De boeken van Marie Lacrosse – serie Wijngaard op volgorde

In 2023 zal er voor het eerst een boek van Marie Lacrosse in het Nederlands worden uitgegeven. Dit boek krijgt de titel Storm boven de velden. Volgens de uitgever is dit boek perfect voor de fans van Marie Lamballe, Corina Bomann en Maria Nikolai. Dat maakt ons alvast heel benieuwd naar deze serie! Hieronder lees je alles wat wij al weten over de boeken van Marie Lacrosse.

Wie is Marie Lacrosse?

Marie Lacrosse is het pseudoniem van een Duitse auteur. Haar echte naam is Marita Spang. Ze werd in 1959 geboren in een kleine plaats in de Hunsrück en groeide op in het mooie Trier. Daar heeft ze gewoond tot ze haar studie had afgerond. Haar ouders waren beide werkzaam als geschiedenisdocent en Trier staat bol van historische hoogtepunten, dus het was niet zo gek dat Marie Lacrosse een interesse voor historische romans ontwikkelde.

Ze wilde altijd al graag auteur worden, maar doordat ze als managementconsultant werkte, kon ze daar geen tijd voor vinden. Tot ze het vanaf de economische crisis ineens veel rustiger kreeg en ze op zoek ging naar iets om voor haarzelf te doen. Zo werd haar eerste roman geboren. Marie Lacrosse is al meer dan 35 jaar gelukkig getrouwd en ze woont met haar man en kat Mirko in de regio Nahe.

Bekijk ook:  De liefdesbrief - Lucinda Riley

De boeken van Marie Lacrosse op volgorde

Vooralsnog is er pas één boek aangekondigd van Marie Lacrosse. De uitgever vermeldt hierbij echter wel dat het om een trilogie gaat, dus kunnen we in ieder geval drie boeken van deze auteur verwachten.

Wijngaard-serie op volgorde

  1. Storm boven de velden
  2. Door de donkere nacht
  3. Zon over de heuvels
Storm boven de velden Marie Lacrosse_meerlezen

1. Storm boven de velden

De Elzas, 1870. De jonge Irene is opgegroeid in een weeshuis. Het leven is er hard, dus wanneer ze als dienstmeisje wordt ontboden in het landhuis van de rijke wijnhandelaar Wilhelm Gerban, komt dat als geroepen. De sfeer op de wijngaard is gespannen: Wilhelm is getrouwd met een Franse vrouw en het huwelijk heeft te leiden onder de groeiende politieke onrust in de Elzas. Zeker nu hun zoon Franz steeds sterker zijn sympathieën voor de idealen van de Franse Revolutie uitspreekt.

Als Irene Franz ontmoet, worden de twee hartstochtelijk verliefd, maar niet alleen klassenbarrières en familie-intriges staan hun relatie in de weg. Aan de Europese horizon pakken zich donkere wolken samen: er breekt een verschrikkelijke oorlog uit die niet alleen Duitsland en Frankrijk, maar ook de familieleden lijnrecht tegenover elkaar zet. Tegen alle verwachtingen in vechten Irene en Franz voor hun geluk. Tot het noodlot meedogenloos toeslaat…

Lees hier alvast een voorproefje.

Door de donkere nacht Marie Lacrosse

2. Door de donkere nacht

De Elzas, 1871. Het dienstmeisje Irene en de rijke erfgenaam Franz staan op het punt om hun liefde te bekronen met een huwelijk. Maar na een schandalige onthulling van Franz’ vader verlaat de zwangere Irene haar geliefde bruidegom zonder daar verder nog over in discussie te gaan. In haar eentje bevalt ze van haar zoontje en neemt ze een baan in een textielfabriek. De omstandigheden daar zijn wreed en Irene moet werken tot ze erbij neervalt. Maar dan ontmoet ze de charismatische vakbondsleider Josef, die haar kracht en zekerheid biedt. Hoewel ze nog steeds van Franz houdt, gaat ze een relatie aan met Josef. Maar kan Irene zich echt over het verlies van Franz heen zetten?

Bekijk ook:  Het torentje van Adelheid - Marja Visscher - recensie
Zon over de heuvels Marie Lacrosse

3. Zon over de heuvels

De Elzas, 1877. De liefde tussen Irene en haar man, de rijke wijnhandelaar Franz Gerban, bloeit verder op. Maar door haar eenvoudige komaf als dienstmeisje voelt Irene zich nog steeds een buitenstaander in de hogere kringen waarin ze zich begeven. Omdat Franz veel op reis is en de eenzaamheid dan de kop opsteekt, gaat ze op zoek naar een andere invulling van haar dagen. Ze zet zich actief in voor de rechten van vrouwen uit de arbeidersklasse en ontmoet tijdens een bijeenkomst vakbondsleider Josef, haar vroegere minnaar. Dat maakt haar man razend jaloers en zet hun huwelijk onder druk. En dan ontdekt Franz ook nog eens een geheim dat een grote uitdaging vormt voor hun toekomst.

Wanneer komt er een nieuw boek van Marie Lacrosse uit?

Deel 3 in de Wijngaard-serie wordt verwacht in het voorjaar van 2024. Wellicht komt er daarna nog een nieuwe serie van haar hand uit in het Nederlands? Wanneer er meer nieuws is over een nieuw boek van Marie Lacrosse, dan lees je dat op deze pagina.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

4 gedachten over “De boeken van Marie Lacrosse – serie Wijngaard op volgorde

    1. Beste Anne Marie, bedankt voor je vraag. Wij hebben deze voor je aan de auteur doorgestuurd en ze vindt het erg fascinerend dat er in België lezers van haar boeken zijn die zelf Lacrosse heten. Haar pseudoniem is niet gebaseerd op een familienaam. De voornaam Marie is afgeleid van de echte Duitse voornaam van de schrijfster: Maria Theresia. De naam Lacrosse werd door haar man geopperd, gebaseerd op de gelijknamige sport. Marie Lacrosse klonk goed en de Duitse uitgever keurde het meteen goed als pseudoniem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *