Top 10 nieuwe boeken december 2023

December is misschien wel de boekenmaand bij uitstek. Toch komen er in deze maand meestal niet zoveel boeken uit. Geen ramp, want we wisten toch weer tien mooie titels te selecteren. Bovendien kun je ook nog inspiratie putten uit de top 10’s van de voorgaande maanden. Die hebben we onder het artikel op een rijtje gezet, zodat je even lekker kunt neuzen. Bekijk snel onze top 10 nieuwe boeken voor december 2023.

Top 10 nieuwe boeken december 2023

De laatste maand van het jaar alweer! Op zoek naar de nieuwe boeken van december 2023? Hieronder hebben wij er 10 voor je geselecteerd.

1. De vondeling van Venetië, Amanda Dyke

De vondeling van Venetië van Amanda Dykes is een hartverwarmende historische roman over een man die, geplaagd door schuldgevoel, afreist naar het Venetië van begin twintigste eeuw om te zoeken naar een zeldzaam boek waarvan hij hoopt dat het al zijn daden zal goedmaken. Met de hulp van een Italiaanse boekverkoopster ontrafelt hij stukje bij beetje de geheime geschiedenis van het boek, verborgen in de stenen en grachten van de oude stad. Met haar rijke stijl en authentieke personages zet Dykes een intrigerend verhaal neer dat tot op de laatste pagina boeit en lezers meer dan tevreden achterlaat.

2. De schreeuw van de bergen, Ibon Martín

In De schreeuw van de bergen, het derde deel in de bestsellerserie van Ibon Martín, wordt detective Ane Cestero opgeroepen omdat er een gruwelijke vondst is gedaan: in een grot is het zwaar toegetakelde lichaam van een jonge vrouw gevonden. De scène wijst op een ritualistische moord, en verraadt van alles over de intenties van de moordenaar. Ane en haar team moeten op jacht naar de dader, en snel. Ze vermoedt dat de moordenaar niet ophoudt na dit eerste slachtoffer…

3. De ondergrondse leesclub, Annie Lyons

de-ondergrondse-leesclub

De aangrijpende roman De ondergrondse leesclub van Annie Lyons speelt zich af in Londen, 1938. Gertie Bingham heeft een boekhandel, maar denkt erover om met pensioen te gaan en naar zee te verhuizen. Maar dan haalt een vriend haar over om de vijftienjarige Joodse Hedy in huis te nemen, die nazi-Duitsland is ontvlucht. Hedy is koppig en eigenwijs en doet Gertie denken aan zichzelf op die leeftijd. Na een stroeve start vinden ze elkaar in hun gedeelde liefde voor lezen.

Als Londen keer op keer wordt gebombardeerd, besluiten Hedy en Gertie een ondergrondse leesclub te beginnen in de schuilkelders. Terwijl de oorlog doorraast krijgen ze grote verliezen te verwerken, en hebben de leden elkaar en de verhalen die ze lezen hard nodig…

4. Tijden van storm, Nele Neuhaus

Tijden van storm, Nele Neuhaus

Het laatste deel van de populaire Sheridan Grant-trilogie

Het uitgestrekte Nebraska. Een hart vol verlangen. De kans van haar leven.

Sheridan Grant wilde alle bruggen achter zich verbranden om een nieuw leven te beginnen. Met Paul Sutton, de man die van haar houdt, ver van Willow Creek Farm en ver van de man die haar hart brak. Maar kort voor de bruiloft slaat de twijfel toe. Ze keert terug naar Nebraska en krijgt daar een onverwachte kans om de grootste droom van haar leven te verwezenlijken. Helaas wordt ze achtervolgd door een geheim uit haar verleden dat haar leven kan verwoesten…

Bekijk ook:  Alle thrillers van J.D. Robb op volgorde (Nora Roberts)

5. Nul uur, Tom Clancy

Nul uur Tom Clancy

Wanneer de leider van Noord-Korea dodelijk gewond raakt, brandt verborgen voor de buitenwereld een strijd om zijn opvolging los. Maar zonder dat iemand daar opdracht toe geeft, wordt ook automatisch een leger van spionnen in buurland Zuid-Korea geactiveerd. Jack Ryan junior is net in Seoul om een potentieel nieuw lid van de Campus te spreken – de geheime dienst die door zijn vader is opgericht – wanneer een golf van geweld de Zuid-Koreaanse hoofdstad overspoelt. Terwijl de gehele wereld angstig toekijkt hoe de situatie op het Aziatische schiereiland steeds penibeler wordt, neemt een mysterieuze vrouw vanuit Noord-Korea contact met Jack op. Ze biedt hem de mogelijkheid om een tweede Koreaanse oorlog te voorkomen. Maar de prijs die hij daarvoor moet betalen, zou weleens hoger kunnen zijn dan hij zich kan veroorloven…

6. Als de kat van huis is, Cate Conte

Kattencafé deel 6

Maddie James heeft grootse plannen voor het kattencafé in het zomerseizoen. Maar wanneer haar vriend, meester-meditator en tai chi-leraar Cass Hendricks, haar attent maakt op een rare situatie, moet Maddie haar aandacht eerst richten op haar harige vrienden die misschien een helpende hand nodig hebben.

Cass geeft sinds kort workshops om zen te worden in Fisherman’s Cove en Laurel, een van zijn studenten, heeft continu ruzie met haar chagrijnige buren over haar katten. Wanneer Maddie en Cass langsgaan om de situatie te bekijken, vinden ze niet alleen haar katten in nood, maar ook een lijk. Laurel lijkt van de trap te zijn gevallen, maar Maddie vermoedt dat er meer aan de hand is.

Met de hulp van opa Leo graaft Maddie in de geheimen van de kleine gemeenschap voordat de moordenaar weer toeslaat.

7. De droom die we delen, Sadeqa Johnson

De droom die we delen van Sadeqa Johnson is het verhaal van twee vrouwen: Ruby en Eleanor. Het is 1949 en Ruby droomt van de universiteit. Eleanor begint haar eerste jaar als studente in Washington.

Ze zijn jong, mooi, ambitieus – en zwart. Ruby wordt verliefd op een witte jongen. Eleanor trouwt met de knappe dokter William Pride. Haar geluk wordt overschaduwd door de rijke afstandelijke familie van William, en door haar vurige kinderwens.

De verhalen van Ruby en Eleanor komen op een onverwachte manier samen. Durven ze hun lot te overstijgen om grootste dromen te bereiken?

8. Het oog van de nacht, Rolf & Cilla Börjlind

Het oog van de nacht, Cilla & Rolf Börjlind

Rönning & Stilton 8 

Olivia Rönning en haar collega ondervragen Oekraïense oorlogsvluchtelingen om zo mogelijke oorlogsmisdaden en misstanden langs de vluchtroutes te documenteren. Daarbij horen ze over een crimineel netwerk dat mensenhandel organiseert. Tom Stiltons partner Luna realiseert zich intussen dat hij tegen haar heeft gelogen en dat hij waarschijnlijk iemand heeft vermoord. En wat nog erger is: hij lijkt zich er niet schuldig over te voelen.

Een man valt van een dak in het centrum van Stockholm en sterft. Een getuige ziet dat hij kort voor zijn dood wordt achtervolgd door twee mannen. Voordat de dode kan worden geïdentificeerd of er een autopsie kan worden uitgevoerd, wordt zijn lichaam uit het mortuarium gestolen. Wie was hij en wie zijn de mensen die willen dat zijn identiteit verborgen blijft? De aanwijzingen leiden Olivia en Tom naar een luxejacht aan de Franse Rivièra en een kleinood van onschatbare waarde: een Fabergé-ei met de naam ‘het Oog van de Nacht’.

Bekijk ook:  Top 10 nieuwe boeken januari 2024

9. Rebecca’s hoop, Hanna Caspian

rebeccas-hoop-hanna-caspian

1914. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. Rebecca heeft oudste zoon Konstantin flink de waarheid gezegd: als hij niet open wil zijn over hun liefde omdat zij maar een dorpslerares is, hoeft ze hem niet meer te zien. Maar dan wordt hij opgeroepen naar het front. Zal hij levend terugkeren?
Jongste dochter Katharina ziet haar verloving steeds dichterbij komen en zoekt wanhopig naar vluchtwegen. Dan overlijdt een van de dienstmeisjes onder verdachte omstandigheden. En welk geheim probeert de kokkin uit alle macht te bewaken?

Het landgoed is een meeslepende familiesaga, die je meeneemt van de vertrekken van de gravin tot in de stallen. In Duitsland werden al meer dan 100.000 exemplaren verkocht. Lees ook: Katharina’s keuze.

10. Toen ik jou zag, Mary Schoon

Toen ik jou zag Mary Schoon

‘Toen ik jou zag’ is het eerste deel van de Hillie-trilogie van Mary Schoon, die het leven volgt van Hillie Hop aan het einde van de negentiende eeuw. Annechien verliest op jonge leeftijd haar familie aan de typhus en wordt in huis genomen door de dokter, die haar opleidt tot vroedvrouw. Jaren later trouwt ze met boer Wolter Koops, en samen krijgen ze dochtertje Hillie. Wat ze niet weet, is dat Wolter ooit een portefeuille heeft gevonden met 600 gulden, waarmee hij hun boerderij heeft gekocht. Als Wolter erachter komt dat het geld eigenlijk van zijn buurman Gerrit was, neemt hij zich voor alles terug te betalen zodra hij dat kan. Voor het geval hij overlijdt, schrijft hij een brief aan Annechien en Hillie met zijn laatste wens. Maar als Wolter sterft, wordt de brief niet gevonden. Op een dag komt de zoon van Gerrit verhaal halen bij Hillie, die ook vroedvrouw is geworden en de eindjes aan elkaar moet knopen. Gelukkig krijgt ze hulp uit onverwachte hoek.

Bekijk ook onze andere top 10’s van het afgelopen jaar:


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *