Daar waar de rivierkreeften zingen verfilmd

Het boek Daar waar de rivierkreeften zingen is al een aantal jaar razendpopulair, niet alleen in Nederland, maar ook internationaal. De titel staat zelfs in de top 10 best verkochte boeken van 2021. In dit artikel lees je waar het boek over gaat en wat er inmiddels bekend is over de verfilming van Daar waar de rivierkreeften zingen.

Samenvatting Daar waar de rivierkreeften zingen

daar-waar-de-rivierkreeften-zingen

Waar gaat het boek eigenlijk over? In Daar waar de rivierkreeften zingen, volgen we ‘Het moerasmeisje’. Onder deze titel is het boek in Nederland eerder ook uitgegeven, maar bij een latere versie heeft men ervoor gekozen de Engelstalige titel zo letterlijk mogelijk te vertalen en werd het dus ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’. Het verhaal speelt zich af in North Carolina, in een moeras, waar het jonge meisje Kya moet zien te overleven. Ze is van iedereen verlaten. Haar eigen familie heeft haar in de steek gelaten, maar ook de dorpelingen moeten niets van haar hebben. Als er in het moeras een dode wordt gevonden en het om een moord blijkt te gaan, is Kya de belangrijkste verdachte.

Verfilming Daar waar de rivierkreeften zingen

Wat weten we tot nu toe over de verfilming van Daar waar de rivierkreeften zingen? Actrice en producent Reese Witherspoon was dusdanig onder de indruk van het verhaal dat zij de verfilming van Daar waar de rivierkreeften zingen op zich heeft genomen. Inmiddels zijn de opnames voor de film zelfs al afgerond en de film wordt verwacht op 22 juni 2022. In eerste instantie werd gemeld dat de release op 24 juni zou zijn, maar het lijkt nu dus twee dagen naar voren te zijn gehaald.

Bekijk ook:  Tess Gerritsen: Rizzoli & Isles volgorde + nieuwste boek

De cast van Where the Crawdads Sing

In het boek volgen we zowel de jonge als de al wat oudere Kya en daarom zijn hier ook twee verschillende actrices voor gekozen. Jojo Regina zal de jonge Kya vertolken, terwijl Daisy Edgar-Jones de rol van de oudere Kya op zich zal nemen. Tate Walker, ook een van de hoofdpersonen, zal gespeeld worden door Taylor John Smith. Ook Harris Dickinson krijgt een rol in de film, namelijk die van Chase Andrews. Olivia Newman is de regisseur van de film.

Where the Crawdads Sing op Netflix

Enkele maanden geleden werd bekend gemaakt dat de verfilming van Daar waar de rivierkreeften zingen op Netflix komt. De film kwam eind januari 2023 beschikbaar. De film is ook al te streamen via Pathé-thuis.nl.

Recensie Daar waar de rivierkreeften zingen

Het boek is inmiddels al vele keren over de toonbank gegaan. Het was zelfs de meest verkochte titel van 2022. Bijzonder feitje is dat Daar waar de rivierkreeften zingen de debuutroman van deze schrijfster is. Het boek is nuchter geschreven, maar doorspekt met feitjes over de wildernis van North Carolina. Niet zo gek ook, gezien het feit dat Owens biologe is. Het boek zit vol met mooie contrasten. Je leert de hoofdpersoon heel goed ‘kennen’, maar tegelijkertijd krijg je mee hoe de dorpelingen tegen haar aankijken. Dat zorgt voor veel tegenstrijdige emoties in het boek. Het boek heeft veel mooie thema’s, wellicht een van de redenen dat het ook op de bestsellerlijsten is beland.

Bekijk ook:  Anthony Doerrs All the light we cannot see op Netflix

Heb jij het boek gelezen en kijk jij wel of niet uit naar de film van Daar waar de rivierkreeften zingen? Laat onder dit artikel een reactie achter.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

7 gedachten over “Daar waar de rivierkreeften zingen verfilmd

  1. Ik heb het boek werkelijk nét uitgelezen en ben sprakeloos! Alles zag ik voor me…Kya, de hut, het moeras, de zee…Ik voelde ook alles.
    Als dit werkelijk het debuut was van Delia Owens…Niet normaal wat een talent.
    Ik zal zeker naar de film gaan en dan met een vriendin die het boek ook heeft gelezen.

  2. Vond het boek niet goed. Op en top Amerikaans. Mijn literaire honger werd niet gestild met dit al bij al heel voorspelbaar tergend traag verlopend verhaal.

  3. Boek gelezen en net de film gezien. Schitterend. Wanneer je aan het boek begint kun je hem bijna niet meer weg leggen. En ook de film is geweldig .

  4. Ik heb zojuist de film van dit boek gezien en die is een belediging voor het boek en alle lezers van het boek. Er is een goedkoop liefdesverhaaltje van gemaakt. De ware essentie van het boek komt niet aan bod. Niet naar kijken dus! Lees het boek en geniet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *