De boeken van Marie Lacrosse – serie Wijngaard op volgorde

De boeken van Marie Lacrosse - serie Wijngaard op volgorde

In 2023 zal er voor het eerst een boek van Marie Lacrosse in het Nederlands worden uitgegeven. Dit boek krijgt de titel Storm boven de velden. Volgens de uitgever is dit boek perfect voor de fans van Marie Lamballe, Corina Bomann en Maria Nikolai. Dat maakt ons alvast heel benieuwd naar deze serie! Hieronder lees je alles wat wij al weten over de boeken van Marie Lacrosse.

Wie is Marie Lacrosse?

Marie Lacrosse is het pseudoniem van een Duitse auteur. Haar echte naam is Marita Spang. Ze werd in 1959 geboren in een kleine plaats in de Hunsrück en groeide op in het mooie Trier. Daar heeft ze gewoond tot ze haar studie had afgerond. Haar ouders waren beide werkzaam als geschiedenisdocent en Trier staat bol van historische hoogtepunten, dus het was niet zo gek dat Marie Lacrosse een interesse voor historische romans ontwikkelde.

Ze wilde altijd al graag auteur worden, maar doordat ze als managementconsultant werkte, kon ze daar geen tijd voor vinden. Tot ze het vanaf de economische crisis ineens veel rustiger kreeg en ze op zoek ging naar iets om voor haarzelf te doen. Zo werd haar eerste roman geboren. Marie Lacrosse is al meer dan 35 jaar gelukkig getrouwd en ze woont met haar man en kat Mirko in de regio Nahe.

De boeken van Marie Lacrosse op volgorde

Vooralsnog is er pas één boek aangekondigd van Marie Lacrosse. De uitgever vermeldt hierbij echter wel dat het om een trilogie gaat, dus kunnen we in ieder geval drie boeken van deze auteur verwachten.

Bekijk ook:  Alle thrillers van J.D. Robb op volgorde (Nora Roberts)

Wijngaard-serie op volgorde

  1. Storm boven de velden
  2. Door de donkere nacht
Storm boven de velden Marie Lacrosse

1. Storm boven de velden

De Elzas, 1870. De jonge Irene is opgegroeid in een weeshuis. Het leven is er hard, dus wanneer ze als dienstmeisje wordt ontboden in het landhuis van de rijke wijnhandelaar Wilhelm Gerban, komt dat als geroepen. De sfeer op de wijngaard is gespannen: Wilhelm is getrouwd met een Franse vrouw en het huwelijk heeft te leiden onder de groeiende politieke onrust in de Elzas. Zeker nu hun zoon Franz steeds sterker zijn sympathieën voor de idealen van de Franse Revolutie uitspreekt.

Als Irene Franz ontmoet, worden de twee hartstochtelijk verliefd, maar niet alleen klassenbarrières en familie-intriges staan hun relatie in de weg. Aan de Europese horizon pakken zich donkere wolken samen: er breekt een verschrikkelijke oorlog uit die niet alleen Duitsland en Frankrijk, maar ook de familieleden lijnrecht tegenover elkaar zet. Tegen alle verwachtingen in vechten Irene en Franz voor hun geluk. Tot het noodlot meedogenloos toeslaat…

Lees hier alvast een voorproefje.

Door de donkere nacht Marie Lacrosse

2. Door de donkere nacht

De Elzas, 1872. Irene en Franz zijn gelukkig getrouwd en wachten vol liefde en ongeduld op de geboorte van hun eerste kind. Maar dan hoort Irene van Franz’ vader over een verschrikkelijk geheim, en vol afschuw verlaat ze haar geliefde man en het mooie ­wijnlandgoed en vlucht zonder een woord te zeggen.

In alle eenzaamheid brengt ze haar zoontje ter wereld en gaat daarna aan het werk in een textielfabriek in Lambrecht, Duitsland. Haar toekomst ziet er grauw en ongelukkig uit, tot ze Josef Hartmann leert ­kennen, een charismatische jongeman die haar de bescherming biedt die ze zo hard nodig heeft. Hoewel ze nog steeds met hart en ziel van Franz houdt, gaat Irene toch in op Josefs avances. Maar kan ze Franz echt achter zich laten en haar zoontje zonder zijn vader grootbrengen?

Wanneer komt deel 3 in de Wijngaard-trilogie uit?

Daar is nu nog niets over bekend gemaakt, maar het zal vast niet zo lang meer duren. Wanneer er meer nieuws is over het derde deel in deze serie, dan lees je dat op deze pagina.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord