De boeken van Farina Eden: De vrouwen van de zeepmakerij op volgorde

Misschien heb je de boeken uit de serie De vrouwen van de zeepmakerij al wel eens langs zien komen. De covers zien er alvast heel mooi uit, maar dat zegt natuurlijk niet alles. Waar gaan deze boeken van Farina Eden eigenlijk over en moet je ze per se op volgorde lezen? Zijn het aanraders? Hieronder lees je meer over deze recent uitgegeven serie van Farina Eden.

Wie is Farina Eden?

Farina Eden is een Duitse auteur. Ze werd geboren in 1977 en studeerde Engels en Duits. Farina Eden werkt in het dagelijks leven op een middelbare school. Daarnaast schrijft ze romans en jeugdboeken. Hieronder vind je de boeken van Farina Eden die in het Nederlands zijn vertaald. Deze zijn uitgegeven door Uitgeverij HarperCollins.

Alle boeken van Farina Eden op volgorde

Tot nu toe is er in het Nederlands pas één serie van deze auteur verschenen: De vrouwen van de zeepmakerij. De boeken zijn los van elkaar te lezen, maar de vrouwen staan wel met elkaar in verband, dus is het aan te raden om de volgorde aan te houden als je de boeken alle drie wilt lezen.

De vrouwen van de zeepmakerij op volgorde

  1. Het recept van dromen (Originele titel: Die Rezeptur der Träume)
  2. De kern van liefde (Originele titel: Der Duft des Neubeginns)
  3. De essentie van geluk (Originele titel: Die Essenz des Glücks)
boeken zomer 2022 Het recept van dromen Farina Eden

1. Het recept van dromen, Farina Eden

Het jaar is 1865. Hanna maakt in de zeepziederij van haar vader al op jonge leeftijd kennis met de kneepjes van het zeep maken. Ze heeft talent en frisse ideeën, maar die worden door haar vader weggelachen. Als vrouw maakt ze geen enkele kans om serieus genomen te worden. Dat houdt haar echter niet tegen, en in het geheim ontwikkelt ze nieuwe recepten voor heerlijk geurende zeep.

Bekijk ook:  De boeken van Charlotte Jacobi: De patisserie & De parelfamilie op volgorde

Wat ze ook geheimhoudt is haar liefde voor Louis, de zoon van de dokter. Als hun relatie door allerlei intriges in gevaar komt en haar broer ernstig ziek wordt, komt haar hele bestaan op losse schroeven te staan. Maar Hanna besluit te vechten – voor haar liefde én voor haar droom ooit een eigen zeepmakerij te hebben.

De kern van liefde Farina Eden

2. De kern van liefde, Farina Eden

Duitsland, 1904. Een verwoestende brand betekent bijna het einde van de zeepfabriek die al generaties lang in het bezit is van de familie. Het bedrijf wordt geleid door Anton, die het alleen kan voortzetten dankzij het fortuin van zijn verloofde Helen. Na hun bruiloft wijden Helen en Anton zich met hart en ziel aan het bedrijf. Hun zeep wordt steeds bekender, en door hun ondernemerszin overleeft het bedrijf de Eerste Wereldoorlog. Alles lijkt dus goed te gaan, maar dan doet Helen een ontdekking die haar hele leven op zijn kop zet. De zeepmakerij floreert, maar kan ze haar huwelijk nog redden?

De essentie van geluk Farina Eden

3. De essentie van geluk, Farina Eden

De twintigjarige Emma weet weinig over haar vader Anton, alleen dat hij een zeepmakerij heeft en haar opleiding financiert. Verder hebben ze geen contact en ze probeert zelf haar leven zo goed mogelijk in te richten.

Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Emma en haar moeder lopen gevaar vanwege hun Joodse afkomst. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek, namelijk van Antons vrouw, Helen. Zij wijst de zeepmakerij als onderduikplek aan, waar Emma onder een valse naam aan het werk gaat. Halfbroer Christian is echter een fervent aanhanger van de NSDAP en dreigt de familiebanden in gevaar te brengen…

Bekijk ook:  Recensie De boekwinkel voor gebroken harten

De essentie van geluk is het slotdeel in de meeslepende familiesaga De vrouwen van de zeepmakerij.

Heb jij al kennisgemaakt met deze auteur? Wat vond je van de boeken? Laat hieronder een reactie achter.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *