De boeken van Evie Dunmore op volgorde: De vrouwen van Oxford

Op zoek naar boeken zoals de Bridgerton-serie van Julia Quinn? De boeken van Evie Dunmore zijn vergelijkbaar met de boeken van Julia Quinn. Het zijn grappige, romantische boeken over de Engelse high society met een mooie historische basis. Nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je meer over de schrijfster, vind je de serie De vrouwen van Oxford op volgorde en vertellen we je kort waar de boeken over gaan.

Wie is Evie Dunmore?

Evie Dunmore is een Britse bestsellerauteur. Ze werd vooral bekend met haar roman Bringing Down the Duke, in het Nederlands vertaald onder de titel De hertog op zijn knieën. Evie heeft een passie voor romantiek, vrouwelijke pioneers en alles wat Victoriaans is. In haar dagelijks leven is ze werkzaam als strategieconsultant. Haar studie heeft ze gevolgd in Oxford, maar haar hart ligt in Schotland. Als ze maar even de tijd heeft, is ze in de Schotse hooglanden te vinden.

De boeken van Evie Dunmore op volgorde

Op dit moment zijn er in Nederland nog niet zoveel boeken van Evie Dunmore uitgegeven, maar gezien de populariteit van deze boeken zullen er zeker nog een aantal romans volgen. De boeken van Evie Dunmore doen wel wat denken aan de nu zo populaire Bridgerton-reeks. Het zijn grappige, luchtige romans met historische accenten.

De vrouwen van Oxford op volgorde

  1. De hertog op zijn knieën (Originele titel: Bringing down the Duke)
  2. De charmante schurk (Originele titel: A rogue of one’s own)
  3. De ruige heer (Originele titel: Portrait of a Scotsman)
  4. De nobele valsspeler (Originele titel: The Gentleman’s Gambit)
De-hertog-op-zijn-knieen Evie Dunmore

1. De hertog op zijn knieën

Engeland, 1879. De briljante maar straatarme Annabelle, dochter van een plattelandsdominee, moet als een van de eerste vrouwelijke studenten haar plek zien te vinden binnen de universiteit van Oxford. In ruil voor haar beurs is ze verplicht de onlangs opgerichte beweging voor vrouwenkiesrecht te steunen.

Bekijk ook:  De biografie van prins Harry en 10 andere boeken over het Britse koningshuis

Haar opdracht: mannen met invloed rekruteren om hun zaak te verdedigen. Het doelwit: Sebastian Devereux, de koude en berekenende hertog van Montgomery. Haar uitdaging: niet toegeven aan de onmiskenbare aantrekkingskracht van deze man, die voor alles staat waar zij tegen is…

Evie Dunmore’s splinternieuwe serie De vrouwen van Oxford is dé internationale sensatie in historische fictie, met romantiek, humor, sterke vrouwen en een heerlijk verhaal.

De charmante schurk Evie Dunmore

2. De charmante schurk

De charmante schurk, het tweede deel in Evie Dunmore’s onweerstaanbare serie De vrouwen van Oxford, is een heerlijk historisch verhaal met humor, vaart, veel plottwists en een sterke vrouwelijke hoofdpersoon. En het tweede deel is nog smeuïger dan het eerste!

Lady Lucie, leider van de suffragettebeweging, is furieus. Ze had het perfecte plan: een uitgeverij kopen om zo haar invloed in de strijd voor vrouwenrechten te vergroten. Helaas had ze hierbij even niet gerekend op de belangrijkste aandeelhouder: Lord Ballantine, haar beruchte aartsvijand. Hij wil haar best zijn deel verkopen, maar alleen als hij één nacht met haar mag doorbrengen…

Lucie zal alles op alles moeten zetten om deze onweerstaanbare schurk te verslaan, die erop uit is haar plannen te dwarsbomen én haar hart te stelen. Terwijl ze probeert hem te slim af te zijn, ontdekt ze al snel dat die ene beroemde dichter gelijk had: in liefde en oorlog is alles geoorloofd.

De ruige heer Evie Dunmore

3. De ruige heer

In De ruige heer, het derde deel in de Vrouwen van Oxford-serie van Evie Dunmore, kent de verwende Hattie Greenfield geen ‘nee’. Ze heeft ook maar drie ambities in het leven: succesvol worden als kunstenaar, een nobel doel vinden om zich aan te verbinden, en trouwen met een gentleman. Hartstikke haalbaar, denkt ze… Tot ze in een compromitterende situatie wordt aangetroffen met Lucian, een verleidelijke, ruige Schot. Er zit niets anders op dan een huwelijk met de man van wie ze verder niets wilde weten. Samen verhuizen ze naar Schotland. Hattie kan haar ambities nog steeds waarmaken, als ze tenminste haar hart open durft te stellen…

Bekijk ook:  Alle boeken van Nicci French op volgorde + nieuwste boek uitgelicht

4. De nobele valsspeler

In De nobele valsspeler, het vierde en laatste deel in Evie Dunmore’s onweerstaanbare en succesvolle serie De vrouwen van Oxford, heeft Catriona Campbell behoorlijk wat aan haar hoofd: een noodlijdend landgoed, een academisch writer’s block en een spannende tijd voor de Engelse vrouwenrechtencampagne. Het laatste wat ze dus wil is gastvrouw spelen voor haar vaders (woest aantrekkelijke) collega. Natuurlijk droomt ze van de liefde, maar op dit moment gaat haar carrière voor.

Elias Khoury heeft op zijn beurt heel andere plannen op Oxford, en Catriona verleiden zou de sleutel tot zijn succes kunnen zijn. Maar zo makkelijk geeft ze zich niet gewonnen, en al snel komen zijn goed uitgedachte plannen in gevaar…

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *