De chocoladevilla & De Lindenhof van Maria Nikolai op volgorde

Uitgeverij Boekerij kwam onlangs met een nieuwe romanserie. Dit betrof de serie De chocoladevilla: boeken in de stijl van Lucinda Riley, Corina Bomann en Marie Lamballe geschreven zijn. Inmiddels zijn alle drie de delen in deze serie uit en kun je er op deze pagina meer over lezen. In 2024 komt het eerste deel van een nieuwe serie van deze schrijfster uit: Dochters van hoop. Dit boek wordt het eerste deel in de serie De Lindenhof. Hieronder lees je er meer over.

De Chocoladevilla-serie op volgorde

De boekenserie de Chocoladevilla bestaat uit 3 delen, waarvan het eerste deel inmiddels in het Nederlands uitgegeven is. Hieronder vind je de boekenserie op volgorde. Zodra de Nederlandse titels bekend worden, plaatsen wij die erbij.

  1. De Chocoladevilla (Originele titel: Die Schokoladenvilla)
  2. Gouden jaren (Originele titel: Die Schokoladenvilla – Goldene Jahre)
  3. Een lang bewaard geheim (Originele titel: Die Schokoladenvilla – Zeit des Schicksals)
De chocoladevilla Maria Nikolai

Chocoladevilla-serie deel 1: De Chocoladevilla

De Chocoladevilla is het eerste deel in de Chocoladevilla-serie. Het verhaal begint in Stuttgart, in het jaar 1903. Judith Rothmann is de dochter van een chocoladefabrikant en dat betekent voor die tijd een luxe leventje. Ze woont in de bekende wijk Degerloch en dan kun je je toch weinig meer te wensen hebben. Judith geniet ook van het leventje en is voortdurend bezig om nieuwe chocoladerecepten te bedenken. Zij zal het bedrijf immers overnemen. Haar vader heeft echter andere plannen. Hij wil haar uithuwelijken aan een man van wie ze nooit zal kunnen houden en dan blijft de chocoladefabriek binnen handbereik. Of ze kiest voor de liefde en geeft het familiebedrijf op. Een onmogelijke keuze, waarbij Judith tussen haar dromen en de liefde komt te staan.

Bekijk ook:  Het raadsel Vermeer door Aart Aarsbergen - recensie
gouden-jaren-maria-nikolai

Chocoladevilla deel 2: Gouden jaren

Stuttgart, 1926. De jonge, avontuurlijke Serafina trekt bij haar halfbroer Victor in op het prachtige landgoed van de familie Rothmann, de Chocoladevilla. Samen met de charmante Karl stort ze zich in het volle leven van de roaring twenties. Wanneer ze Karls stillere tweelingbroer Anton ontmoet, wordt ze halsoverkop stapelverliefd. En terwijl sabotage de chocoladeproductie van de Rothmanns bedreigt, raakt Serafina verstrikt in een duister hoofdstuk uit haar verleden.

een-lang-bewaard-geheim-maria-nikolai

Chocoladevilla deel 3: Een lang bewaard geheim

Een onheilspellende tijd. Een familie-erfgoed in gevaar. Een liefde die geen grenzen kent.

Stuttgart, zomer 1936. De jonge chocolatière Viktoria moet haar stage in Frankrijk beëindigen omdat de plaatselijke chocoladefabriek haar steun hard nodig heeft. De tijden zijn onzeker en men wil de familie Rothmann uit het management van hun bedrijf dwingen.

Terwijl Viktoria en haar moeder Judith nog steeds met alle macht terugvechten, duikt chocolade-ondernemer Andrew Miller op in Stuttgart. De knappe Amerikaan gooit niet alleen Viktoria’s gevoelens overhoop, hij biedt de Rothmanns ook een uitweg. Maar is hij echt wie hij zegt dat hij is? Terwijl de gebeurtenissen elkaar in rap tempo opvolgen, wordt een lang bewaard familiegeheim onthuld.

Wanneer komt het nieuwe boek van Maria Nikolai uit?

Een lang bewaard geheim al uit? Nieuwsgierig of er nog meer boeken van Maria Nikolai worden uitgegeven? In 2024 komt het eerste deel van een nieuwe serie van Maria Nikolai uit.

Serie De Lindenhof op volgorde

  1. Dochters van hoop
maria-nikolai-dochters-van-hoop-de-lindenhof-1

De Lindenhof 1: Dochters van hoop

Meersburg, 1917. De door bloeiende tuinen omringde oude herberg De Lindenhof is voor Helena Lindner en haar zussen een plek vol jeugdherinneringen. Maar drie jaar oorlog heeft zo zijn gevolgen voor de romantische vakantielocatie. De kamers zijn leeg, vader Gustav vecht aan het front en moeder Elisabeth regeert met ijzeren hand. Helena droomt ervan om de plek uit haar kindertijd te transformeren tot een Grand Hotel, maar het zijn moeilijke tijden voor het verwezenlijken van grote dromen.

Bekijk ook:  De boeken van James Michener, de historicus die verteller werd

Wanneer een jonge man zijn intrek neemt in De Lindenhof, wordt haar droom opnieuw aangewakkerd. De knappe vreemdeling is een fascinerende verschijning, maar hij draagt een lastig verleden met zich mee. Terwijl de twee steeds dichter naar elkaar toegroeien, ontdekken ze overeenkomsten tussen hen en worden er geheimen diep uit Helena’s verleden aan het licht gebracht.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Schrijfsters zoals Maria Nikolai

Weet je niet goed wat je moet lezen na De chocoladevilla? Misschien zijn de volgende schrijfsters iets voor jou.

Hoe zijn de reacties over De chocoladevilla?

De kritieken zijn vooralsnog lovend. Een bekende Duitse krant zegt bijvoorbeeld dat deze roman het begin is van een geweldige nieuwe familiesaga en volgens het tijdschrift Closer maakt de roman een passie voor lezen in je los. Datklinkt dus veelbelovend voor iedereen die houdt van goede historische romans én van chocolade natuurlijk.

Lijkt deze serie jou iets? Of heb je de boeken wellicht al gelezen? Laat hieronder een reactie achter en deel jouw ervaring met ons.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *