De boeken van Pierre Martin: Madame le Commissaire op volgorde

Op zoek naar de boekenserie Madame le Commissaire op volgorde? Hier vind je alle boeken van Pierre Martin op volgorde en vertellen we je meer over het pseudoniem Pierre Martin. Natuurlijk hebben we ook het nieuwste boek over Madame le Commissaire toegevoegd.

Wie is Pierre Martin?

Pierre Martin is een pseudoniem, zoals je wellicht al wist. De Duitse uitgeverij geeft niet weg welke schrijver of schrijfster er achter het pseudoniem zit, maar de naam Nora Luttmer is al enkele keren gevallen. Of zij daadwerkelijk achter het pseudoniem Pierre Martin zit, blijft de vraag, maar wellicht komt daar in de toekomst nog een antwoord op. Duidelijk is in ieder geval dat de auteur een klik heeft met Frankrijk en een voorkeur heeft voor het schrijven van detectives.

De boeken van Pierre Martin op volgorde

Hieronder vind je de boeken van Pierre Martin op volgorde. Tot op heden is alleen de serie Madame le Commissaire onder dit pseudoniem uitgegeven.

Madame le Commissaire op volgorde

  1. Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman (Originele titel: Madame le Commissaire und der verschwundene Engländer)
  2. Madame le Commissaire en de uitgestelde wraak (Originele titel: Madame le Commissaire und die späte Rache)
  3. Madame le Commissaire en de dood van de politiechef (Originele titel: Madame le Commissaire und der Tod des Polizeichefs)
  4. Madame le Commissaire en het mysterieuze beeld (Originele titel: Madame le Commissaire und das geheimnisvolle Bild)
  5. Madame le Commissaire en de dode non (Originele titel: Madame le Commissaire und die tote Nonne)
  6. Madame le Commissaire en de dode minnaar (Originele titel: Madame le Commissaire und der tote Liebhaber)

Madame le Commissaire en de verdwenen Engelsman

In dit spannende eerste deel van de Madame le Commissaire-serie van Pierre Martin, overleeft Isabelle Bonnet, het veelgeprezen hoofd van een geheime dienst in Parijs, ternauwernood een aanslag op haar leven. Ze besluit daarop terug te keren naar haar geboorteplaats Fragolin, een klein dorpje aan de Côte d’Azur, om te herstellen. Als er vervolgens een Engelsman verdwijnt in Fragolin en in zijn huis een dode, naakte vrouw wordt gevonden, vragen de hoge functionarissen in Parijs aan Isabelle om de zaak te onderzoeken. Maar de plaatselijke collega’s zijn hier allerminst van gecharmeerd.

Madame-le-commissaire-en-de-uitgestelde-wraak-Pierre-Martin

Madame le Commissaire en de uitgestelde wraak

Na het oplossen van een moordzaak denkt Isabelle Bonnet in het tweede deel van Pierre Martins Madame le Commissaire-serie eindelijk een rustig leventje te kunnen leiden. Wanneer er echter een lichaam wordt gevonden op het strand, komt hier snel verandering in. Isabelle leidt een teruggetrokken leven in Fragolin, maar kampt met oude trauma’s. Als Apollinaire, haar assistent, een moord uit de archieven opduikelt waarbij een man zwaar is toegetakeld met een hooivork, gaan bij Isabelle de alarmbellen rinkelen. Dit gevoel wordt nog sterker als er een naakt lichaam wordt gevonden op het nabijgelegen strand. De details van de twee moorden lijken namelijk erg op elkaar…

Madame le Commissaire en de dood van de politiechef

Isabelle Bonnet, gerespecteerd voormalig leidinggevende van een geheime dienst in Parijs, keerde terug naar de sfeervolle Provence om te herstellen van traumatische ervaringen. Rust is er echter niet bij wanneer er wederom een beroep wordt gedaan op haar uitzonderlijke expertise. Bij de vermeende zelfmoord van een hoge politiebeambte uit havenstad Toulon komt de charmante inspecteur verschillende tegenstrijdigheden op het spoor.

Bekijk ook:  The Gray Man: het boek waar de Netflix-hit op gebaseerd is

En dan zijn er nog de onopgeloste zaken die ze met haar sociaal onhandige assistent Apollinaire op moet lossen. Na enig onderzoek blijkt de dodelijke overval op een sieradenwinkel in Cannes een spel te zijn en het duurt niet lang voordat de bendeleiders en de georganiseerde misdaad aan de Côte d’Azur zich naar de voorgrond bewegen.

Madame le Commissaire en het mysterieuze beeld

In het vierde deel van Pierre Martins Madame le Commissaire-serie mag Isabelle Bonnet eindelijk neerstrijken in een klein dorpje in de Provence om van haar welverdiende rust te genieten. Haar vakantie wordt echter bruut verstoord door de niet zo natuurlijke dood van een minister. De minister blijkt een bekende te zijn van een bende kunstvervalsers en gedurende het onderzoek raken Isabelle Bonnet en haar assistent Apollinaire verstrikt in een wirwar van valse taxaties, geheimzinnige kunsthandelaren en een onontdekte ontvoering. Wanneer ze op een schilderij stuiten waarin een geheime roep om hulp verborgen zit, is duidelijk dat Madame le Commissaire haar vakantie dit jaar kan vergeten…

Madame le commissaire en de dode non

Madame le Commissaire en de dode non, Pierre Martin

Vanaf de rand van een steile klif, waar je anders zou kunnen genieten van de prachtige zonsondergang, heeft Isabelle Bonnet een allesbehalve idyllisch uitzicht: beneden op het strand ligt een dode non. De politie trekt de conclusie dat de vrouw moet zijn gevallen tijdens het zoeken naar geneeskrachtige planten, maar Madame le Commissaire wantrouwt de eerste conclusie van haar collega’s. Ze begint haar onderzoek in het eenzame maar pittoreske Monastère en heeft al snel meer dan één verdachte. Maar wie zou echt zo ver gaan om een non te vermoorden?

Nieuwste boek Madame le Commissaire

Ben je op zoek naar het nieuwste boek van Pierre Martin? Het nieuwste boek is momenteel het zesde deel in de serie Madame le Commissaire.

Madame le commissaire en de dode minnaar

Madame le Commissaire en de dode minnaar, Pierre Martin

Begeleid door het getjirp van krekels en de geur van lavendel glijden de dagen vredig voorbij in Fragolin in de Provence. Totdat het ondenkbare gebeurt en het stadje abrupt uit zijn zachte zomerslaap wordt gerukt: op een ochtend wordt burgemeester Thierry dood gevonden – zijn keel is doorgesneden. Hoewel hij en commissaris Isabelle Bonnet al enige tijd geen stel meer waren, raakt zijn dood Isabelle diep. Maar juist nu zijn de vaardigheden van Madame le Commissaire gevraagd, want er zijn geen bruikbare aanwijzingen op de plaats delict. En wie zou een reden hebben gehad om de populaire burgemeester te vermoorden?

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  De boeken van James Clavell, de meesterverteller over het Verre Oosten

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie