Wat is een bookseat en wat zijn de voordelen?

Ben jij het ook beu om pijn in je nek of schouders te krijgen bij het lezen van een boek? Dan is een bookseat misschien iets voor jou. Wat is een bookseat of boekenpoef nu eigenlijk en wat zijn de voordelen ervan? Wat zijn de beste bookseats? Hieronder leggen we uit wat een bookseat nu eigenlijk is en gaan we in op hoe je een zitzak voor boeken kunt gebruiken.

Wat is een bookseat?

Een bookseat wordt ook wel een boekenpoef genoemd en is eigenlijk een soort zitzak voor je boek. Je kunt de bookseat op schoot nemen, zodat je boek op de juiste hoogte ligt en je bijvoorbeeld minder snel nekproblemen krijgt. Bovendien heb je je handen vrij tijdens het lezen, waardoor je echt een prettige houding kunt aannemen. Het is een comfortabele manier om een boek te lezen. Een bookseat is een Australische uitvinding. Het wordt hier ook wel eens een boekenpoef, boekensteun, boekenzitzak of boekenhouder genoemd. De vulling van een zitzak voor boeken bestaat uit piepschuimbolletjes. Daardoor kun je de boekensteun in de juiste vorm duwen, waardoor je boek open blijft staan en in de juiste positie.

Wat zijn de voordelen van een bookseat?

Een bookseat wordt steeds populairder en dat is natuurlijk niet voor niets, maar wat zijn de voordelen nu eigenlijk van een boekseat? Waarom zou je een dergelijke boekenpoef aan moeten schaffen? Hieronder zetten we een aantal voordelen voor je op een rij:

  • Je leeshouding wordt automatisch beter, waardoor je minder kans hebt op nek- en schouderklachten.
  • Tijdens het lezen heb je je handen vrij, waardoor je de meest comfortabele houding aan kunt nemen.
  • Aan de achterkant van de meeste bookseats zit een handig vakje, waarin je bijvoorbeeld je leesbril kunt meenemen.
  • De stof is zacht en voelt prettig aan.
  • Een goede zitzak voor boeken is in vorm te duwen, waardoor hij te gebruiken is voor zowel boeken als tablets.
Bekijk ook:  Alle boeken van Jacobine van den Hoek en een recensie van Madame
De verschillende soorten bookseats

Kun je een bookseat ook voor je e-reader gebruiken?

Ja, een bookseat is zowel voor een fysiek boek als voor een e-reader geschikt. Een boekenpoef is het makkelijkst als je een boek met een harde kaft leest of een e-book. Wanneer je paperbacks leest, dan slaat je boek wat eerder dicht, maar ook daar zijn uiteraard weer oplossingen voor, zoals deze handige boekopenhouders.

Een bookseat voor mensen met een fysieke beperking

In principe is een bookseat er voor iedereen. Het is immers een middel om bijvoorbeeld nek- en schouderklachten te voorkomen. Het is dus altijd verstandig om een dergelijke boekenhouder preventief te gebruiken om je nek, schouders en rug te ontlasten. Een bookseat gebruiken kan voor mensen met een fysieke beperking echter een ware uitkomst zijn. Wanneer je een lichamelijke handicap hebt of bijvoorbeeld een aandoening, zoals reuma of MS, dan kost het vasthouden van een boek jou veel meer energie dan iemand anders. Een boekenpoef kan het leven je makkelijker maken, omdat die het boek als het ware voor je vasthoudt.

De beste bookseats

De bookseat is gepatenteerd, dus als je voor een echte bookseat kiest, dan zit je eigenlijk altijd goed. Deze zijn allemaal op dezelfde wijze geproduceerd. Een bookseat aanbieding is zeldzaam, de prijs is vastgesteld. Zoek je naar een boekenpoef die goedkoop is, dan kom je vaak uit bij tweedehands modellen, maar die zijn er doorgaans niet zoveel beschikbaar. Het model hieronder is de goedkoopste bookseat die momenteel nieuw te verkrijgen is. Deze is in allerlei kleuren beschikbaar. Wil je een bookseat kopen, dan kan dat gewoon op bol.com.

Beste bookseat

Rode bookseat

Dit is een originele Book Seat™, die is gemaakt van 190 grams imitatiesuède. Dit materiaal is van hoge kwaliteit en voelt lekker zacht aan. Bovendien is het antivlekken, waardoor hij lang mooi blijft. De handige lus aan de bovenkant maakt de bookseat ook makkelijk draagbaar, waardoor je hem eenvoudig mee kunt nemen om elders te lezen. Het is daarbij ook fijn dat er aan de achterkant een vakje zit voor bijvoorbeeld je leesbril of je smartphone. Aan de voorkant zit een plexiglas plaatje, waarmee je je boek open kunt houden.

Leeskussen voor in bed

Leeskussen voor in bed

Op zoek naar een handige leespoef voor in bed? Dit orthopedische leeskussen is bedoeld om met je rug tegen te leunen wanneer je in bed wilt lezen. Zo heb je altijd de ideale zithouding en krijgen ook je armen de juiste ondersteuning. Natuurlijk is deze ook te combineren met de bookseat hierboven, zodat je echt ontspannen kunt lezen.

Sale/Solden 2024Sale/Solden 2024

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *