Daar waar de rivierkreeften zingen verfilmd

Daar waar de rivierkreeften zingen

Het boek Daar waar de rivierkreeften zingen is al een aantal jaar razendpopulair, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. De titel staat zelfs in de top 10 best verkochte boeken van 2021. In dit artikel lees je waar het boek over gaat en wat er inmiddels bekend is over de verfilming van Daar waar de rivierkreeften zingen.

Samenvatting Daar waar de rivierkreeften zingen

Waar gaat het boek eigenlijk over? In Daar waar de rivierkreeften zingen, volgen we ‘Het moerasmeisje’. Onder deze titel is het boek in Nederland eerder ook uitgegeven, maar bij een latere versie heeft men ervoor gekozen de Engelstalige titel zo letterlijk mogelijk te vertalen en werd het dus ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’. Het verhaal speelt zich af in North Carolina, in een moeras, waar het jonge meisje Kya moet zien te overleven. Ze is van iedereen verlaten. Haar eigen familie heeft haar in de steek gelaten, maar ook de dorpelingen moeten niets van haar hebben. Als er in het moeras een dode wordt gevonden en het om een moord blijkt te gaan, is Kya de belangrijkste verdachte.

Verfilming Daar waar de rivierkreeften zingen

Wat weten we tot nu toe over de verfilming van Daar waar de rivierkreeften zingen? Actrice en producent Reese Witherspoon was dusdanig onder de indruk van het verhaal dat zij de verfilming van Daar waar de rivierkreeften zingen op zich heeft genomen. Inmiddels zijn de opnames voor de film zelfs al afgerond en de film wordt verwacht op 22 juni 2022. In eerste instantie werd gemeld dat de release op 24 juni zou zijn, maar het lijkt nu dus twee dagen naar voren te zijn gehaald.

Bekijk ook:  Boeken tijdens de coronacrisis: dit lazen we massaal

De cast van Where the Crawdads Sing

In het boek volgen we zowel de jonge als de al wat oudere Kya en daarom zijn hier ook twee verschillende actrices voor gekozen. Jojo Regina zal de jonge Kya vertolken, terwijl Daisy Edgar-Jones de rol van de oudere Kya op zich zal nemen. Tate Walker, ook een van de hoofdpersonen, zal gespeeld worden door Taylor John Smith. Ook Harris Dickinson krijgt een rol in de film, namelijk die van Chase Andrews. Olivia Newman is de regisseur van de film.

Recensie Daar waar de rivierkreeften zingen

Over de film valt uiteraard nog niets te zeggen, aangezien die zomer volgend jaar pas op het witte doek te zien is. Maar het boek zelf is inmiddels al vele keren over de toonbank gegaan. Bijzonder feitje is dat Daar waar de rivierkreeften zingen de debuutroman van deze schrijfster is. Het boek is nuchter geschreven, maar doorspekt met feitjes over de wildernis van North Carolina. Niet zo gek ook, gezien het feit dat Owens biologe is. Het boek zit vol met mooie contrasten. Je leert de hoofdpersoon heel goed ‘kennen’, maar tegelijkertijd krijg je mee hoe de dorpelingen tegen haar aankijken. Dat zorgt voor veel tegenstrijdige emoties in het boek. Het boek heeft veel mooie thema’s, wellicht een van de redenen dat het ook op de bestsellerlijsten is beland.

Heb jij het boek gelezen en kijk jij wel of niet uit naar de film van Daar waar de rivierkreeften zingen? Laat onder dit artikel een reactie achter.

Bekijk ook:  5 verfilmingen van boeken op Netflix

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord