Boeken Robert Bryndza op volgorde: Erika Foster & Kate Marshall

Ken jij de boeken van Robert Bryndza al? Robert Bryndza is een van de meest populaire thrillerschrijvers van dit moment. Hij werd bekend door het boek Het meisje in het ijs, dat uitgegeven werd in 2018. Inmiddels staan er ook in Nederland al vele titels op zijn naam. Hieronder vind je de twee series van Robert Bryndza op volgorde: Erika Foster en Kate Marshall. Verder lees je meer over het beste boek van Robert Bryndza en vertellen we je meer over het nieuwste boek dat eraan zit te komen.

Wie is Robert Bryndza?

Robert Bryndza is van oorsprong Engels, maar hij woont al jaren in Slowakije en heeft ook de Slowaakse nationaliteit. Vandaar dat je in zijn boeken ook regelmatig over Slowakije zal lezen. Robert Bryndza werd geboren in Lowestoft, een plaats aan de oostkust van Engeland. Hij studeerde aan Aberystwyth University en de Guildford School of Acting. Eerst heeft hij een aantal jaar geacteerd, maar toen hij op een gegeven moment een toneelstuk schreef voor het Edinburgh Festival, veranderde hij van carrière. Hij werd schrijver. In eerste instantie schreef hij romantische comedy, maar inmiddels is hij internationaal bekend als misdaadauteur.

Robert Bryndza is momenteel fulltime schrijver. Inmiddels zijn er al verschillende boeken van Robert Bryndza in het Nederlands uitgegeven. Origineel zijn ze in het Engels geschreven, dus lees je liever Engels, dan is dat ook een mogelijkheid. Deze titels hebben we eveneens in het overzicht opgenomen.

Boeken Robert Bryndza op volgorde

Hieronder vind je de series van Robert Bryndza. Hij werd bekend door Het meisje in het ijs en al snel verscheen er een hele serie over Erika Foster. De boeken van Robert Bryndza zijn ook los te lezen, maar het is de moeite waard om bij deel 1 te beginnen. Je wilt vast snel verder lezen.

Boeken Erika Foster op volgorde

 1. Het meisje in het ijs (Originele titel: The girl in the ice)
 2. De stalker in de nacht (Originele titel: The night stalker)
 3. Donker water (Originele titel: Dark water)
 4. Laatste adem (Originele titel: Last breath)
 5. Koud bloed (Originele titel: Cold blood)
 6. Doodsgeheim (Originele titel: Deadly secrets)
 7. Fatale waarheid (Originele titel: Fatal witness)
 8. Dodelijke wraak (Verwacht in 2024)

Boeken Kate Marshall op volgorde

 1. Zonder gezicht (Originele titel: Nine elms)
 2. Schaduwland (Originele titel: Shadow Sands)
 3. Vallend duister (Originele titel: Darkness falls)
 4. Duivelsbocht (Originele titel: Devil’s way)

Los te lezen boek van Robert Bryndza

De serie Erika Foster van Robert Bryndza

Waar gaat de serie Erika Foster eigenlijk over? Een korte samenvatting per deel van deze serie van Robert Bryndza.

het-meisje-in-het-ijs-robert Bryndza beste boek

Samenvatting Erika Foster 1: Het meisje in het ijs

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. En haar lichaam ligt bevroren in het ijs. Ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

de-stalker-in-de-nacht-bryndza-boeken-volgorde

Samenvatting Erika Foster 2: De stalker in de nacht

Het zijn stuk voor stuk alleenstaande mannen. Allemaal met een teruggetrokken en een weinig opmerkelijk -leven. Ze zijn ook allemaal dood.

Midden in een broeierig hete zomernacht wordt inspecteur Erika Foster opgeroepen. Een dokter is thuis in zijn bed -gevonden, gestikt. Zijn polsen zijn vastgemaakt en zijn ogen puilen uit door de doorschijnende plastic zak die strak om zijn hoofd is gebonden. Een paar dagen later wordt een tweede slachtoffer gevonden, in exact dezelfde omstandigheden. Wat linkt de slachtoffers aan elkaar en aan hun moordenaar? Waarom is er zo weinig bekend over hun verleden? Als Erika en haar team de zaak onderzoeken, stuiten ze op een zeer -berekenende dader, die zijn prooi al lang van tevoren stalkt – en dan op het juiste moment toeslaat.

donker-water-bryndza-thrillers

Samenvatting Erika Foster 3: Donker water

Wanneer inspecteur Erika Foster een tip krijgt dat er bewijsmateriaal voor een grote narcoticazaak verstopt ligt in een ongebruikte groeve in een buitenwijk van Londen, gaat ze direct tot een zoekactie over. In de dikke modder worden inderdaad drugs gevonden, maar ook het skelet van een kind. De overblijfselen worden snel geïdentificeerd als de zevenjarige Jessica Collins: het vermiste meisje dat zesentwintig jaar geleden overal in het nieuws was.

Om het verband tussen de nieuwe en de oude zaak te vinden, moet Erika dieper graven en meer zien te ontdekken over de uiteengevallen familie Collins en de oude inspecteur die destijds op deze zaak was gezet: een vrouw die nog altijd wordt geplaagd door het trauma van de onopgeloste moord. Al snel realiseert Erika zich dat iemand niet wil dat deze zaak ooit wordt opgelost, en dat die persoon er alles aan doet om te voorkomen dat Erika de waarheid achterhaalt. Is de dader dichterbij dan ze denkt?

Bekijk ook:  Bestemmingen uit De zeven zussen - Lucinda Riley
laatste-adem-boeken-robert-bryndza

Samenvatting Erika Foster 4: Laatste adem

Als het stoffelijk overschot van een jonge vrouw wordt gevonden in een afvalcontainer, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: dit keer is het niet haar zaak.

Terwijl Erika vecht om een plekje in het onderzoeksteam ontdekt ze een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Ook een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, en met een vergelijkbare fatale verwonding: een doorgesneden dijbeenslagader.

Als een andere vrouw ontvoerd wordt terwijl ze op haar date wacht, moeten Erika en haar team haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt van een sadistische moordenaar.

koud-bloed-samenvatting-robert-bryndza

Samenvatting Erika Foster 5: Koud bloed

Als een gehavende koffer met het verminkte lichaam van een jonge man aan de oever van de Theems aanspoelt, is zelfs rechercheur Erika Foster geschokt. Ze heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen in haar carrière, maar dit heeft ze nooit eerder gezien. Terwijl Erika en haar team de zaak voorbereiden leggen ze de link met een ander slachtoffer, een jonge vrouw die twee weken eerder in een vergelijkbaar type koffer werd gevonden.

Erika beseft dat ze op het spoor is van een seriemoordenaar die klaar is om opnieuw toe te slaan. Nog voordat ze een volgende stap kan zetten, wordt zij zelf slachtoffer van een brute aanval. Maar Erika is een doorzetter, en niets zal haar tegenhouden. Dan blijkt het leven van twee kinderen van haar collega in gevaar, en wordt de situatie nog nijpender.

doods-geheim-boeken-robert-bryndza

Samenvatting Erika Foster 6: Doods geheim

Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?

Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook dit onderzoek te leiden. Ze komt erachter dat in deze relatief rustige buitenwijk van Londen recentelijk meerdere jonge mensen zijn aangevallen.

Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.

robert-bryndza-fatale-waarheid-Erika Foster

Samenvatting Erika Foster 7: Fatale waarheid

Erika Foster komt tijdens een avondwandeling in de buurt van haar nieuwe appartement een politie-eenheid tegen. Die onderzoekt het lijk van een vrouw die op brute wijze is vermoord: de keel is doorgesneden en de tong is door de snee heen getrokken. Het blijkt Vicky Clarke te zijn, een onderzoeksjournalist met een eigen podcast. Erika wordt op de zaak gezet en ontdekt dat alle documenten over de podcast weg zijn. Ze duikt in de wereld van privédetectives om erachter te komen wat Vicky mogelijk wist over haar moordenaar. Maar dan blijkt dat het lichaam fout geïdentificeerd is: het is niet Vicky, maar een coassistent die in hetzelfde gebouw woonde. Erika leidt nu naast een moordzaak ook een vermissingszaak en moet Vicky vinden, voordat de moordenaar dat doet.

dodelijke-wraak-erika-foster-8-robert-bryndza

Erika Foster deel 8: Dodelijke wraak, Robert Bryndza

Wanneer rechercheur Erika Foster politicus Neville Lomas naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de schichtige leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten lijkt het. Totdat er twee maanden later een bekende casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen.

De zaken nemen een vreemde wending als camerabeelden vijf identieke vrouwelijke verdachten aan het licht brengen. In de jacht op de identi­ficatie van deze vrouwen wordt Erika voorbijgestreefd door een onzichtbare sekswerker met gevoelige informatie die de top van de politie opvallend nerveus maakt.

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw ­toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de hogere machten in staat om elkaar en zichzelf te ­beschermen?

De serie Kate Marshall van Robert Bryndza

Waar gaat de serie Kate Marshall eigenlijk over? Hieronder vind je per boek een korte samenvatting.

kate-marshall 1 Robert Bryndza

Samenvatting Kate Marshall 1: Zonder gezicht

Zestien jaar geleden was Kate Marshall een veelbelovende jonge politiedetective bij de Londense politie. Tot ze de opdracht kreeg een seriemoordenaar op te sporen, en hij haar eerst vond. Kate’s carrière eindigde in een schandaal en ze bleef getraumatiseerd, verraden en publiekelijk vernederd achter.

Jaren later worstelt Kate nog steeds met de gevolgen als ze de kans krijgt haar verleden recht te zetten. Er lijkt een copycat-moordenaar actief die het afgrijselijke werk van zijn idool voortzet. Kate wordt opnieuw de verwrongen geest in getrokken van een moordenaar die ze maar al te goed kent. Ooit was ze het beoogde vijfde slachtoffer – en zijn opvolger lijkt vast van plan om het werk nu af te maken.

schaduwland-robert-bryndza-boeken Kate Marshall op volgorde

Samenvatting Kate Marshall 2: Schaduwland

Criminologe Kate Marshall is met haar zoon aan het duiken als ze een huiveringwekkende ontdekking doen. Ze vinden het lichaam van een tiener, verstrikt onder water. De politie bestempelt het al snel als een tragisch ongeluk, maar Kate is daar niet zo zeker van. Er klopt heel veel niet: wat deed het slachtoffer daar midden in de nacht? En als hij zo’n sterke zwemmer was, hoe verdronk hij dan?

De verdronken tiener is het meest recente slachtoffer in een reeks mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond Shadow Sands. Over deze plek doen veel vreemde verhalen de ronde, en al jarenlang verdwijnen er regelmatig mensen. Dan raakt ook een jonge onderzoekster, Magdalena Rossi, vermist. Kate vraagt haar partner Tristan Harper om mee te helpen zoeken naar de vrouw – voordat het te laat is.

vallend-duister-robert-bryndza-Kate Marshall 3

Samenvatting Kate Marshall 3: Vallend duister

Het detectivebureau van Kate Marshall gaat eindelijk echt van start als zij en haar partner, Tristan Harper, worden ingehuurd voor hun eerste grote zaak. Het is een cold case. Twaalf jaar geleden legde journaliste Joanna Duncan een politiek schandaal bloot, waarna ze spoorloos verdween. De meeste mensen zijn inmiddels verdergegaan met hun leven — behalve Joanna’s moeder.

Bekijk ook:  Elizabeth George - Inspecteur Lynley op volgorde

Wanneer Kate en Tristan toegang krijgen tot de oorspronkelijke dossiers, ondervragen ze dezelfde verdachten en volgen ze dezelfde sporen als toen – maar die lopen ditmaal niet dood. Want tussen Joanna’s persoonlijke bezittingen vindt Kate de namen van twee jonge mannen die ook spoorloos verdwenen.

Terwijl Kate de laatste dagen van de drie vermiste personen met elkaar vergelijkt en in verband brengt, realiseert ze zich dat Joanna niet alleen een politiek schandaal op het spoor was, maar ook de identiteit van een seriemoordenaar. Iemand die aast op mensen die niet snel zullen worden gemist. Hoe dichter Kate hem nadert, hoe duisterder het wordt.

Duivelsbocht Bryndza boeken op volgorde series

Kate Marshall 4: Duivelsbocht van Robert Bryndza

De nieuwste Erika Foster-thriller is nog niet eens uit, als het nieuws bekend wordt gemaakt dat er ook een nieuw deel in de Kate Marshall-serie aankomt. Duivelsbocht wordt verwacht op 4 april.

Op een frisse voorjaarsochtend gaat Kate Marshall zwemmen in zee. Maar afgeleid door een discussie met haar moeder merkt ze de opkomende gevaarlijke getijdenstroom niet op. Kate wordt richting open zee getrokken en kan ternauwernood gered worden door de kustwacht.

In het ziekenhuis ontmoet Kate een oudere dame die haar vertelt over de tragedie in haar familie. Haar kleinzoon Charlie raakte tien jaar geleden vermist tijdens een kampeertripje. Hij verdween ‘s nachts in het mistige landschap, pas vier jaar oud. Er werd nooit een spoor van hem gevonden. Zijn verdwijning zorgde ervoor dat de moeder van Charlie in een diepe depressie wegzakte en uiteindelijk zelfmoord pleegde.

Wanneer Kate herstelt en het ziekenhuis verlaat, blijft het schrijnende verhaal haar bij, en ze besluit om samen met haar partner Tristan de zaak te gaan onderzoeken. Ze haalt de lokale politie over om een nieuwe onderzoeksmethode te gebruiken op de oorspronkelijke picknickplaats en daar ontdekken ze het lichaam van een jongen, maar het is niet Charlie. Tien jaar geleden was het kampeerterrein echter ook al gecontroleerd – en toen werden er geen lichamen gevonden. Hoe komt dit lichaam hier dan? En kunnen er meer kinderen vermist zijn?

stille-angst-robert-bryndza-standalone

Los te lezen: Stille angst

Drie mensen kunnen best een geheim bewaren. Zolang twee van hen dood zijn.

Toen dokter Maggie trouwde met een zoon uit de invloedrijke familie Kendall, wist ze dat het gezin geheimen had – alle families hebben die. Maar ze had niet verwacht dat het grootste geheim zou worden bewaard door de man van wie ze hield.

Wanneer haar echtgenoot Will wordt doodgeschoten in hun huis in Londen, denkt Maggie dat hij het slachtoffer is van een fataal afge­lopen inbraak. Dan vertelt de politie haar het schokkende nieuws dat Will zelf de trekker heeft overgehaald. Maggie wordt verteerd door verdriet, maar twijfelt aan deze verklaring: ze weet zeker dat Will niet suïcidaal was.

Na de begrafenis reist Maggie af naar hun vakantiehuis op Tišina, een klein Kroatisch eiland, om Londen te ontvluchten en Wills bezittingen op te ruimen. Daar ontdekt ze dat het ‘s zomers zo paradijselijke eiland in de winter een heel andere plek is. Al snel gebeuren er vreemde dingen in huis, Maggie voelt zich overal bespied en onveilig. En dan ontdekt ze dat Wills duistere geheim verband houdt met iemand uit zijn verleden, en zal ze moeten vechten voor haar eigen leven.

Voor wie zijn de boeken van Robert Bryndza?

Hoewel Robert Bryndza zich eerst concentreerde op het schrijven van romantische comedy’s, is hij inmiddels internationaal bekend geworden door zijn thrillers. Dat is natuurlijk al een visitekaartje op zich: dat je boeken in vele landen gewaardeerd worden. Houd je van ijzersterke thrillers met plotwendingen en verrassende eindes, dan zijn de boeken van Robert Bryndza geschikt voor jou. De boeken van Robert Bryndza zijn vergelijkbaar met de boeken van M.J. Arlidge en Samuel Bjork.

Het beste boek van Robert Bryndza

Het beste boek van Robert Bryndza? Wij kozen voor deel 1 uit de Erika-Fosterserie: Het meisje in het ijs. Dit is beslist een van zijn beste boeken, maar bijkomend voordeel is ook dat het het eerste deel uit de serie is. De verstandigste keuze om mee te beginnen dus, want na deel 1 wil je vast verder lezen!

het-meisje-in-het-ijs-robert Bryndza beste boek

Erika Foster 1: Het meisje in het ijs

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. En haar lichaam ligt bevroren in het ijs. Ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is.

Het nieuwste boek van Robert Bryndza

Het nieuwste boek van Robert Bryndza komt voorjaar 2024 uit.

dodelijke-wraak-erika-foster-8-robert-bryndza

Erika Foster deel 8: Dodelijke wraak, Robert Bryndza

Wanneer rechercheur Erika Foster politicus Neville Lomas naakt, vastgebonden en dood in zijn bed aantreft, sturen de schichtige leidinggevenden van de Metropolitan Police aan op een natuurlijke dood. Zaak gesloten lijkt het. Totdat er twee maanden later een bekende casting director en een stervoetballer vermoord worden aangetroffen, vastgebonden met dezelfde soort knopen.

De zaken nemen een vreemde wending als camerabeelden vijf identieke vrouwelijke verdachten aan het licht brengen. In de jacht op de identi­ficatie van deze vrouwen wordt Erika voorbijgestreefd door een onzichtbare sekswerker met gevoelige informatie die de top van de politie opvallend nerveus maakt.

Terwijl het een kwestie van tijd lijkt totdat de moordenaar opnieuw ­toeslaat, is het aan Erika om het web van bewijsmateriaal te ontwarren. Wat verbindt de slachtoffers met elkaar, wie is er nog meer betrokken en waartoe zijn de hogere machten in staat om elkaar en zichzelf te ­beschermen?

Wat vond jij van de boeken van Robert Bryndza? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, dan ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *