Tip: een duurzaam leeslampje waarmee je het goede doel steunt!

Wat is het beste leeslampje? Vandaag de dag zijn er talloze leeslampjes op de markt en de keuze is dan ook niet even gemakkelijk. In dit artikel tippen we je graag een leeslampje. Het is niet alleen een aanrader vanwege de gebruikerseigenschappen, maar er is nog een reden om voor dit leeslampje te kiezen: je steunt een goed doel. Wat de kenmerken van dit leeslampje zijn en welk doel je steunt, lees je hieronder.

Wat zijn de voordelen van een leeslampje?

Waarom zou je een leeslampje kopen? We kennen waarschijnlijk allemaal de uitspraken nog wel uit onze kindertijd. ‘Als je in schemertijd doorleest, bederf je je ogen!’ Aan een leeslampje kleven veel voordelen.

Efficiënt verlichten

Een leeslampje zorgt voorgerichte verlichting waardoor je beter kunt zien en lezen, zelfs in een donkere omgeving. Dit helpt vermoeidheid van de ogen te verminderen en voorkomt dat je je ogen te veel belast. Een leeslampje is efficiënter dan het gebruik van een algemene verlichting in de kamer, omdat het minder energie verbruikt. Bovendien kun je het licht op de gewenste sterkte instellen, wat helpt om energie te besparen.

Comfort tijdens het lezen

Een leeslampje zorgt voor een comfortabelere leeservaring omdat het licht direct op de pagina valt en niet in je ogen schijnt, zoals bij algemene verlichting vaak het geval is. Bovendien ben je flexibeler in je leeshouding. De verlichting zit aan je boek vast, waardoor je je niet aan hoeft te passen naar de lichtval van de lamp. Ook ideaal wanneer je vaak in bed ligt te lezen.

Bekijk ook:  De boekenserie van Muna Shehadi op volgorde

Het beste leeslampje kopen

Wil je een goed leeslampje kopen? Dan is het leeslampje van Brothers4Change misschien wel iets voor jou. In tegenstelling tot andere boekleeslampjes is dit niet zomaar een leeslamp. De Brothers4Change® producten hebben namelijk als missie om onderwijs wereldwijd toegankelijker te maken. Dit leeslampje heeft energielabel A en is voorzien van een handige klem. Bovendien kun je verschillende lichtstanden instellen, waardoor je de hoeveelheid licht altijd aan je wensen aan kunt passen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een leeslampje?

Ben je op zoek naar het beste leeslampje voor jou, dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Hieronder noemen we een paar zaken.

Wel of geen klem?

Er zijn allerlei soorten leeslampjes. Sommige leeslampjes hang je om je nek, andere modellen bevestig je met klittenband om een van je vingers en dan zijn er nog boekenlampjes met een klem. Deze lampjes zijn het meest flexibel en het handigst als je bijvoorbeeld vaak in bed een boek leest. Zo heb je je handen vrij en kun je het licht toch uitstekend op je boek richten. Bovendien kun je een leeslamp met klem ook eenvoudig aan de meubels vastklemmen, zoals de rand van het bed.

Kun je de helderheid instellen?

Soms zijn je ogen moe en is zacht licht om bij te lezen fijner. Op andere dagen wil je misschien wel graag fel licht op je boek. Kies altijd voor een leeslampje waarbij je de helderheid in kunt stellen, zoals het lampje dat we hierboven noemden. Wanneer er meerdere standen zijn, kun je het lampje helemaal aanpassen aan jouw wensen.

Bekijk ook:  Alle thrillers van J.D. Robb op volgorde (Nora Roberts)

Is de arm flexibel?

Bij leeslampjes op klem zijn sommige leeslampjes vastgezet. Andere lampjes hebben een flexibele arm, waardoor je het licht echt op je boek kunt richten. Wij raden je aan om voor een lampje met flexibele arm te kiezen.

Is de arm lang genoeg?

Dit punt sluit aan op het vorige punt. De arm moet lang genoeg zijn om echt comfortabel te kunnen lezen met je boekenlampje. Het lampje van Brothers4Change voldoet hier in ieder geval aan.

Is de leeslamp oplaadbaar?

Wegwerpspullen zijn er al meer dan genoeg in onze consumptiemaatschappij. Ga voor een duurzame keuze en kies een lampje dat oplaadbaar is. Het leeslampje van Brothers4Change is oplaadbaar via USB.

Dit artikel betreft een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *