Rokesby serie van Julia Quinn op volgorde

Heb je ook genoten van de Bridgerton-serie van Julia Quinn? Inmiddels zijn er al een aantal delen uitgegeven van een andere serie van Julia Quinn: Rokesby. Deze boeken zijn in de stijl van de Bridgerton-serie, maar hebben net wat andere personages. Op deze pagina vind je de Rokesby serie op volgorde en lees je een korte introductie per boek.

Wie is Julia Quinn?

Julia Quinn is de schrijfster achter de befaamde Bridgerton-reeks, die veel mensen kennen van Netflix. Ze werd geboren in 1970 en studeerde kunstgeschiedenis aan Harvard. Kort na haar afstuderen nam ze de ‘pen’ ter hand en schreef ze haar eerste boek. Inmiddels staan er al vele titels op haar naam. Haar boeken hebben meermaals in de New York Bestsellerlijst gestaan en ze is lid van Romance Writers of America Hall of Fame. Momenteel woont Julia Quinn met haar gezin in de Pacific Northwest.

Wat hebben de Rokesby’s met de Bridgertons te maken?

De Rokesby’s zijn de buren van de Bridgertons, maar met deze serie ga je net even verder terug in de tijd. Je komt dus geen bekende Bridgerton-namen tegen, maar je leest over de voorouders van de Bridgertons uit de beroemde serie. Daarmee blijf je lekker in de sfeer en er is geen overlap in gebeurtenissen, waardoor je de Rokesby boeken ook prima na de Bridgertonserie kunt lezen.

Bekijk ook:  Alle boeken van Cristina Caboni, haar beste boek & haar nieuwste boek

Rokesby boeken op volgorde

  1. De onuitstaanbare erfgenaam (Originele titel: Because of Miss Bridgerton)
  2. Een officier en een heer (Originele titel: The girl with the make-believe husband)
  3. Haar rots in de branding (Originele titel: The other Miss Bridgerton)
  4. Een onverstandig huwelijk (binnenkort meer informatie)

1. De onuitstaanbare erfgenaam

De Rokesby’s waren er al voor de Bridgertons die je kent uit de Netflix-serie. Ook in die tijd waren er echter al Bridgertons en dit zijn dus de voorouders van de ons bekende personages. De Rokesby-serie begint in de late achttiende eeuw. Billie Bridgerton zal met een Rokesby moeten trouwen, dat beseft iedereen in de buurt al. Maar met welke Rokesby, daar is niemand het over eens.

Billie heeft in haar kindertijd altijd opgetrokken met Edward en Andrew Rokesby. De kinderen waren in hun jonge jaren onafscheidelijk, maar er was ook nog een Rokesby die Billie echt niet kon uitstaan, George.

2. Een officier en een heer

Cecilia Harcourt is een wees, en eigenlijk heeft ze maar twee opties. Ze kan intrekken bij een van haar tantes of met een neef trouwen die ze echt niet mag. Daarom bedenkt ze zelf een derde optie: ze gaat naar haar broer Thomas, die gewond is geraakt aan het front in de koloniën. Ze wil hem verzorgen tot ze weer beter is. Als ze ter plaatse aankomt, vindt ze echter alleen zijn beste vriend, Edward Rokesby. Hij is buiten bewustzijn en Cecilia vertelt een leugentje om bestwil om hem te kunnen helpen. Dat brengt haar echter ook in een moeilijk parket.

3. Haar rots in de branding

Poppy Bridgerton is onafhankelijk én avontuurlijk, geen beste eigenschappen voor een vrouw in die tijd. Er zijn talloze mannen die naar haar hand dingen, maar ze keurt hen allemaal af. Ze wil een man met hang naar avontuur, maar ook iemand die intelligent is en haar de ruimte geeft. Als ze in Dorset is, stuit ze plotseling op een schuilplaats voor smokkelaars. Ze is helemaal in haar element, tot ze ontvoerd wordt en vastgebonden wordt aan het bed van de piratenkapitein. Lord Andrew James Rokesby is de kapitein in kwestie en hoewel hij berucht is als kaper, heeft hij nog wel wat fatsoen in zijn lijf. Hij beseft dat Poppy’s eer alleen gered kan worden door met haar te trouwen. Zij weet echter niet dat hij tot de betere klasse behoort. Aan boord kibbelen ze er flink op los, maar plotsklaps slaat dat om in passie. Dan wordt het geheim van Andrew onthuld.

Nieuwste deel in de Rokesby serie

We hebben er een tijdje op moeten wachten, maar inmiddels is het nieuwe deel van de Rokesby uit. Deel 3 is begin juli uitgegeven. Wanneer er een volgend deel aangekondigd wordt, dan lees je dat op onze website. Je kunt ons ook volgen op social media.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een antwoord