Top 10 beste historische luisterboeken

Luisterboeken zijn een heerlijke manier om te ontspannen, maar het biedt je ook de kans om boeken te lezen, terwijl je met iets anders bezig bent. Zo kun je bijvoorbeeld ’s morgens tijdens het aanbrengen van je make-up een boek luisteren of wanneer je de maaltijd aan het bereiden bent. Hieronder vind je de 10 beste historische luisterboeken die momenteel bij diverse aanbieders te beluisteren zijn. Kijk bijvoorbeeld eens bij Storytel.

10 beste historische luisterboeken

1. ’t Hooge Nest, Roxane van Iperen

’t Hooge Nest is een boek dat is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van twee joodse zussen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een boeiend verhaal voor jongere en oudere luisteraars.

2. Bridgerton boekenreeks, Julia Quinn

Ja, deze klassiekers zijn ook beschikbaar als audiobooks. Na het enorme succes van de Netflix-serie zijn de boeken uit deze reeks niet aan te slepen. Luister jij ze als audiobook?

3. De zeven zussen, Lucinda Riley

Nog zo’n ongekend populaire serie die ook als luisterboek beschikbaar is. De audiobooks zijn al net zo populair als de papieren boeken. Lees hier meer over deze serie.

4. De vergeten tombe van Kate Mosse

Diverse boeken van Kate Mosse zijn ook beschikbaar als audiobook. Een tikkeltje historie, spanning én romantiek en daarmee geschikt voor een breed lezerspubliek. Een van de nieuwste boeken is De vergeten tombe. Je leest hier een verhaal met twee verhaallijnen: eentje van Meredith, in 2007, en eentje van Leonie, in 1891. Een bijzonder historisch verhaal dat op zeer spannende wijze verteld wordt.

5. De heks van Limbricht, Susan Smit

De heks van Limbricht is het nieuwe boek van Susan Smit en het behoort inmiddels al tot de best verkochte boeken van 2021. Het boek gaat over Entgen Luijten, die altijd gewend is geweest om haar eigen weg te gaan. Maar dan wordt ze plotseling beschuldigd van hekserij. Een verrassend proces volgt.

6. Dochter van Isfahan, Anita Amirrezvani

Dit verhaal doet een beetje denken aan Duizend schitterende zonnen van Khaled Hosseini. Het boek gaat over een Iraans meisje in de 17de eeuw. Ze heeft de huwbare leeftijd al bereikt, maar dan overlijdt haar vader en dat betekent ook dat ze geen bruidsschat heeft. Ze komt met haar moeder terecht bij haar oom, een tapijtmaker.

7. Sophia’s hoop, Corina Bomann

Deze serie is razend populair en inmiddels zijn de meeste boeken van Corina Bomann ook als luisterboek beschikbaar. Sophia’s hoop volgt het verhaal van Sophia, die uit Berlijn vertrekt na een schandaal en in Parijs terechtkomt. Ze gaat werken voor een prestigieus bedrijf en ontwikkelt grote ambities.

8. Aan het einde van de wereld, Kristin Hannah

Beste luisterboeken

In dit verhaal gaan we niet zo ver terug in de tijd, maar naar 1974. Het is een bijzonder verhaal over een moedig meisje in een ijzig Alaska. Een aanrader, net als de andere boeken van Kristin Hannah. Dit boek mag dus beslist niet ontbreken aan het lijstje met beste luisterboeken van dit moment.

9. Mrs. Degas, Arthur Japin

Mrs. Degas handelt over de late jaren van schilder Degas. Liefhebbers van Arthur Japin noemen dit boek een van zijn beste werken. Beslist een goede reden om dit luisterboek eens te proberen dus!

10. Het strand van de verloren schatten, Julie Klassen

Het strand van de verloren schatten is een historische roman, maar ademt tegelijkertijd de sfeer uit van een detective. Een heerlijk luisterboek waarbij je je echt even op het strand van Cornwall waant.

Luister jij ook graag naar goede audiobooks? Wellicht heb jij ook nog tips voor mooie historische luisterboeken. Aarzel dan niet om hieronder een reactie achter te laten.

Bekijk ook:  De 5 meest gelezen boeken ter wereld

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Top 10 beste historische luisterboeken

  1. ‘Aan het einde van de wereld’ en ‘Het strand van de verloren schatten’ spreken me wel aan.
    Is eens iets anders voor mij.
    Uiteindelijk heb ik nog nooit gewerkt met een ‘luisterboek’.
    Ik zou daar nu toch eens dringend werk moeten van maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *