diepe wonden achtergelaten en de jonge republiek wordt gekenmerkt door optimisme, maar ook door bittere armoede. Verloskundige Hulda Gold is onverschrokken en enorm populair in de buurt. Door haar huisbezoeken ontmoet ze een grote verscheidenheid aan mensen en het lot van vrouwen is bijzonder belangrijk voor haar.

Door haar toegewijde karakter brengt Hulda zichzelf dikwijls in de problemen. Vooral omdat ze in haar werk niet alleen nieuw leven ­tegenkomt, maar ook de dood. In een van de vele beruchte arme wijken van de stad, Bülowbogen, draagt Hulda zorg voor een zwangere vrouw die geschokt is door de plotselinge dood van haar buurvrouw, die werd gevonden in het kanaal. Een tragisch ongeval. Maar waarom is de obscure detective Karl North geïnteresseerd in de zaak? Hulda doet haar eigen onderzoek en duikt steeds dieper in de schaduwen van de stad, waarin de grens tussen goed en kwaad is vervaagd.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  De boeken van Anthony Doerr

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord