Daniel Silva boeken – Gabriel Allon op volgorde

Lees jij graag goede thrillers met een sterke hoofdpersoon? Maak dan eens kennis met de Gabriel Allon-serie van Daniel Silva. Met deze boeken beland je middenin een wereld vol spionnen. Heb jij alles gevolgd van James Bond? Of ben je juist een fan van Jack Ryan? Dan zal deze serie je vast wel bevallen. Hieronder lees je meer over Daniel Silva, vind je de Gabriel Allon-serie op volgorde en kom je te weten wat het nieuwste boek van Daniel Silva is.

Wie is Daniel Silva?

Gabriel Allon De geheime orde

Daniel Silva is een Amerikaanse auteur. Hij richt zich op het schrijven van thrillers, en dan met name spionagethrillers. Daniel Silva werd in 1960 geboren in Michigan, maar hij groeide op in Californië. In eerste instantie richtte hij zich op de journalistiek, maar al gauw bleek dat hij nog meer talenten had als het om schrijven ging. Zijn boeken hebben diverse malen de New York Bestsellerlijst gehaald. Hij is getrouwd met de journaliste Jamie Gangel en samen met haar heeft hij een zoon en een dochter, Nicholas en Lily.

Los te lezen boek van Daniel Silva

Wil je eerst eens kennismaken met de schrijfstijl van Daniel Silva? Dan kun je ervoor kiezen om De onwaarschijnlijke spion te lezen. Dit boek maakt namelijk geen deel uit van een serie. Het boek speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Gabriel Allon boeken op volgorde

 1. De perfecte moordenaar (Originele titel: The kill artist)
 2. The English Assasin (Alleen in Engels beschikbaar)
 3. The confessor (Alleen in Engels beschikbaar)
 4. A death in Vienna (Alleen in Engels beschikbaar)
 5. Prince of Fire (Alleen in Engels beschikbaar)
 6. The Messenger (Alleen in Engels beschikbaar)
 7. The Secret Servant (Alleen in Engels beschikbaar)
 8. De Moskou regels (Originele titel: Moscow rules)
 9. The Defector (Alleen in Engels beschikbaar)
 10. The Rembrandt Affair (Alleen in Engels beschikbaar)
 11. Portret van een spion (Originele titel: Portrait of a spy)
 12. Gevallen engel (Originele titel: The fallen angel)
 13. Het Engelse meisje (Originele titel: The English girl)
 14. De roof (Originele titel: The heist)
 15. De Engelse spion (Originele titel: The English spy)
 16. Het zwarte gif (Originele titel: The black widow)
 17. Het huis der spionnen (Originele titel: House of spies)
 18. De andere vrouw (Originele titel: The other woman)
 19. Het nieuwe meisje (Originele titel: The new girl)
 20. De geheime orde (Originele titel: The order)
 21. De cellist (Originele titel: The cellist)
 22. Portret van een onbekende vrouw (Originele titel: Portrait of an unknown woman)
Bekijk ook:  Wilbur Smith boeken, de mystiek en romantiek van Afrika

Michael Osbourne

 1. Het teken van de beul (Originele titel: The mark of the assassin)
 2. De hand van de beul (Originele titel: The marching season)

Moet je de boeken van Daniel Silva op volgorde lezen?

Is het nodig om de boeken van Daniel Silva op volgorde te lezen? De boeken zijn in principe los te lezen, maar het is wel zo dat er een bepaalde lijn in zit. Het levensverhaal van Gabriel Allon zit bijvoorbeeld door de hele Allon-serie verweven. Wil je meerdere delen lezen, dan is het aan te raden om de serie over Gabriel Allon op volgorde te lezen. Het is wel zo dat niet alle boeken in het Nederlands beschikbaar zijn. De Nederlandse uitgever heeft echter wel de boeken uitgekozen die het meest leidend zijn voor het huidige verhaal. Naar het eerste boek in de reeks wordt nog vaak gerefereerd: De perfecte moordenaar.

Wat is het beste boek van Daniel Silva?

Het is moeilijk om het beste boek van een auteur aan te wijzen als je eigenlijk telkens weer geniet van het nieuwe boek. Maar een boek dat er voor mij persoonlijk echt uitsprong, is De roof. Het boek is alleen al boeiend door het thema: een kunstroof. Want wat is er nu fascinerender dan al die verdwenen kunst op de wereld? Julien Isherwoord, een vriend van Gabriel Allon en kunsthandelaar, vertrekt naar het Comomeer voor een afspraak met een klant. Maar in plaats van een bijzonder schilderij vindt Julien een lijk. En daardoor is hij plotseling de belangrijkste verdachte in deze zaak. Allon wil er het zijne van weten en gaat op zoek naar de waarheid én naar een Caravaggio, die al vele jaren vermist is.

Wat is het nieuwste boek van Daniel Silva?

Wat is het nieuwste boek van Daniel Silva? Dit boek is wederom een boek uit de Allon-serie.

Portret van een onbekende vrouw, Daniel Silva

In Portret van een onbekende vrouw gaat Gabriel Allon op zoektocht door Europa om het geheim rond de vervalsing van een zeventiende-eeuws meesterwerk te achterhalen. Wie slaagde erin alle experts voor de gek te houden en heeft daar miljoenen aan verdiend?

Het boek dat eraan voorafging

Het voorgaande boek kwam op 20 oktober 2021 in Nederland uit en was getiteld De cellist.

Ooit was Viktor Orlov de rijkste man in Rusland. Nu is hij slechts een balling die gedoogd wordt in Londen. Vanuit die plaats gaat hij de strijd aan tegen kleptocraten. Zij namen de macht over het Kremlin over. Maar dan wordt Orlov vermoord. De politie in Londen verdenkt een onderzoeksjournalist, maar Gabriel Allon, een oude vriend van Orlov, denkt dat de politie hier een vergissing begaat. Hij zoekt naar de waarheid. Via Londen en Amsterdam komt hij in Genève terecht, waar hij een celliste treft die lijkt te weten hoe de vork in de steel zit. Kunnen ze de moord oplossen en erger voorkomen?

Ben jij al bekend met de Gabriel Allon-serie van Daniel Silva? Zou je deze boeken willen lezen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Bekijk ook:  De boeken van James Runcie, Grantchester op volgorde

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

1 gedachte over “Daniel Silva boeken – Gabriel Allon op volgorde”

Geef een antwoord