Een mooi cadeauboek: Raad eens hoeveel ik van je hou – Sam McBratney

Wat is er nu mooier in deze tijd dan het geven van een boek waar je meteen meerdere mensen een plezier doet. Persoonlijk heb ik het gekocht voor een vriendin die onlangs moeder is geworden. Maar deze klassieker hoort eigenlijk thuis in ieder gezin met jonge kinderen tot een jaar of zes. Ben jij nog op zoek naar een bijzonder presentje? Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney is zeker een optie.

Wie is Sam McBratney?

Deze schrijver uit Noord-Ierland is in het Engelse taalgebied bekend als auteur van boeken voor kinderen en young adults. Hij schreef er inmiddels meer dan 50. Maar de wereldroem kwam met ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’. Dit boek van McBratney (1943) is uitgebracht in 53 talen en er zijn al meer dan 30 miljoen exemplaren van verkocht.

De officiële samenvatting

Hazeltje en Grote Haas houden vreselijk veel van elkaar. Maar hoeveel precies dát is niet makkelijk te meten!

Over het boek Raad eens hoeveel ik van je hou

Wat maakt dit boek zo bijzonder? Uiteraard is het een ideaal boek om uit voor te lezen en de illustraties zullen ook de jongste kinderen al aanspreken. Het verhaal is eenvoudig en inderdaad in twee korte zinnen al samen te vatten. Eigenlijk is het succes waarschijnlijk met name te danken aan het gevoel dat het boek oproept bij ouders. Sam McBratney heeft op perfecte wijze de kinderlijke liefde uitgedrukt die Hazeltje voelt voor Grote Haas en dat  zal de volwassen (voor)lezer beslist niet onberoerd laten. Misschien is het ook de ideale mogelijkheid om uit te leggen dat tranen soms vloeien uit geluk? Sommige zaken zijn overal ter wereld gelijk en dat is beslist iets om over na te denken in deze soms moeilijke tijden.

Bekijk ook:  Top 10 kinderboeken van 2024

Voor de nieuwe uitgave zijn de teksten aangepast en wat versimpeld ten opzichte van eerdere uitgaven. Niet iedereen is daar gelukkig mee, maar het is een kwestie van smaak. Voor de echte liefhebbers is de originele tekst wellicht de mooiste. Maar dan is het eerder een geschenk voor een ouder met liefde voor de Engelse taal.


Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk nu de nieuwste boeken op bol.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *