De boeken van Katarina Widholm op volgorde: het Zweedse lot

Op zoek naar de boeken van Katarina Widholm? Deze schrijfster komt uit Zweden en heeft inmiddels diverse historische romans op haar naam staan. In 2024 komt de eerste Nederlandse versie van een van haar romans op de markt: Met hart en ziel. Dit is het eerste deel in de serie Het Zweedse lot.

De boeken van Katarina Widholm op volgorde

Binnenkort verschijnt het eerste boek van Katarina Widholm in het Nederlands. De verwachting is dat de andere boeken snel zullen volgen. Op deze pagina houden we je op de hoogte.

Serie Het Zweedse lot op volgorde

  1. Met hart en ziel
  2. Nog niet bekend

1. Met hart en ziel

Zweden, 1937. De zeventienjarige Betty staat op het punt haar gelukte beproeven in de grote stad als dienstmeisje bij het gezin van dokter Molander. In de trein onderweg naar Stockholm ontmoet ze Martin Fischer, een hoogopgeleide jongeman van Joodse afkomst die literatuur doceert. Het duurt niet lang voordat de twee bevriend raken door hun gedeelde passie voor boeken en ze beloven elkaar te schrijven.

Betty komt er al snel achter dat ze als dienstmeisje hard moet werken voor de vriendelijke dokter Molander en zijn niet al te hartelijke vrouw, die vastbesloten lijkt het leven van Betty zuur te maken. Gelukkig leert ze snel en lukt het haar om haar draai te vinden in de drukke hoofdstad en dit nieuwe huishouden. Het contact met Martin biedt haar afleiding en hun onschuldige boekbesprekingen groeien al snel uit tot iets anders.

Bekijk ook:  De 12 beste boeken over de liefde

Maar de dreiging van de Tweede Wereldoorlog nadert, en op een dag stopt de correspondentie met Martin abrupt. Alle moeite die ze de weken daarna doet om hem te vinden is tevergeefs. En ze ontdekt een geheim in het huis van de dokter en haar hele leven dreigt overhoop gegooid te worden.

Het nieuwste boek van Katarina Widholm

Na deel 1 van de serie Het Zweedse lot is het wachten natuurlijk op deel 2. In het Zweeds is dit boek al verschenen. De verwachting is dat het boek in het najaar van 2024 in Nederland verschijnt.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *