De boeken van Liesbeth Puts: kattendeskundige aan het woord

Het is weer lente en dan horen er ook lentekriebels bij. De natuur ontwaakt en toont zich op haar mooist. De lammetjes dartelen in de wei en binnenkort stromen de asiels weer vol met grote aantallen (helaas vaak ongewenste) kittens. Zo’n pluizig bolletje leven is net zo vertederend als alles in de lente. Maar je moet er wel mee leren omgaan. Een goede start is het lezen van de praktische handboeken van Liesbeth Puts over het meest populaire huisdier in Nederland.

Wie is Liesbeth Puts?

Liesbeth Puts heeft een succesvolle praktijk in Zeist als kattengedragsdeskundige en geeft cursussen en lezingen voor zowel katteneigenaren als dierenartsen. Ze schrijft praktische boeken over katten en blogt over kattengedrag.

De boeken van Liesbeth Puts

Een kitten opvoeden met een boek in de hand, met de boeken van Liesbeth Puts begrijp je al snel waarom dat een goed idee is. Deze kattendeskundige weet het kattengedrag naadloos in woorden te vangen en het begrijpelijk over te brengen. Hieronder lichten we alle vier de boeken van de kattendeskundige voor je uit.

TitelJaar van uitgave
Kattig of poeslief?2015
Wat je kat echt denkt2022
Het handboek voor een gelukkige kat (Heruitgave Als de kat het voor het zeggen had)2023
Het handboek voor de oudere kat2024
Alle boeken van Liesbeth Puts

1. Kattig of poeslief?

In ‘Kattig of poeslief?’ vertelt kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts je op een toegankelijke manier alles over het eerste levensjaar van je kitten. Waar let je op bij het uitkiezen van een jonge kat en hoe laat je hem wennen aan zijn nieuwe huis(genoten)? Hoe leer je hem gebruik te maken van een krabpaal of de kattenbak?

Bekijk ook:  Top 10 boeken over kamerplanten

Liesbeth geeft je de beste adviezen voor het opvoeden van je pluizige viervoeter. Van informatie over gezondheid en verzorging tot spelen en belonen, alles komt voorbij in die overzichtelijk kattenboek. Aangekleed met prachtige verhelderende én aandoenlijke foto’s wordt in één oogopslag duidelijk wat jouw kitten nodig heeft om een evenwichtige kat te worden!

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

2. Wat je kat echt denkt

wat-je-kat-echt-denkt-liesbeth-puts

En In ‘Wat je kat écht denkt’ vertelt Liesbeth Puts je op een toegankelijke manier alles over kattenlichaamstaal, -gedrag en -emotie. Vanuit haar achtergrond weet ze veel kattengedrag gedetailleerd te beschrijven en uit te leggen. Dat is heel handig, want als je je kat goed begrijpt, kun je het hem helemaal naar de zin maken. Aangekleed met prachtige illustraties wordt in één oogopslag duidelijk wat jouw kat je te vertellen heeft. Met praktische richtlijnen leer je eenvoudig hoe je tegemoet kunt komen aan alle natuurlijke behoeften van jouw geliefde viervoeter. Kortom, het ideale boek voor elke kattenliefhebber die de kat beter wil begrijpen.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

3. Het handboek voor een gelukkige kat

Het handboek voor een gelukkige kat’ van Liesbeth Puts is het perfecte naslagwerk om het je kat helemaal naar de zin te maken. De vele mooie foto’s en praktische richtlijnen helpen iedereen om katten beter te begrijpen. Want zelfs het schattigste jonge poesje is van nature een wild roofdier. Hoe kan de kattenliefhebber verstaan wat zijn huisdier eigenlijk wil en beantwoorden aan zijn natuurlijke behoeftes? Al is het maar om er zelf gelukkig van te worden, want een probleemkat is lastig en een gelukkige kat bezorgt zijn baasje juist veel plezier. Dit boek is het ideale cadeau voor elke kattenliefhebber, met tips die iedereen helpen om katten te begrijpen. Met veel verhelderende én aandoenlijke foto’s.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

4. Het handboek voor de oudere kat

Dit kattenboek van kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts is voor iedereen met een kat van 10 jaar of ouder. Want net als een kitten heeft een senior eigen behoeftes. Een cadeau voor jou én je huisdier!

Als katteneigenaar wil je natuurlijk weten wat jouw kat nodig heeft om gelukkig oud te worden. Net als kittens en volwassen katten, hebben oudere katten hun eigen behoeftes. Dit handboek van kattengedragsdeskundige Liesbeth Puts is de perfecte handleiding voor als je een kat hebt van 10 jaar of ouder. Het boek staat vol met praktische richtlijnen en tips, variërend van thema’s als welzijn en gezondheid tot ouderdomskwalen en de laatste fase. Een prachtige uitgave vol verhelderende zwart-witillustraties en een fotokatern.

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Een roerende lezersreactie op het laatste boek van Liesbeth Puts

‘Eindelijk een goed boek met heldere uitleg over hoe je het beste met je oudere kat om gaat. Ik had al voldoende kattenboeken over spelletjes en kittenverzorging of kattenzwangerschap, maar nu mijn dieren ouder zijn maakt dit boek mijn collectie compleet. Mooie voorbeelden worden er gegeven en ook pakt het stuk me over de laatste fase. Mijn oudste kat heeft kanker en krijgt palliatieve zorgen. Ook om het schuldgevoel weg te nemen richting de naderende dood en te leren realiseren dat de kwaliteit van leven meer belangrijk dan de leeftijd is heeft me erg geraakt.’

Andere boeken over katten en huisdieren

Heb jij de boeken van Liesbeth Puts allemaal al? Misschien vind je deze boeken ook leuk:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *