The Lincoln Lawyer: de boeken waar de Netflix-serie op gebaseerd is

Onlangs verscheen de serie The Lincoln Lawyer op Netflix. Deze legal thriller is gebaseerd op een boekenserie van de hand van Michael Connelly. Waar gaan deze boeken over en op welke volgorde moet je ze lezen? In dit artikel lees je alles over de boekenreeks waar The Lincoln Lawyer op gebaseerd is.

Wie is Michael Connelly?

Michael Connelly werd geboren op 2 juli 1956. Van jongs af aan wilde hij graag schrijver worden. Hij verslond de boeken van Raymond Chandler. Uiteindelijk ging hij journalistiek studeren aan de universiteit van Florida, waar hij als extra module voor creatief schrijven koos. In eerste instantie werkte hij als misdaadverslaggever en al snel werd hij genomineerd voor de Pulitzerprijs. Dit gaf hem een kans om binnen te komen bij de Los Angeles Times, een grote regionale krant in Amerika. Na tien jaar als misdaadverslaggever te hebben gewerkt, schreef hij zijn eerste thriller. The Black Echo was gebaseerd op ware gebeurtenissen en vond al snel zijn weg naar het grote publiek. Er zouden nog vele boeken volgen. Met zijn thrillers heeft hij al vele prijzen gewonnen en sommige boeken zijn ook verfilmd, waaronder The Lincoln Lawyer.

Boekverfilming The Lincoln Lawyer op Netflix

The Lincoln Lawyer is een van de meest recente series op Netflix. Momenteel kun je het eerste seizoen al bekijken, er staan 10 afleveringen online. Waarmee is The Lincoln Lawyer vergelijkbaar? De serie doet enigszins denken aan de tv-serie Suits, die ook op Netflix te zien is. Het is een advocatenserie met leuke humor, waarin de nodige spanning wordt opgebouwd.

Bekijk ook:  Lucinda Riley - The Murders at Fleat House
https://www.youtube.com/watch?v=au06yHMuMGc

The Lincoln Lawyer boeken op volgorde (Mickey Haller)

  1. De Lincoln-advocaat (2011, originele titel: The Lincoln lawyer)
  2. Het laatste oordeel (2012, originele titel: The brass verdict (ft. Harry Bosch)
  3. De herziening (2012, originele titel: The reversal (ft. Harry Bosch)
  4. Het recht om te zwijgen (2012, originele titel: The fifth witness)
  5. De interne jury (2014, originele titel: The gods of guilt)
  6. De wet van de onschuld (2021, originele titel: The law of innocence (ft. Harry Bosch)
the-lincoln-advocaat-nieuwe-uitgave

De Lincoln-advocaat – deel 1

Mickey Haller is een Lincoln-advocaat, een strafrechtadvocaat die opereert vanuit de achterbank van zijn Lincoln Town Car, reizend tussen de verafgelegen gerechtsgebouwen van Los Angeles om allerlei soorten cliënten te verdedigen. Motorrijders, oplichters, dronken chauffeurs, drugsdealers – ze staan ​​allemaal op de klantenlijst van Mickey Haller. Voor hem gaat de wet zelden over schuld of onschuld, het gaat over onderhandeling en manipulatie. Soms gaat het zelfs om gerechtigheid.

Een playboy uit Beverly Hills die is gearresteerd voor het aanvallen van een vrouw die hij in een bar heeft opgepikt, kiest Haller om hem te verdedigen, en Mickey heeft zijn eerste goedbetaalde klant in jaren. Het is de droom van een advocaat, een klus die ze een franchisezaak noemen. En terwijl het bewijs zich opstapelt, gaat Haller geloven dat dit misschien wel de gemakkelijkste zaak uit zijn carrière is. Dan wordt iemand die dicht bij hem staat vermoord en ontdekt Haller dat zijn zoektocht naar onschuld hem oog in oog heeft gebracht met kwaad dat zo puur is als vuur. Om te ontsnappen zonder zichzelf te branden, moet hij elke tactiek die hij beheerst gebruiken en zijn instinct volgen – dit keer om zijn eigen leven te redden.

Bekijk ook:  Alle boeken van John Grisham

Bekijk hier het inkijkexemplaar.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *