Top 10 nieuwe boeken juli 2024

De zomer dient zich nu toch echt aan en voor velen ligt de zomervakantie voor de deur. Nog een paar weekjes geduld en dan is de tijd van het relaxen weer aangebroken. Of je nu op vakantie gaat of thuisblijft, als je van lezen houdt, hoef je je nooit te vervelen. Zeker niet met deze nieuwe boeken die in juli 2024 uitkomen!

Top 10 nieuwe boeken van juli 2024

Welke nieuwe boeken komen er in juli 2024 uit? Wij selecteerden er 10 die er voor ons echt uit sprongen. Welk boek wil jij graag lezen uit het onderstaande rijtje?

1. Let the games begin, Rufaro Faith Mazarura

Geen betere keuze voor de maand waarin de Olympische Spelen van start gaan dan deze feelgood van Rufaro Faith Mazarura.

In dit boek gaat Olivia aan de slag als vrijwilliger in het Olympisch dorp, iets waar ze al haar hele leven van droomt. Je maakt van dichtbij kennis met de manier van leven in het dorp en natuurlijk met alle fictieve sporters die levensecht voelen.

Ook Zeke is in het Olympisch dorp, maar dan als sporter. Hij lijkt zo zelfverzekerd als wat, maar als puntje bij paaltje komt, zijn er toch wel veel dingen waar hij over twijfelt en daardoor legt hij zelfs zijn carrière in de waagschaal.

Zeke en Olivia ontmoetten elkaar meteen de eerste dag, maar dat gaat niet van een leien dakje. Het lot brengt hen samen, of kun je beter het noodlot zeggen? Er zijn heel wat hordes om te overwinnen in dit boek…

Bekijk dit boek hier.

2. De Lindenhof 1: Dochters van hoop, Maria Nikolai

maria-nikolai-dochters-van-hoop-de-lindenhof-1

Meersburg, 1917. De door bloeiende tuinen omringde oude herberg De Lindenhof is voor Helena Lindner en haar zussen een plek vol jeugdherinneringen. Maar drie jaar oorlog heeft zo zijn gevolgen voor de romantische vakantielocatie. De kamers zijn leeg, vader Gustav vecht aan het front en moeder Elisabeth regeert met ijzeren hand. Helena droomt ervan om de plek uit haar kindertijd te transformeren tot een Grand Hotel, maar het zijn moeilijke tijden voor het verwezenlijken van grote dromen.

Wanneer een jonge man zijn intrek neemt in De Lindenhof, wordt haar droom opnieuw aangewakkerd. De knappe vreemdeling is een fascinerende verschijning, maar hij draagt een lastig verleden met zich mee. Terwijl de twee steeds dichter naar elkaar toegroeien, ontdekken ze overeenkomsten tussen hen en worden er geheimen diep uit Helena’s verleden aan het licht gebracht.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de andere serie van Maria Nikolai.

3. Een magische zomer, Corina Bomann

Nieuwe romans 2024 Een magische zomer Corina Bomann

Ja, ook Corina Bomann zien we twee keer in deze lijst met nieuwe romans van 2024. Dit boek is een los te lezen roman.

De drieëntwintigjarige Wiebke heeft een pijnlijke winter achter de rug. Ze heeft net een affaire beëindigd en is nog steeds niet geslaagd voor haar laatste examen. Ze moet er echt even tussenuit maar haar spaarpot is zo goed als leeg. En dus besluit Wiebke haar tante Larissa op te zoeken op haar door bramenstruiken omringde boerderijtje aan de Müritz.

Bekijk ook:  Recensie Land van echo’s, een opmerkelijk debuut van Mark Stokmans

Larissa heeft veel meegemaakt in het leven, en vooral in de liefde, en besloot daarom naar het platteland te verhuizen om opnieuw te beginnen. De inwoners van het rustige dorp geven haar de ruimte die ze nodig heeft. Larissa is precies zoals Wiebke zou willen zijn: onafhankelijk, sterk en een ware levensgenieter. Maar hoe langer de zomer duurt, hoe meer Wiebke zich realiseert dat Larissa zelf ook haar twijfels, kwetsbaarheden en verlangens heeft. Ze leren elkaar om weer te mogen dromen en wanneer de liefde op hun pad komt, wordt hun gedeelde zomer een emotionele wervelwind.

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle boeken van Corina Bomann.

4. Madame le Commissaire en de vrouw zonder geheugen

Madame-le-Commissaire-en-de-vrouw-zonder-geheugen-deel-7

In het zevende deel van Pierre Martins succesvolle Madame le Commissaire-reeks doet een nieuw drama zijn intrede. Na de dramatische dood van burgemeester Thierry lijkt de rust terug te keren in het dorpje Fragolin, in de Franse Provence. Ook Madame le Commissaire Isabelle Bonnet heeft eindelijk eens niets te doen. Maar dan rijdt Isabelles trouwe assistent Apollinaire bijna een vrouw omver. Ze is verward, en duidelijk gewond – de jonge vrouw kan zich niets herinneren, zelfs haar naam niet. Wanneer alle pogingen om haar identiteit vast te stellen mislukken, neemt Isabelle een beslissing die grote gevolgen heeft…

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de andere delen in de serie Madame le Commissaire.

5. Het Franse geheim, Karen Swan

De nieuwe zomerse roman van Karen Swan: Het Franse geheim.

Dit boek speelt zich af in het altijd mooie Parijs. Bij de ontdekking van een verlaten appartement stuit men op een kunstschat die vele miljoenen waard is. De jonge Flora, handelaar in kunst, wordt erbij gehaald, zij zal de vondst moeten inventariseren. Daarbij wordt ze niet alleen geconfronteerd met een enorm mysterie, maar ook met de vermoedelijke erfgenamen, waaronder Xavier, een man die vastbesloten lijkt om haar dwars te zitten bij haar zoektocht.

Reserveer jouw exemplaar hier.

6. Leef je nog?, M.J. Arlidge

leef-je-nog-mj-arlidge-helen-grace-12

Helen Grace deel 12.

Terwijl een vete tussen drugsbendes de stad in zijn greep houdt, smeekt een wanhopige moeder inspecteur Helen Grace om haar tienerdochter te vinden. In eerste instantie lijkt het een simpele zaak: een rebelse tiener die is weggelopen van huis. Zaak gesloten. Of toch niet?

Helen volgt haar instinct en richt, ondanks het uitdrukkelijke verbod van haar chef, een onderzoeksteam op. Algauw ontdekt ze dat Naomi niet het enige meisje is dat wordt vermist. Hoe dichter Helen bij de waarheid komt, hoe harder haar onderzoek wordt tegengewerkt. Ze belandt in een web van corruptie, dat zich verder uitstrekt en veel dichterbij komt dan ze zich had kunnen voorstellen. Lukt het haar om de meisjes op tijd te redden?

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier de overige delen uit de serie Helen Grace.

7. Een jaar in Hotel Gondola, Nicky Pellegrino

een-jaar-in-hotel-gondola-nicky-pellegrino

Kat begint aan een nieuw avontuur: een jaar in Venetië wonen om haar relatie met Massimo een kans te geven. Maar avonturen lopen nooit zoals verwacht…

Kat is nooit een huismus geweest. Ze reist als schrijver de wereld rond, op zoek naar nieuwe plekken, nieuwe avonturen en nieuwe recepten. Maar nu begint ze aan een heel ander avontuur: een relatie, en daarvoor een jaar op één plek blijven.

Voor Massimo wil ze het proberen. Ze zal een jaar in zijn Venetië wonen, hem helpen bij het runnen van zijn hotel, en ondertussen een nieuw boek schrijven over het eten dat ze eet, de recepten die ze verzamelt, en de mensen die ze ontmoet. Maar zoals Kat inmiddels zou moeten weten: het punt van avonturen is dat ze nooit lopen als verwacht…

Bekijk ook:  Nieuwste boek van Sarah Lark

Kijk hier of het inkijkexemplaar al beschikbaar is.

Bekijk hier alle andere boeken van Nicky Pellegrino.

8. Bij jullie is het altijd zo ontzettend stil, Alena Schröder

Ildingen, jaren 1950. In ‘Bij jullie is het altijd zo ontzettend stil’ van Alena Schröder heeft Evelyn Borowski alles waar ze ooit van gedroomd heeft: een eigen huis met een tuin, een zorgzame man en haar langverwachte dochter Silvia. Maar ze is niet gelukkig. Ze mist haar baan als arts en voelt zich eenzaam in het kleine stadje in Zuid-Duitsland. 1989. De jonge, kersverse moeder Silvia Borowski laat Berlijn achter zich om haar moeder op te zoeken, met wie ze nauwelijks contact heeft. Het bezoek aan haar geboortestad, die ze jaren geleden in allerijl ontvluchtte, brengt jeugdherinneringen naar boven die ze het liefst zou onderdrukken. Het naoorlogse verhaal van Evelyn brengt de oorsprong van hun verstoorde relatie aan het licht.

 Bekijk hier het boek op bol.

9. De beste vriend, Chris Carter

De-beste-vriend-Chris-Carter

Robert Hunter deel 6.

Na een bizar ongeluk op het platteland van Wyoming wordt een man gearresteerd op verdenking van een dubbele moord. Verder onderzoek leidt tot een gruwelijke ontdekking: de man wordt ontmaskerd als een seriemoordenaar die al meer dan vijfentwintig jaar mensen ontvoert, martelt en verminkt. De verdachte beweert slechts een pion te zijn in een labyrint van leugens en bedrog, maar de politie gelooft hem niet.

De zaak wordt onmiddellijk overgedragen aan de FBI, die de hulp inroept van rechercheur en profiler Robert Hunter. Hem wordt gevraagd de verdachte te verhoren, waarbij er al snel geheimen boven water komen. Langzaam maar zeker wordt de ware identiteit van een meedogenloze moordenaar duidelijk, iemand die zo ongrijpbaar is dat niemand ook maar enig idee had dat hij bestond. Tot nu toe…

Reserveer het boek hier vast op bol.

Bekijk hier de andere boeken in de serie Robert Hunter.

10. Het hotel, Lucy Foley

het-hotel-lucy-foley-2024

Welkom bij het openingsweekend van het Manor Hotel.

De gasten verzamelen zich voor de ingang van het luxe­resort, de nieuwe parel aan de kust van Dorset. De champagne vloeit rijkelijk, het g­ezelschap bruist, de zon gaat onder tijdens een onver­getelijke ­zomerzonnewende. Maar onder de dekmantel van een feest roert zich iets duisters. Het hotel is gebouwd op geheimen van een ­eeuwenoud bos.

Oude vrienden en vijanden kruipen uit de schaduw. En de gasten zullen al snel ontdekken welke andere dodelijke geheimen er ’s nachts aan het licht komen…

Bekijk het boek hier op bol.

Hier vind je alle andere boeken van Lucy Foley.

Bekijk ook:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *