De boeken van Barbara Josselsohn: Het Italiaanse eiland op volgorde

Van de romans van Uitgeverij Oceaan worden wij meestal heel erg blij. Zo ook van de serie van Barbara Josselsohn die binnenkort in het Nederlands uitgegeven zal worden. Het eerste deel heet De geheimen van het Italiaanse eiland en er zouden nog twee delen moeten volgen. De titel is in het Engels al uitgegeven en de recensies zijn zeer lovend. Hoewel de roman zich afspeelt rond de Tweede Wereldoorlog, is het niet per se echt een oorlogsroman, maar meer een roman met een mix van historie, mysterie en romantiek. Klinkt goed, toch?

De boeken van Barbara Josselsohn op volgorde

In Nederland wordt in 2024 het eerste boek van Barbara Josselsohn uitgegeven: De geheimen van het Italiaanse eiland, het eerste deel in de serie Het Italiaanse eiland. We verwachten in ieder geval nog twee delen in deze serie en wellicht ook nog wat andere boeken van Barbara Josselsohn die al wel in het Engels zijn uitgegeven.

Het Italiaanse eiland op volgorde

  1. De geheimen van het Italiaanse eiland (Originele titel: Secrets of the Italian island)
  2. De belofte van het Italiaanse eiland (verschijnt najaar 2024)

Deel 1: De geheimen van het Italiaanse eiland

de-geheimen-van-het-italiaanse-eiland

Nieuwe bestsellerserie voor de lezers van Lucinda Riley en Soraya Lane

New York, heden. Mia is diep bedroefd na het overlijden van haar geliefde oma Annalisa. Maar dan vindt ze een brief uit Italië in haar nagelaten spullen. Haar oma heeft haar nooit verteld over haar verleden, en al helemaal niet over het prachtige Italiaanse kasteel waar ze ooit een zomer doorbracht die haar leven voorgoed zou veranderen.
Italië, 1943. Annalisa reist in het geheim met haar twee jongere zussen naar het eiland van Parissi, om haar rijke oom om hulp te vragen. Wat ze niet verwacht is dat ze er haar passie zal ontdekken, verliefd zal worden en plotseling alles achter zal moeten laten wat haar lief is.

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken mei 2023

Wanneer komt het nieuwe boek van Barbara Josselsohn uit?

Op dit moment is alleen deel 1 van het Italiaanse eiland verschenen. Deel 2 is inmiddels aangekondigd: De belofte van het Italiaanse eiland. Dit boek zal in het najaar van 2024 verschijnen. Wanneer er andere boeken van Barbara Josselsohn aangekondigd worden door de uitgever, kun je dat hier lezen.

De belofte van het Italiaanse eiland

Het boek heeft opnieuw twee verhaallijnen: een in het heden en een in het verleden.

New York, heden. Wanneer Tori ontdekt dat haar moeder geadopteerd is, stort haar wereld in. Hoe kan ze zelf een gezin vormen als ze niet eens weet waar ze vandaan komt? Haar enige aanwijzing is een mysterieuze ansichtkaart met een foto van een elegante bruidsjurk, die haar grootmoeder Giulia zou hebben gemaakt. Er is haar verteld dat de jurk aan een museum is geschonken op een Italiaans eiland.

Italië, 1943. Met tranen in haar ogen luistert Giulia naar het geluid van de vliegtuigen boven haar en denkt aan de baby in haar buik. Haar vingers raken door de stof van haar jurk de koude kogels aan, die ze zorgvuldig in de zoom heeft genaaid. Luca zal haar misschien nooit vergeven, maar ze moet dit doen…

Hier kun je jouw exemplaar alvast reserveren.

Nog meer Italië-boeken lezen?

Wie is Barbara Josselsohn?

Barbara Josselsohn is een bekroonde auteur die graag verhalen bedenkt over sterke hoofdrolspelers die voor moeilijke keuzes komen te staan. In het Engels heeft ze al meerdere romans gepubliceerd. Ze heeft vele artikelen en essays geschreven en is tevens werkzaam als docent. Ze woont net ten noorden van New York City en ontsnapt graag even de drukte om naar het strand of de bergen te gaan. Naast schrijven is haar grootste passie haar gezin: haar man, haar drie kinderen en de pup die ze uit het asiel gehaald hebben, een dwergschnauzer genaamd Albie. Momenteel werkt ze aan nog twee historische romans die in 2024 en 2025 zullen verschijnen.

Bekijk ook:  Rozen 1: De theeroos van Jennifer Donnelly

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *