De boeken van David Ellis, schrijver én rechter

Schrijft een rechter een ander soort legal thrillers dan een advocaat? Tenslotte ziet hij de procedures vanuit een andere gezichtshoek. Als je de boeken van David Ellis leest, vind je daarin het antwoord. Of misschien toch niet. In ieder geval zijn ze de moeite waard. Hieronder lees je wat meer over Ellis en een aantal van zijn boeken.

Wie is David Ellis?

De Amerikaanse auteur David Ellis (1967) heeft, net als vrijwel al zijn collega schrijvers in het subgenre legal thriller, rechten gestudeerd en daarna voor een juridische carrière gekozen. Hij is wel de enige rechter in het gezelschap van de schrijvers van dit soort thrillers. In 2014 werd hij beëdigd  in het Hof  van Beroep  van de staat Illinois. Daarmee was hij de jongste in die functie ooit. Hij leeft met zijn gezin vlak buiten Chigago. Tot dusverre heeft Ellis 10 thrillers geschreven. Hij heeft de Edward Award gewonnen voor zijn werk. Zijn boeken zijn in 10 talen verschenen onder andere in het Nederlands. Hij heeft ook samen van James Patterson, een van de groten in de legal thriller, 8 boeken uitgebracht. Dit zijn bestsellers in de VS geworden.

Alle boeken van David Ellis in het Nederlands

Een overzicht van de boeken van Ellis in het Nederlands.

Los te lezen boeken van David Ellis

Bekijk ook:  Alle boeken van Lucy Foley, nieuwste boek en recensie

Serie Jason Kolarich op volgorde

  1. De verborgen man (Originele titel: The hidden man)
  2. Geschonden vertrouwen (Originele titel: Breach of trust)
  3. De verkeerde man (Originele titel: The wrong man)
  4. Het laatste alibi (Originele titel: The last alibi)

Wat kan je verwachten van de boeken van David Ellis?

Ellis wordt wel een excentrieke schrijver genoemd. In zijn boeken is de misdaad zelden ‘gewoon’ te noemen. Daarbij lijkt het verleden de juristen vaak te achtervolgen. Zien we daar het scherpe oog van een rechter die beseft dat niet alles is zoals het lijkt en niet altijd de juiste man of vrouw het vonnis moet aanhoren. Alle boeken kunnen afzonderlijk worden gelezen, al geldt voor de boeken over strafpleiter Jason Kolarich dat voor de latere boeken inzicht in diens verleden van toegevoegde waarde is.

De beste boeken van David Ellis uitgelicht

Hieronder lichten we twee boeken van David Ellis uit die wij tot zijn beste werken rekenen.

De zevende dag

Het jaar is 1989 en punkmuziek is aan de orde van de dag. Op de universiteit worden de verminkte lijken van 6 jonge vrouwen gevonden. Ze lijken te vermoord op basis van de bizarre teksten van een populaire punkband. Terry Burgos, de conciërge, wordt al gauw gearresteerd en verklaart dat de songteksten door hem als een opdracht van een hogere macht zijn beschouwd om zondaren te straffen. Het is een eenvoudige zaak, maar de jonge officier van justitie Paul Riley profiteert van de enorme publiciteit. Zijn carrière krijgt een oppepper en hij denkt niet meer aan de laatste woorden van Burgos: ‘Ik ben niet de enige’. Vijftien jaar later worden er een aantal gruwelijke moorden gepleegd die overeen lijken te komen met die van Burgos. Voor het eerst begint de twijfel bij de inmiddels prominente jurist Riley.

Het laatste alibi

Het laatste alibi David Ellis

De carrière van advocaat Jason Kolarich is in een diep dal geraakt. Zijn vrouw en kind zijn vermoord en hij verwijt zich dat hij op dat moment er niet voor ze was. Na een blessure aan zijn knie is hij verslaafd geraakt aan pijnstillende middelen. Als James Drinker zijn kantoor binnenkomt, verdacht van de moord op twee vrouwen, vertrouwt hij deze niet, maar besluit toch de verdeling op zich te nemen. Maar niets in het leven van Drinker, die zegt onschuldig te zijn, is zoals het lijkt. Er vallen meer doden en plotseling is Kolarich ook zelf een verdachte. Tijd om in actie te komen.

Het nieuwste boek van David Ellis

Als je het nieuwste boek van David Ellis wilt lezen, ben je aangewezen op de Engelse versie die op 5 juli van dit jaar is uitgekomen. Het is nog niet duidelijk of er een Nederlandse vertaling zal volgen.

Look closer

Simon en Vicky zijn een normaal stel al lijkt hun huwelijk van de buitenkant bepaald niet spannend. Hij doceert rechten op de universiteit en zijn is advocate, gespecialiseerd in verdedigen van slachtoffers van huiselijk geweld. Als het lichaam van een beeldschoon lid van de plaatselijke society opgehangen wordt gevonden in een nabij gelegen landhuis, verandert alles voor beide. Geheimen die decennia lang verborgen zijn geweest, komen plotseling aan de oppervlakte. Duidelijk is dat zowel Simon als Vicky liegen, maar wie bedriegt wie?

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *