Jojo Moyes: boeken en verfilmingen

Sinds The last letter from your lover op Netflix verscheen, kun je er niet meer omheen: de boeken van Jojo Moyes. Ze heeft niet zo gek veel boeken geschreven, als je nagaat dat ze de onderstaande boeken in de periode vanaf 2002 tot nu geschreven heeft. Maar sommige van haar boeken maken een diepe indruk. Hieronder vind je alle boeken van Jojo Moyes en vertellen we je meer over De liefdesbrief/The last letter from your lover. Maar we lichtten ook het beste boek van Jojo Moyes kort uit. En wist je dat deze schrijfster ook verschillende historische romans heeft geschreven?

De los te lezen boeken van Jojo Moyes

Hieronder vind je een overzicht van alle boeken van Jojo Moyes die je los kunt lezen.

De series van Jojo Moyes op volgorde

Deze schrijfster heeft ook nog een aantal series geschreven. Hieronder vind je de series van Jojo Moyes op volgorde.

Lou Clark

  1. Voor jou – Me before you
  2. Een leven na jou – After you
  3. Voor mij – Still me

Sophie & Liv

  1. Een week in Parijs – Honeymoon in Paris
  2. Portret van een vrouw – The girl you left behind

Nieuw boek van Jojo Moyes!

In juni 2022 werd bekendgemaakt dat er een nieuw boek van Jojo Moyes in de maak is! Het boek wordt in 2023 verwacht, meer is er tot nu toe niet bekendgemaakt. Wil je op de hoogte blijven? Volg ons dan op social media.

De laatste liefdesbrief

Ken jij ‘The last letter from your lover’ al van Netflix? Of lees je liever eerst het boek? Deze populaire Netflix-film is namelijk gebaseerd op het boek ‘De laatste liefdesbrief’ van Jojo Moyes.

In De laatste liefdesbrief lezen we het verhaal van Ellie, jong en journaliste. In oude kranten speurt ze naar goede verhalen waar ze over kan schrijven. Maar dan stuit ze plotseling op een bijzondere brief. In deze brief uit 1960 vraagt een man aan zijn geliefde om haar man voor hem te verlaten. Ellie wordt erdoor geraakt. Zelf heeft ze een ingewikkelde verhouding met een getrouwde man. Tussen het verhaal van Ellie door, volgen we het verhaal van Jennifer, die in 1960 wakker wordt na een auto-ongeluk. Haar geheugen is gewist, maar eenmaal thuis, vindt ze een bijzondere liefdesbrief die afkomstig is van de man waarmee zij een nieuw leven wilde beginnen. Maar.. wie is hij eigenlijk? Een mooie roman over verloren liefdes, gemiste kansen én hoop. Door de ietwat zwakke titel heb je de neiging om dit boek te laten liggen. Zonde, want het verhaal is mooi!

The last letter from your lover op Netflix

Het bovenstaande boek van Jojo Moyes is dus verfilmd en sinds kort is deze film ook via Netflix te bekijken. De film krijgt overwegend goede recensies en dat is ook niet zo gek. Het verhaal steekt prima in elkaar, maar ook de decors zijn prachtig. Wat is er nu fijner dan een film die zich afspeelt aan de Franse Rivièra? Ook de kleding ziet er gelikt uit en het acteerwerk is meer dan prima. Een fijne film voor een ontspannen avond met een wijntje en een lekker hapje.

Bekijk ook:  Alle boeken van Anne Jacobs op volgorde

Het beste boek van Jojo Moyes

Elke bekende schrijver heeft wel zo’n boek dat er echt uitspringt. Bij Jojo Moyes is dat haar roman ‘Voor jou‘. Het is een bijzonder boek waarin we het verhaal lezen van Louisa en Will. Louisa heeft een beperkt leventje, ze woont nog bij haar ouders en werkt bij een café om de hoek. Ze is wel tevreden met hoe alles gaat. Will is vanaf zijn nek verlamd en ziet nog maar één uitweg. Hij is alles verloren en heeft bovendien veel pijn. Als Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze Will verzorgen. Ze blijken echte tegenpolen te zijn en dat zorgt voor heel wat spanningen. Maar als Louisa erachter komt wat het plan van Will is, dan wil ze dat koste wat het kost voorkomen. Dat valt echter niet mee, als je het liefste maar vasthoudt aan je vertrouwde leventje.

Dit boek is voor iedereen een aanrader en wat ons betreft is dit veruit het beste boek van Jojo Moyes!

Verfilming van Voor jou

Het boek Voor jou van Jojo Moyes werd ook verfilmd onder de titel Me before you. De film kwam uit in 2016 en hieronder kun je de trailer bekijken.

De historische romans van Jojo Moyes

Wist je dat deze schrijfster zich niet alleen beperkt heeft tot feelgood? Ze heeft ook historische romans geschreven, namelijk:

Zee van verlangen

Zee van verlangen gaat over de periode na de Tweede Wereldoorlog. We lezen over de jonge bruidjes die destijds van Australië naar Engeland verscheept werden. Het verhaal is gebaseerd op het waargebeurde verhaal, waarbij 655 Australische jonge vrouwen met een vliegdekschip de reis naar Engeland aangingen. Deze vrouwen werden ook wel oorlogsbruiden genoemd en voor Jojo Moyes heeft deze geschiedenis extra betekenis. Haar oma was namelijk een van die oorlogsbruiden. Bijzonder!

De sterrengever

Ook De sterrengever gaat over een verhaal uit de geschiedenis waar je eigenlijk maar weinig over hoort. Kentucky, 1937. De Engelse Alice reist haar Amerikaanse echtgenoot achterna en verveelt zich behoorlijk in het afgelegen mijnstadje waar ze terechtkomt. Wanneer de bibliotheek op zoek is naar vrouwen die boeken rond kunnen brengen in meer afgelegen plaatsen, is ze meteen voor. Ook Margery, Beth, Lizzy en Sophia doen mee en al snel word je in het verhaal van deze vijf sterke vrouwen gezogen.

Het nieuwste boek van Jojo Moyes

In 2023 wordt er weer een nieuw boek van Jojo Moyes uitgegeven.

In haar schoenen

Als Nisha ontdekt dat haar rijke echtgenoot Carl van plan is om van haar te scheiden, is dat een schok, maar gelukkig heeft ze een back-upplan. Alleen leunt dat plan nogal op de spullen die ze in haar sporttas heeft, en als iemand uitgerekend haar tas meeneemt uit de sportschool, valt haar plan in duigen… Sam voelt zich gevangen in haar leven. Haar man is werkloos, haar dochter een puber, en haar baas een eikel. Wanneer ze per ongeluk Nisha’s sporttas meeneemt van de sportschool moet ze zich opeens een dag redden op volledig onpraktische Louboutins met torenhoge hakken. Maar de onverwachte resultaten van die kledingwissel brengen haar tot het besef dat er iets moet veranderen in haar leven – namelijk zijzelf. Wanneer Nisha en Sam elkaar eindelijk ontmoeten, ontdekken ze dat ze met elkaars hulp wel degelijk een nieuwe start kunnen maken…

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Bekijk ook:  Toppers van de legal thriller: Steve Martini

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

3 gedachten over “Jojo Moyes: boeken en verfilmingen

  1. Ik kwam het boek voor jou tegen in een Mini bibliotheek bij vrienden in de buurt. Nadat ik begonnen ben met lezen heb ik het boek verslonden….wat een mooi boek .
    Begin aan het vervolg van dit boek…na jou.
    Ik ben benieuwd of dit boek mij ook zo pakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *