Prinses Amalia: het boek van Claudia de Breij

Vandaag is het dan eindelijk zover: het boek van Claudia de Breij over prinses Amalia komt uit. De prinses wordt over een paar weken 18 jaar, op 7 december. Ik herinner me nog dat het bericht gebracht werd: we hebben een prinsesje! Inmiddels is dat kleine prinsesje alweer bijna volwassen. Dit boek, waarin haar portret geschetst wordt, is beslist een hoogtepunt.

Prinses Amalia boek: wat kun je verwachten?

Wat kun je verwachten van dit boek over Amalia? Als je als prinses geboren wordt, groei je op in een gouden kooi. Je kunt weliswaar alles krijgen wat je hartje begeert, maar je moet ook heel veel inleveren. Claudia de Breij had als intentie om Amalia zoveel mogelijk zelf de kans te geven om te laten zien wie zij is. Mensen hebben al gauw een beeld van je gevormd en dat gebeurt zeker wanneer iemand een boek over je schrijft met een bepaalde bril op. Claudia de Breij heeft geprobeerd om zich daar helemaal los van te maken en Amalia zichzelf te laten profileren. Het was echt haar intentie om de prinses de ruimte te geven.

Hoe is het boek over Amalia tot stand gekomen?

Het is in Nederland al langer de gewoonte om een portret uit te geven van de aankomend koning of koningin. Dit hebben we eerder al gezien bij prinses Beatrix en koning Willem-Alexander. Het lag dus in de lijn der verwachting dat een dergelijk boek over Amalia ook uit zou komen. Om het boek te kunnen schrijven, heeft Claudia de Breij dagenlang gesprekken gevoerd met de kroonprinses.

Wat vindt prinses Amalia zelf van het boek?

Prinses Amalia heeft in een gesprek met Claudia de Breij gezegd dat ze het nog erg gek vindt om het boek te zien. Nu gaat het echt uitgegeven worden en zullen mensen meer gaan lezen over haar persoonlijke leven. En zeg nu zelf, ook al ben je lid van het Koningshuis, welk meisje van 18 zou dat nu niet een gek idee vinden?

Bekijk ook:  Terwijl Parijs sliep recensie + 5 tips!

Is het boek Amalia een aanrader?

Het boek Amalia is door Claudia de Breij heel luchtig geschreven. Het leest dus echt wel lekker weg. Maar het is ook leuk om op deze manier een inkijkje in het leven van de prinses te krijgen. In het boek lees je bijvoorbeeld dat Amalia op haar negende jaar echt wel tot het besef kwam dat het haar toekomst is om koningin van Nederland te worden. Ook al was ze nog zo jong, de inhuldiging van haar vader markeerde een belangrijke periode in haar leven. Leuk weetje: als ze opmerkt dat ze zich met die gedachte verzoend heeft als ze 14 is, ontlokt gelach bij haar vader. Bij hem kostte het namelijk heel wat meer jaartjes. Het boek is een portret van een gewoon meisje van 17 met een bijzondere toekomst in het vooruitzicht. Een aanrader!

Tip van de redactie

De zwijger – Het leven van Willem van Oranje door René Stipriaan

Heb je genoten van de biografie van Amalia? Of ben je op zoek naar een ander boek? Wellicht is De zwijger dan iets voor jou. Dit boek belandde vrijwel meteen in de Nederlandse bestsellerlijst en handelt over het leven van de Vader des Vaderlands: Willem van Oranje. Het is een boeiende biografie die prettig leesbaar is en bovendien veel persoonlijke details omvat.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

4 gedachten over “Prinses Amalia: het boek van Claudia de Breij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *