De nieuwe thrillers van 2024 op Meerlezen.nl

Als je Meerlezen.nl al een tijdje volgt, dan weet je dat wij ons best doen om de website zo up-to-date mogelijk te houden en dat we steeds weer nieuwe boeken erbij plaatsen. We houden voor je bij of er een nieuw boek uitkomt van de auteurs die reeds op deze website te vinden zijn en proberen ook zoveel mogelijk auteurs toe te voegen. We krijgen regelmatig de vraag of er ook een overzicht met alle nieuwe boeken is in plaats van de maandelijkse top 10. Daarom hier dit nieuwe overzicht wat we het hele jaar zullen aanvullen met de nieuwe thrillers van 2024.

De nieuwe thrillers van 2024

2024 blijkt weer een goed boekenjaar te worden, want we hebben al veel mooie nieuwe boeken langs zien komen. Hieronder vind je de nieuwe thrillers van 2024 die we recent aan de website hebben toegevoegd. Mis je nog een spannend boek dat in 2024 uitgegeven zal worden? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

De lijst wordt voortdurend geüpdatet. Laatste update 22-3-2024.

Nieuwe thrillers januari 2024

Een-voor-een-Chris-Carter

Een voor een, Chris Carter

Robert Hunter deel 5.

Rechercheur Robert Hunter krijgt een anoniem telefoontje waarin hem wordt gevraagd naar een specifieke website te gaan. Als hij inlogt, komt hij terecht in een gruwelijke show die alleen voor zíjn ogen bedoeld is. De beller wil echter niet dat Hunter alleen maar toekijkt. Hij wil dat Hunter meedoet, en weigeren is geen optie: ‘Ik heb uw hulp nodig, rechercheur. Vuur of water? Speel met mij mee.’

Nog voordat Hunter en zijn partner Garcia hun onderzoek naar deze verknipte geest kunnen starten, krijgt hij een nieuw telefoontje. Een nieuwe website. Een nieuw slachtoffer. Maar deze keer heeft de moordenaar zijn spel geüpgraded naar een uiterst moorddadige live-realityshow, waar iedereen over de afloop kan meebeslissen…

Bekijk hier de rest van de serie Robert Hunter.

de-laatste-die-sterft-helen-fields-los te lezen

De laatste die sterft, Helen Fields

Het gezin Clark is net verhuisd naar het afgelegen Isle of Mull, een eiland voor de kust van Schotland. Dan raakt de zeventienjarige Adriana vermist. Haar ouders zijn radeloos – de lokale bevolking ziet hen als indringers en de politie is onverschillig – en wenden zich tot privédetective Sadie Levesque om hun dochter te vinden.

Sadie is ontzettend goed in haar werk. Wanneer ze het lichaam van Adriana in een grot vindt, met een kroon van zeewier, beseft ze dat de zaak veel groter is dan ze in eerste instantie dacht. Ze duikt in de geheimen van de eiland, maar komt daardoor ook zelf dichter bij het gevaar. Want wat als Adriana niet de laatste was die stierf?

argylle-elly-conway-cover nieuwe thrillers 2024

Argylle, Elly Conway

De droom van een Russische oligarch om zijn land in volle glorie te herstellen, brengt de wereld tot op de rand van de afgrond. Meesterspion Frances Coffey, een levende legende binnen de CIA, is de enige die het tij nog kan keren. Maar om haar plan te laten slagen, heeft ze iemand met heel specifieke kwaliteiten nodig. Iemand als Argylle.

Argylles wereld kwam abrupt tot stilstand toen hij nog een tiener was. Sindsdien leeft hij afgezonderd, zonder enige richting of doel in zijn leven. Maar door één enkele briljante actie vestigt hij de aandacht van de machtigste vrouw binnen de geheime dienst op zich.

Frances Coffey weet hoezeer de vreemde jongeman worstelt met de demonen uit zijn verleden. Maar ze weet ook dat hij juist dáárdoor de vaardigheden bezit die haar team nodig heeft om het op te nemen tegen een van de gevaarlijkste mannen ter wereld.

Zijn training voert Argylle van de jungle in Thailand naar de boulevards van Monaco, en van de kloosters op Oros Athos naar een vergeten grot diep in de bergen. Een levensgevaarlijke reis die hem eindelijk de juiste richting kan geven in zijn leven, maar die hem ook zijn leven kan kosten…

Lees hier onze recensie van dit boek.

Nieuwe thrillers februari 2024

Niets is waar Lisa jewell

Niets is waar, Lisa Jewell

Tijdens haar verjaardag in een pub ontmoet podcastmaker Alix Summers een vrouw die daar aan het eten is, Josie Fair. Toevallig is zij die dag ook jarig en zijn ze precies even oud. Een paar dagen later lopen Alix en Josie elkaar opnieuw tegen het lijf, voor de school van Alix’ kinderen. Josie heeft haar podcast geluisterd en denkt dat ze een interessant verhaal voor Alix heeft. Ze staat, zoals ze zelf zegt, op een belangrijk kruispunt in haar leven.

Alix stelt een proefinterview voor. Josie blijkt een gecompliceerd leven te hebben geleid, en hoewel ze Alix een ongemakkelijk gevoel geeft, kan die het toch niet laten om dieper te graven. Langzaam ontdekt ze dat Josie een aantal duistere geheimen verbergt, en voor ze het weet is Josie haar leven binnengedrongen – evenals haar huis. Pas dan begint ze zich af te vragen: wie is Josie Fair? En wat heeft ze gedaan?

Bekijk hier de andere boeken van Lisa Jewell.

Koud rood, Chris Ryan

SAS-eenling Jamie ‘Geordie’ Carter wordt toegewezen aan een nieuwe eenheid. Hij heeft de taak de rotte appels uit de groep te halen. Maar als iemand hem het zwijgen probeert op te leggen wordt hij uit het team gehaald en krijgt hij een dodelijke opdracht.

Viktor Koltrov is een charismatische en populaire Oekraïense generaal. Zijn verbluffende overwinningen op de Russische militaire machine hebben hem tot het publieke gezicht van een strijdbaar Oekraïne gemaakt. En daarmee ook tot een belangrijk doelwit voor de huurmoordenaars van het Kremlin.

Carter moet Koltrov beschermen terwijl hij begint aan een gevoelige operatie om hooggeplaatste verraders uit de Oekraïense regering uit te schakelen. Dat is van vitaal belang als Kyiv de indringers wil verslaan. Maar generaal Koltrov in leven houden valt niet mee en Carter heeft al zijn verstand en vaardigheden nodig om het gevaar voor te blijven. Want de grootste dreiging komt niet uit Moskou. Maar van de vijand binnenin.

Bekijk hier de serie Strike Back van deze auteur.

de-spionne-tess-gerritsen

De spionne, Tess Gerritsen

Met De spionne zet Tess Gerritsen het eerste deel van de reeks Martini Club neer.

Liever een al wat uitgebreidere serie? Bekijk dan de bekende Rizzoli & Isles-reeks van Tess Gerritsen.

Voormalig spion Maggie Bird kwam naar het kustplaatsje Purity om haar verleden achter zich te laten nadat een missie tragisch mislukte. Tegenwoordig leeft ze in alle rust op haar kippenboerderij. Maar wanneer Maggie een lichaam op haar oprit vindt, weet ze dat de geesten uit haar verleden haar opnieuw komen kwellen. Ze richt zich tot haar oude vriendenkring – allemaal gepensioneerde CIA-agenten – om te achterhalen wie haar probeert te vermoorden en waarom. De Martini Club-leden, zoals ze zichzelf noemen, zijn dan misschien wel gepensioneerd, maar ze hebben nog steeds een aantal handige skills die ze dolgraag willen gebruiken, al is het maar om hun huidige saaie levens op te fleuren.

anna-o-matthew blake

Anna O., Matthew Blake

Anna Ogilvy was een vijfentwintigjarige schrijver met een mooie toekomst. Tot ze vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden doodstak. De tabloids noemen haar ‘Schone Slaapster’, omdat ze vanwege een zeldzame aandoening sinds die fatale nacht in diepe slaap verkeert.

Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen. Als het hem lukt haar wakker te krijgen, kan ze eindelijk terechtstaan. Als Anna na verloop van tijd tekenen van leven begint te vertonen, moet hij zien te ontdekken wat er destijds is gebeurd. Anna is de enige die weet wat er die nacht is voorgevallen, en Ben de enige die de waarheid naar boven kan halen. Maar door wat er aan het licht komt, komen beiden in groot gevaar…

Nieuwe thrillers maart 2024

een-voor-een-alice-feeney

Een voor een, Alice Feeney

De New York Times-bestsellerkoningin van de plottwists is terug. Met een familiereünie die uitloopt op moord. Een vernuftige Cluedothriller in de sfeer van Agatha Christies meesterwerk En toen waren er nog maar…

Nadat ze elkaar jaren uit de weg zijn gegaan, verzamelt Daisy Darkers hele familie zich ter gelegenheid van Nana’s 80e verjaardag in Nana’s vervallen, wat spookachtige huis op een klein getijdeneiland. Eindelijk is de hele clan herenigd. En als het vloed wordt, zullen ze acht uur lang van de wereld worden afgesloten.

De familie arriveert. Dan, klokslag middernacht, terwijl er een storm woedt, wordt Nana opeens dood aangetroffen. En een uur later volgt het volgende slachtoffer.

Bekijk ook:  Tamara McKinley boeken op volgorde: Zomerstorm en andere favorieten

Gevangen op een eiland waar iemand de familieleden een voor een doodt, moeten de Darkers zich buigen over de huidige dreiging én moeten ze allemaal hun geheimen uit het verleden onder ogen zien – voordat het tij keert en alles wordt onthuld.

toen-waren-er-vier-gina-harte-carla-kovach

Toen waren er vier, Carla Kovach

Gina Harte deel 9.

Vijf tieners bereiden zich voor op een nacht kamperen in het bos vlak buiten hun kleine stadje. Lachend en bepakt met tenten en slaapzakken banen ze zich een weg richting de donkerste delen van het woud, ver weg van nieuwsgierige ogen. Maar wanneer de volgende dag de zon opkomt, zijn er nog maar vier vrienden over.

Leahs vrienden zijn er kapot van en zweren dat ze niks vreemd hebben gezien of gehoord. Haar beste vriendin kan nauwelijks door haar tranen heen praten wanneer ze de gebeurtenissen van die nacht omschrijft – dansen, marshmallows roosteren, bier drinken bij het kampvuur… Maar is dit echte rouw, of verbergt ze iets? En wat is er met Naomi gebeurd tijdens dat ene uur waarover niemand iets kan vertellen? Welk verontrustend verleden schuilt achter de perfecte manieren van de jongen die de kampeertrip organiseerde en wie is bereid te liegen, en meer, om zijn geheimen te bewaren?

Bekijk hier de rest van de serie Gina Harte.

de-perfecte-zoon-freida-mcfadden

De perfecte zoon, Freida McFadden

‘Mevrouw Cass, we hoopten dat uw zoon een paar vragen zou kunnen beantwoorden over het meisje dat gisteravond verdween…’ Erika heeft een perfect gezin, totdat er op een avond twee rechercheurs op haar stoep staan. Een middelbare scholiere is vermist. En Erika’s tienerzoon is de laatste die het meisje levend zag. Erika heeft altijd iets duisters gezien in haar ogenschijnlijk perfecte zoon. Ze wil geloven dat hij onschuldig is, maar als het bewijs zich opstapelt, kan ze de waarheid niet ontkennen – misschien heeft hij wel het ondenkbare gedaan.

Bekijk hier de andere boeken van Freida McFadden.

Nieuwe thrillers april 2024

kim-stone-9-laatste-belofte-angela-marsons

Laatste belofte, Angela Marsons

Deel 9 Kim Stone

Als het gruwelijk toegetakelde lichaam van een man wordt gevonden, komt detective Kim Stone er met een schok achter dat ze het slachtoffer kent: dokter Gordon Cordell. In een eerdere zaak rond de dood van een schoolmeisje kwam hij ook al eens naar voren. Maar hoewel zijn verleden misschien niet brandschoon is, lijkt er geen enkele reden om hem dood te wensen.

Dan wordt Cordells zoon slachtoffer van een verkeersongeluk dat ­volgens Kim Stone helemaal geen ongeluk is en wordt een vrouw dood aangetroffen. Alle drie de slachtoffers waren op de een of andere manier verbonden met Russells Hall Hospital. Terwijl Kims team nog rouwt om een verlies in hun eigen gelederen, moeten ze het hoofd zien te bieden aan de gevaarlijkste moordenaar die ze ooit zijn tegengekomen.

Bekijk hier de rest van de Kim Stone-serie.

Stemmen in het duister, Nicci French

Stemmen in het duister, Nicci French

Deel 2 Maud O’Connor.

Nancy North en haar vriend Felix zijn net ingetrokken in een nieuwe, goedkopere, flat, die Felix heeft gevonden terwijl zij ziek was. Nancy heeft kort geleden een acute psychose gehad. Nu is ze er weer bovenop, maar ze voelt zich nog breekbaar. Hier kan ze verder herstellen. Ook al is het wat vervallen en aan de verkeerde kant van de stad voor Nancy, het flatje is een nieuwe start voor hen beiden.

Maar al vanaf de eerste dag heeft ze geen goed gevoel over de nieuwe plek en merkt ze dat het weer slechter met haar gaat. Als ze tegen buurvrouw Kira opbotst, die in hetzelfde pand woont, valt haar direct op dat Kira erg angstig is. De volgende dag wordt het lichaam van Kira in haar flat gevonden, Nancy is er daardoor van overtuigd dat het huis geheimen herbergt. De andere bewoners, de politie weigeren dat te erkennen.

Kan rechercheur Maud O’Connor deze zaak oplossen?

Bekijk hier alle andere boeken van French.

Bloemeneiland

Pien zit er sinds de dood van haar moeder een halfjaar geleden behoorlijk doorheen. Om haar thuissituatie te ontvluchten en weer wat energie te krijgen, besluiten zij en haar beste vriendin Leonor op vakantie te gaan. Terwijl ze nog over de locatie twijfelen, krijgt Pien uit onverwachte hoek een mysterieus bericht. Dit spoor brengt hen naar het groene Madeira. Wanneer daar steeds meer geheimen naar boven komen, lijkt alles wat Pien over haar verleden dacht te weten anders te zijn…

Bestel het boek nu alvast op bol.

dodelijke-wraak-erika-foster-8-robert-bryndza

Dodelijke wraak, Robert Bryndza

Erika Foster deel 8.

Wanneer rechercheur Erika Foster politicus Neville Lomas naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de schichtige leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten lijkt het. Totdat er twee maanden later een bekende casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen.

De zaken nemen een vreemde wending als camerabeelden vijf identieke vrouwelijke verdachten aan het licht brengen. In de jacht op de identi­ficatie van deze vrouwen wordt Erika voorbijgestreefd door een onzichtbare sekswerker met gevoelige informatie die de top van de politie opvallend nerveus maakt.

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw ­toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de hogere machten in staat om elkaar en zichzelf te ­beschermen?

Bekijk hier de rest van de Erika Foster-serie.

Nieuwe thrillers mei 2024

terugkeer-harlan-coben-nieuw-boek

Terugkeer, Harlan Coben

David en Cheryl Burroughs leefden een droomleven, tot het noodlot toesloeg. Nu, vijf jaar na die vreselijke nacht, is Cheryl hertrouwd. En David zit een levenslange straf uit in een zwaarbeveiligde gevangenis voor de moord op hun zoon Matthew.

Dan arriveert Cheryls zus, Rachel, onverwachts tijdens het bezoekuur in de gevangenis, met verontrustend nieuws. Ze laat David een foto zien die een vriend van haar nam op vakantie in een pretpark, met op de achtergrond een jongen met een wel heel bekende, kenmerkende moedervlek… en hoewel David en Rachel beseffen dat het niet waar kan zijn, weten ze het allebei toch zeker. Het is Davids zoon Matthew, en hij leeft nog.

Bekijk hier alle andere boeken van Coben, waaronder diverse Netflix-verfilmingen.

de-nomade-anya-niewierra

De nomade, Anya Niewierra

Na het succes van de bestsellers Het bloemenmeisje en De Camino komt Anya Niewierra met De nomade. Een zinderende thriller over vaderliefde en een verborgen verleden. De 39-jarige reisjournalist Olga Liebke woont met haar zonderlinge vader in het Harzgebergte. Olga heeft een innige band met haar inmiddels dementerende pa. Haar moeder stierf in het kraambed en ze heeft verder geen familie. Tenminste, zo is het verhaal. Maar dan vertelt haar vader herinneringen die niet rijmen met de geschiedenis zoals zij die kent. Ze gaat twijfelen over haar achtergrond en ontdekt documenten uit de voormalige Sovjet-Unie. Olga reist naar de driehoek Polen, Litouwen en Belarus en stuit op een huiveringwekkend geheim.

Anya Niewierra mag als thrillersucces van eigen bodem natuurlijk niet ontbreken aan deze lijst met nieuwe thrillers van 2024. Bekijk hier alle andere boeken van Niewierra.

Moord in de familie Cara Hunter

Moord in de familie, Cara Hunter

Welkom bij een nieuw seizoen van Infamous, de true crime-tv-serie waarin een team van experts oude zaken opnieuw bekijkt. Deze keer: de brute, onopgeloste moord op Luke Ryder. Twintig jaar geleden hield deze zaak het hele land in zijn greep. En nu: Eén cold case. Negen afleveringen. Zes experts. Kun jij de moord oplossen voordat zij het doen?

Luke Ryder werd in 2003 door zijn tienjarige stiefzoon Guy dood ­gevonden in de tuin. Guy is inmiddels tv-producent van de razend­populaire true crime-serie Infamous. En dit seizoen is de zaak wel heel persoonlijk: de moord op zijn stiefvader.

Guy heeft een team van zes experts bijeengebracht, onder wie een ­detective, een patholoog-anatoom, een onderzoeksjournalist en een forensisch psycholoog. Samen zullen ze nogmaals het bewijsmateriaal beoordelen, getuigen opnieuw horen en uitgebreid met de familie ­spreken.

De hoofdrolspelers van het drama worden herenigd – voor het oog van de camera. Maar wie spreekt de waarheid?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

De boeken van Cara Hunter ken je misschien al van TikTok. Deze schrijfster mag dan ook niet ontbreken in deze lijst met nieuwe thrillers van 2024. Bekijk hier alle boeken van Cara Hunter.

Nieuwe thrillers juni 2024

De postzegelverzamelaar, Nicolas Feuz

Dit is een boek voor de liefhebbers van echte spanning. De auteur wordt vergeleken met schrijvers als Helen Fields en dat is zeker terecht. Het boek begint meteen al heel bloedstollend met een man die ergens in een kelder zwaar mishandeld wordt. Dan beginnen er overal in Zwitserland en Frankrijk pakketjes op te duiken, afschuwelijke pakketjes… Inspecteur Ana Bartomeu en haar team moeten deze zaak oplossen, voor het te laat is.

Bekijk hier het inkijkexemplaar op bol.

de-vloek-john-grisham

Camino Island 3: De vloek, John Grisham

Bruce Cable, de charismatische boekverkoper van Camino Island, vertelt schrijver Mercer Mann zo’n onweerstaanbaar verhaal dat zij overweegt het te gebruiken voor haar nieuwe roman. Een machtige projectontwikkelaar van resorts gebruikt zijn politieke invloed en diepe zakken om in het bezit te komen van een verlaten eiland tussen Florida en Georgia in. Alleen de laatst overgebleven bewoner van het eiland, Lovely Jackson, staat zijn plannen in de weg. Wat de ontwikkelaar echter niet weet, is dat het eiland een opmerkelijke geschiedenis heeft en dat de lokale bevolking gelooft dat het vervloekt is. En het verleden is nooit voorbij…

Bekijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle andere boeken van Grisham.

Bekijk ook:  Bestsellers van Dan Brown, het genie
de-kliniek-helen-fields-connie-woolwine-deel-2

De kliniek, Helen Fields

Connie Woolwine deel 2.

Op de gesloten afdeling van een extra beveiligde inrichting voor geesteszieke criminelen doorsnijdt een schreeuw de stilte van de nacht. De volgende ochtend wordt het lichaam van een verpleegkundige gevonden en blijkt haar dochtertje ontvoerd. De tijd dringt, want het kleine meisje kan maar een paar dagen overleven zonder medische zorg.

Forensisch psycholoog dr. Connie Woolwine staat bekend om haar vermogen zich in te leven in de psyche van moordenaars, en om haar goede daderprofielen. Nu moet ze als psychiater undercover gaan tussen de gevaarlijkste mannen ter wereld en haar unieke talent gebruiken om het meisje te vinden voordat het te laat is…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Dit is het tweede deel uit de serie Connie Woolwine.

Karin Slaughter Waarom we logen

Waarom we logen, Karin Slaughter

Verwacht op 11 juni 2024.

Je kunt het boek nu alvast reserveren via bol.com, zodat je het straks als een van de eersten in handen hebt. Natuurlijk kun je ook wachten tot het in de lokale boekhandel beschikbaar is.

Bekijk hier de andere boeken uit de Will Trent-serie.

Het nachthuis

Richard is veertien jaar als hij zijn ouders verliest en naar Ballantyne verhuist. Hij wordt opgenomen in het gezin van zijn oom en tante, maar het leven daar is heel anders dan hij verwacht had.

Richard wordt echt als buitenstaander gezien en als hij meldt dat hij gezien heeft hoe een klasgenoot van hem verdween, gelooft niemand hem. Dan gaat Richard zelf op onderzoek uit bij de telefooncel waar hij het zag gebeuren. Hij komt uit bij een verlaten huis diep in de bossen…

Bekijk het boek hier.

Nieuwe thrillers juli 2024

De-beste-vriend-Chris-Carter

De beste vriend, Chris Carter

Robert Hunter deel 6.

Na een bizar ongeluk op het platteland van Wyoming wordt een man gearresteerd op verdenking van een dubbele moord. Verder onderzoek leidt tot een gruwelijke ontdekking: de man wordt ontmaskerd als een seriemoordenaar die al meer dan vijfentwintig jaar mensen ontvoert, martelt en verminkt. De verdachte beweert slechts een pion te zijn in een labyrint van leugens en bedrog, maar de politie gelooft hem niet.

De zaak wordt onmiddellijk overgedragen aan de FBI, die de hulp inroept van rechercheur en profiler Robert Hunter. Hem wordt gevraagd de verdachte te verhoren, waarbij er al snel geheimen boven water komen. Langzaam maar zeker wordt de ware identiteit van een meedogenloze moordenaar duidelijk, iemand die zo ongrijpbaar is dat niemand ook maar enig idee had dat hij bestond. Tot nu toe…

Reserveer het boek hier vast op bol.

Bekijk hier de andere boeken in de serie Robert Hunter.

Madame-le-Commissaire-en-de-vrouw-zonder-geheugen-deel-7

Madame le Commissaire en de vrouw zonder geheugen

In het zevende deel van Pierre Martins succesvolle Madame le Commissaire-reeks doet een nieuw drama zijn intrede. Na de dramatische dood van burgemeester Thierry lijkt de rust terug te keren in het dorpje Fragolin, in de Franse Provence. Ook Madame le Commissaire Isabelle Bonnet heeft eindelijk eens niets te doen. Maar dan rijdt Isabelles trouwe assistent Apollinaire bijna een vrouw omver. Ze is verward, en duidelijk gewond – de jonge vrouw kan zich niets herinneren, zelfs haar naam niet. Wanneer alle pogingen om haar identiteit vast te stellen mislukken, neemt Isabelle een beslissing die grote gevolgen heeft…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de andere delen in de serie Madame le Commissaire.

leef-je-nog-mj-arlidge-helen-grace-12

Leef je nog?, M.J. Arlidge

Helen Grace deel 12.

Terwijl een vete tussen drugsbendes de stad in zijn greep houdt, smeekt een wanhopige moeder inspecteur Helen Grace om haar tienerdochter te vinden. In eerste instantie lijkt het een simpele zaak: een rebelse tiener die is weggelopen van huis. Zaak gesloten. Of toch niet?

Helen volgt haar instinct en richt, ondanks het uitdrukkelijke verbod van haar chef, een onderzoeksteam op. Algauw ontdekt ze dat Naomi niet het enige meisje is dat wordt vermist. Hoe dichter Helen bij de waarheid komt, hoe harder haar onderzoek wordt tegengewerkt. Ze belandt in een web van corruptie, dat zich verder uitstrekt en veel dichterbij komt dan ze zich had kunnen voorstellen. Lukt het haar om de meisjes op tijd te redden?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de overige delen uit de serie Helen Grace.

vergeten-verleden-angela-marsons-kim-stone-10

Vergeten verleden, Angela Marsons

Op de vierde verdieping van Chaucer House worden twee tieners gevonden. Ze zijn vastgeketend aan een radiator. De jongen is dood, maar het meisje leeft nog. Voor inspecteur Kim Stone lijkt elk detail van deze zaak op de verschrikkelijke ervaringen van haar en haar broer Mikey, dertig jaar geleden in dezelfde flat.

Als ook de lichamen van een ouder echtpaar in een uitgebrande auto ontdekt worden, kan Kim de huiveringwekkende overeenkomsten met het overlijden van haar ouders niet ontkennen. Een moordenaar bootst traumatische gebeurtenissen uit haar verleden na.

Kim heeft jarenlang gevaarlijke criminelen opgespoord en burgers beschermd. Maar kan ze deze ingewikkelde zaak met een moordenaar die het op haar gemunt heeft oplossen en haar eigen leven redden of wordt zij het laatste slachtoffer?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de andere boeken van Angela Marsons.

het-hotel-lucy-foley-2024

Het hotel, Lucy Foley

Welkom bij het openingsweekend van het Manor Hotel.

De gasten verzamelen zich voor de ingang van het luxe­resort, de nieuwe parel aan de kust van Dorset. De champagne vloeit rijkelijk, het g­ezelschap bruist, de zon gaat onder tijdens een onver­getelijke ­zomerzonnewende. Maar onder de dekmantel van een feest roert zich iets duisters. Het hotel is gebouwd op geheimen van een ­eeuwenoud bos.

Oude vrienden en vijanden kruipen uit de schaduw. En de gasten zullen al snel ontdekken welke andere dodelijke geheimen er ’s nachts aan het licht komen…

Bekijk het boek hier op bol.

Hier vind je alle andere boeken van Lucy Foley.

Nieuwe thrillers augustus 2024

Jouw laatste wens, Carla Kovach

Gina Harte deel 10.

Kerstin is klaarwakker. Terwijl de rest van het gezin slaapt, denkt ze na over het verwoestende geheim dat haar man haar zojuist heeft verteld. Kent ze de man met wie ze is getrouwd wel echt? En zijn haar kinderen nog wel veilig in dit kleine stadje?

Ze schrikt op wanneer ze buiten een geluid hoort. Turend in de duisternis valt haar oog op een gedaante achter in de tuin. Ze kijkt hoe de ­gestalte een lucifer opstrijkt. Kerstins adem stokt bij het zien van het gezicht dat lachend naar haar kijkt, alsof het geniet van haar angst.

Een autodeur slaat dicht en de gedaante rent weg tussen de bomen door maar laat iets achter: een herdenkingskaarsje. Het flakkert in de duisternis en Kerstin weet precies wat het betekent. Iemand zit achter haar aan en haar familie is in groot gevaar…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de rest van de serie Gina Harte.

alles-keert-terug-juan-gomez-jurado

Alles keert terug, Juan Gómez-Jurado

Het enige wat Aura Reyes moet doen, is nog tien minuten langer blijven leven. Maar dat is geen makkelijke taak in de dodencel, want ze wordt flink toegetakeld in de gevangenis en zonder nieuws van de buitenwereld gloort er weinig hoop aan de horizon.

Om Aura te bevrijden slaan Mari Paz en Sere de handen ineen met Aura’s dochters, Cris en Alex. Want met zijn vieren staan ze sterker. Maar als de rijke en machtige familie Dorr, met Irma Dorr aan het roer, hen op de hielen zit, is niets meer zeker. Irma overmeesterde eerder Ponzano al, de baas van een grote Spaanse banken ze weet precies hoe ze haar ­kaarten moet spelen voor haar eigen gewin.

Aura wil koste wat het kost herenigd worden met haar dochters. Daarom heeft ze een plan bedacht dat over tien minuten in gang wordt gezet. Gepakt worden is geen optie. Dus nee, ze is niet van plan om vandaag te sterven.

Reserveer deze titel nu op bol.

Nieuwe thrillers september 2024

spoorloos-suzanne-vermeer nieuwe thrillers van 2024

Spoorloos, Suzanne Vermeer

Kijk hier of de flaptekst al bekend is.

Nog meer inspiratie opdoen?

Wanneer komen de meeste thrillers uit?

Thrillers worden het hele jaar door uitgegeven, dus als je een echte thrillerfan bent, kun je iedere maand op mooie nieuwe boeken rekenen. In de zomermaanden zit er vaak een piek in het aantal uitgaven, wat in november, december en januari weer wat afvlakt.

Wie is de beste thrillerschrijver van dit moment?

Dat is een vraag waar je geen objectief antwoord op kunt geven, maar er zijn wel een aantal auteurs die momenteel erg populair zijn, zoals Helen Fields, M.J. Arlidge en Suzanne Vermeer.

Wat is een Scandinavische thriller?

Scandinavische thrillers zijn spannende boeken die geschreven zijn door auteurs uit het ‘noorden’. We doelen daarmee op de Scandinavische landen, zoals Noorwegen en Zweden. De meeste Scandinavische thrillers spelen zich daar ook af. Voorbeelden van Scandinavische auteurs zijn Jo Nesbo, Camilla Lackberg en Samuel Bjork.

Welke thrillers komen binnenkort uit?

Hierboven vind je een lijstje met thrillers die al uit zijn gekomen in 2024, maar ook thrillers die nog uit moeten komen. Daarbij kun je denken aan Waarom we logen van Karin Slaughter en aan Jouw laatste wens van Carla Kovach.

Wij hebben ons best gedaan om de informatie van de uitgevers zo goed en duidelijk mogelijk te verwerken. Mocht een boek toch in een andere maand uitgegeven worden, dan hebben wij daar helaas geen invloed op.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *