Daniel Silva boeken – Gabriel Allon op volgorde

Lees jij graag goede thrillers met een sterke hoofdpersoon? Maak dan eens kennis met de Gabriel Allon-serie van Daniel Silva. Met deze boeken beland je middenin een wereld vol spionnen. Heb jij alles gevolgd van James Bond? Of ben je juist een fan van Jack Ryan? Dan zal deze serie je vast wel bevallen. Hieronder lees je meer over Daniel Silva, vind je de Gabriel Allon-serie op volgorde en kom je te weten wat het nieuwste boek van Daniel Silva is.

Wie is Daniel Silva?

Daniel Silva is een Amerikaanse auteur. Hij richt zich op het schrijven van thrillers, en dan met name spionagethrillers. Daniel Silva werd in 1960 geboren in Michigan, maar hij groeide op in Californië. In eerste instantie richtte hij zich op de journalistiek, maar al gauw bleek dat hij nog meer talenten had als het om schrijven ging. Zijn boeken hebben diverse malen de New York Bestsellerlijst gehaald. Hij is getrouwd met de journaliste Jamie Gangel en samen met haar heeft hij een zoon en een dochter, Nicholas en Lily.

Los te lezen boek van Daniel Silva

Wil je eerst eens kennismaken met de schrijfstijl van Daniel Silva? Dan kun je ervoor kiezen om De onwaarschijnlijke spion te lezen. Dit boek maakt namelijk geen deel uit van een serie. Het boek speelt zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Gabriel Allon boeken op volgorde

 1. De perfecte moordenaar (Originele titel: The kill artist)
 2. The English Assasin (Alleen in Engels beschikbaar)
 3. The confessor (Alleen in Engels beschikbaar)
 4. A death in Vienna (Alleen in Engels beschikbaar)
 5. Prince of Fire (Alleen in Engels beschikbaar)
 6. The Messenger (Alleen in Engels beschikbaar)
 7. The Secret Servant (Alleen in Engels beschikbaar)
 8. De Moskou regels (Originele titel: Moscow rules)
 9. The Defector (Alleen in Engels beschikbaar)
 10. The Rembrandt Affair (Alleen in Engels beschikbaar)
 11. Portret van een spion (Originele titel: Portrait of a spy)
 12. Gevallen engel (Originele titel: The fallen angel)
 13. Het Engelse meisje (Originele titel: The English girl)
 14. De roof (Originele titel: The heist)
 15. De Engelse spion (Originele titel: The English spy)
 16. Het zwarte gif (Originele titel: The black widow)
 17. Het huis der spionnen (Originele titel: House of spies)
 18. De andere vrouw (Originele titel: The other woman)
 19. Het nieuwe meisje (Originele titel: The new girl)
 20. De geheime orde (Originele titel: The order)
 21. De cellist (Originele titel: The cellist)
 22. Portret van een onbekende vrouw (Originele titel: Portrait of an unknown woman)
 23. De verzamelaar (Originele titel: The collector)
Bekijk ook:  Alle boeken van Karin Slaughter op volgorde

Michael Osbourne

 1. Het teken van de beul (Originele titel: The mark of the assassin)
 2. De hand van de beul (Originele titel: The marching season)

Moet je de boeken van Daniel Silva op volgorde lezen?

Is het nodig om de boeken van Daniel Silva op volgorde te lezen? De boeken zijn in principe los te lezen, maar het is wel zo dat er een bepaalde lijn in zit. Het levensverhaal van Gabriel Allon zit bijvoorbeeld door de hele Allon-serie verweven. Wil je meerdere delen lezen, dan is het aan te raden om de serie over Gabriel Allon op volgorde te lezen. Het is wel zo dat niet alle boeken in het Nederlands beschikbaar zijn. De Nederlandse uitgever heeft echter wel de boeken uitgekozen die het meest leidend zijn voor het huidige verhaal. Naar het eerste boek in de reeks wordt nog vaak gerefereerd: De perfecte moordenaar.

Wat is het beste boek van Daniel Silva?

de-roof-daniel-silva-boeken

Het is moeilijk om het beste boek van een auteur aan te wijzen als je eigenlijk telkens weer geniet van het nieuwe boek. Maar een boek dat er voor mij persoonlijk echt uitsprong, is De roof. Het boek is alleen al boeiend door het thema: een kunstroof. Want wat is er nu fascinerender dan al die verdwenen kunst op de wereld? Julien Isherwoord, een vriend van Gabriel Allon en kunsthandelaar, vertrekt naar het Comomeer voor een afspraak met een klant. Maar in plaats van een bijzonder schilderij vindt Julien een lijk. En daardoor is hij plotseling de belangrijkste verdachte in deze zaak. Allon wil er het zijne van weten en gaat op zoek naar de waarheid én naar een Caravaggio, die al vele jaren vermist is.

Wat is het nieuwste boek van Daniel Silva?

Wat is het nieuwste boek van Daniel Silva? Dit boek is wederom een boek uit de Allon-serie. Komt er ook een nieuw boek van Daniel Silva in 2024 uit? Daar is nog niets over bekend gemaakt. Zodra we daar iets van vernemen, lees je dat hier.

daniel-silva-de-vezamelaar

De verzamelaar, Daniel Silva

Op de ochtend na het jaarlijkse gala van de Venice Preservation Society wordt meesterspion Gabriel Allon geconfronteerd met een raadselachtige opdracht. De carabinieri hebben in een villa in Amalfi een verrassende ontdekking gedaan: een geheime kluis met daarin een lege lijst die precies de afmetingen heeft van een van ’s werelds kostbaarste schilderijen, dat al jaren vermist is. Generaal Ferrari vraagt Gabriel om het kunstwerk zonder al te veel ruchtbaarheid op te sporen.

Bekijk ook:  Nieuwste boek M.J. Arlidge

Het schilderij in kwestie is Het concert van Johannes Vermeer. Met de hulp van een onwaarschijnlijke bondgenoot, een mooie Deense computerhacker en tevens professionele dief, ontdekt Gabriel al snel dat het schilderij van eigenaar is veranderd als onderdeel van een illegale zakenovereenkomst ter waarde van een miljard dollar. Erachter gaat een man met een codenaam schuil: de Verzamelaar.

Om het complot te doorbreken wordt Gabriel uitgedaagd om zelf een gewaagde operatie uit te voeren. Daarbij staat niet alleen zijn eigen veiligheid op het spel, maar lopen er miljoenen levens gevaar…

Het boek dat eraan voorafging

Het voorgaande boek kwam in 2022 in Nederland uit en is getiteld Portret van een onbekende vrouw.

portret-van-een-onbekende-vrouw-daniel-silva

Portret van een onbekende vrouw, Daniel Silva

In Portret van een onbekende vrouw gaat Gabriel Allon op zoektocht door Europa om het geheim rond de vervalsing van een zeventiende-eeuws meesterwerk te achterhalen. Wie slaagde erin alle experts voor de gek te houden en heeft daar miljoenen aan verdiend?

Ben jij al bekend met de Gabriel Allon-serie van Daniel Silva? Zou je deze boeken willen lezen? Laat gerust hieronder een reactie achter.

Bekijk ook:

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Eén gedachte over “Daniel Silva boeken – Gabriel Allon op volgorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *