De boeken van Soraya Lane: De verloren dochters op volgorde

Op zoek naar de boeken van Soraya Lane? Dit belooft een veelbelovende serie te worden voor liefhebbers van zogenaamde dual-time-romans. Bij deze boeken lees je afwisselend over het heden en het verleden. De boeken zijn weliswaar niet zo dik als die van Lucinda Riley, maar de opzet van de boeken van Soraya Lane doet zeker alleszins aan haar romans denken. Drie titels zijn al uitgegeven, de vierde komt eraan, maar je vindt hier ook al de titels van De verloren dochters 5 en 6!

Wie is Soraya Lane?

Soraya Lane werd geboren op 7 mei 1983 in Nieuw-Zeeland. Ze is dus net over de veertig. Als kind droomde Soraya ervan om auteur te worden en zelf de verhalen te schrijven die ze dag en nacht verslond. Enkele jaren later had ze haar droom verwezenlijkt. Inmiddels werkt ze fulltime als auteur. De rest van haar tijd besteedt ze aan haar twee zoontjes. Soraya vindt dat je als auteur de beste carrière ter wereld hebt, en ze hoopt nog vele jaren te schrijven.

Soraya brengt haar dagen graag door met het bedenken van personages voor haar romans, en haar huis en de omgeving daarvan zijn een constante bron van inspiratie. Ze woont met haar man en twee zonen op een kleine boerderij in Nieuw-Zeeland, omringd door dieren. Vanuit haar kantoor kijkt ze uit op een weiland waar hun paarden grazen.

De verloren dochters: een achtdelige serie

Hoeveel delen heeft de serie De verloren dochters? Het worden in totaal 8 delen. Soraya Lane stapt een beetje in de voetstappen van Lucinda Riley met de achtdelige serie De verloren dochters. We zijn dus bijna op de helft van de serie.

De verloren dochters op volgorde

DeelTitelVerkrijgbaar alsOriginele titelJaar van uitgave
1De Italiaanse dochterPaperback
E-book
Grootletterboek
The Italian daughter2023
2De Cubaanse dochterPaperback
E-book
Grootletterboek
The Cuban daughter2023
3De Griekse dochterPaperback
E-book
Grootletterboek
The Royal daughter2024
4De Zwitserse dochterPaperback2024
5De Franse dochter2025
6De Argentijnse dochter2025
7Nog niet bekend2026?
8Nog niet bekend2026?
Volgorde Verloren dochters reeks Soraya Lane
De-Italiaanse-dochter-Soraya-Lane_meerlezen

1. De Italiaanse dochter

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?
Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

Recensie De Italiaanse dochter

Wat mag je verwachten van het boek De Italiaanse dochter? De een is teleurgesteld, omdat deze serie het niet haalt bij De zeven zussen, terwijl de ander blij is dat er iets soortgelijks te lezen viel nadat de serie van Riley uit was. Ik las De Italiaanse dochter en hoewel de verwachtingen misschien iets te hooggespannen waren na de lovende woorden voor publicatie, vond ik het zeker een heerlijk boek om te lezen. Tip: als je start met lezen, probeer je dan volledig op dit verhaal te focussen en niet te gaan vergelijken met De zeven zussen. Er zijn zeker parallellen, maar het boek komt veel beter tot zijn recht als je het als een debuut op Nederlandse bodem beschouwt.

Bekijk ook:  Recente boeken over Rusland, waar verleden en heden wordt verzonnen

De verhaallijnen vond ik zeker intrigerend en het is ook weer een roman waarin familie centraal staat, iets wat je meteen een warm gevoel geeft bij het lezen van het boek. Er zitten erg veel lijnen in dit boek, terwijl het niet zo dik is, waardoor het soms net even niet ver genoeg uitgewerkt is voor mijn gevoel. Desalniettemin is de schrijfstijl fijn en leest het lekker weg, waardoor ik meteen uitkeek naar het tweede deel. Dat het zich afspeelt in Italië is ook genieten, het gaf mij echt even dat Italië-gevoel. Als je dit boek in de zon leest met een glas wijn in de hand, heb je bijna het idee zelf in Italië te zijn.

De-Cubaanse-dochter_1_Soraya Lane

2. De Cubaanse dochter

Londen, heden. Claudia’s leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.

Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

Het derde deel van De verloren dochters van Soraya Lane

Het derde deel van de serie van Soraya Lane is begin 2024 al verschenen!

De Griekse dochter Soraya Lane

3. De Griekse dochter

Londen, heden. Ella is succesvol kunsthandelaar, maar heeft spijt van haar beslissing om niet zelf schilder te worden. Dan krijgt ze onverwacht informatie over het leven van haar oma, waaronder een onbekend muziekstuk. De sporen wijzen naar Griekenland en ze besluit om haar zoektocht daar te vervolgen, met hulp van pianist Mathew.
Londen, 1948. Alexandra behoort tot de Griekse koninklijke familie in ballingschap. Wanneer haar moeder omkomt in een tragisch ongeluk, wordt ze naar haar tante in Londen gestuurd. Daar ontdekt ze haar liefde en talent voor muziek. Wanneer ze violist Bernard ontmoet, weet ze waar haar toekomst ligt. Maar haar vader denkt hier anders over. Terwijl iedereen aanneemt dat ze naar een Zwitsers instituut is gestuurd, is Alexandra heimelijk aangekomen op een plek voor ongehuwde moeders, zwanger van Bernard…

Wanneer komt deel 4 van De verloren dochters uit?

Ook deel 4 in de serie De verloren dochters is aangekondigd. Hier moet je nog wat langer op wachten, maar in juli 2024 is het zover.

De-zwitserse-dochter_Soraya Lane

4. De Zwitserse dochter

Londen, heden. Georgia heeft het te druk om de geschiedenis van haar oma uit te zoeken. Maar wanneer ze de roze edelsteen die ze gekregen heeft laat onderzoeken, blijkt het de vermiste toermalijn te zijn uit de diadeem van de Italiaanse koninklijke familie. Geïntrigeerd reist Georgia eerst naar Italië, en dan naar Zwitserland, waar ze de sporen van haar familie ontdekt en kunstverzamelaar Luca ontmoet, die al jaren op zoek is naar de steen.
Genève, 1948. Delphine was een gelukkige Italiaanse prinses met twee kinderen en een knappe man. Maar wanneer ze in ballingschap gaan vanwege WOII, en haar man haar verlaat, stort haar wereld in. Dan ontmoet ze Florian, een succesvolle zakenman, en ze beleven een grote liefde samen. Maar voordat ze kunnen trouwen komt Florian in een ongeluk terecht, en Delphine moet een hartverscheurende beslissing nemen…

Bekijk ook:  20 kleine boeken voor op reis

En deel 5?

De Nederlandse uitgeverij heeft bekend gemaakt dat deel 5 in februari 2025 uitgegeven zal worden. Dit deel krijgt de titel De Franse dochter. In de zomer van 2025 komt dan deel 6 uit: De Argentijnse dochter.

Moet je de serie De verloren dochters op volgorde lezen?

Daar kunnen we kort in zijn: ja!

Voor welke leeftijd zijn de boeken van Soraya Lane geschikt?

De boeken zijn bedoeld voor volwassenen, maar wanneer jouw dochter van 16 bijvoorbeeld al romans leest, zijn deze feelgoodromans ook zeker geschikt.

Zijn De verloren dochters te vergelijken met De zeven zussen?

De boeken doen door de opzet zeker denken aan De zeven zussen. Maar mijn tip: probeer deze boeken te lezen zonder ook maar aan De zeven zussen te denken. De boeken zijn qua verhaallijn grotendeels hetzelfde, maar qua schrijfstijl heel anders. En dat is maar goed ook, want we zitten tenslotte niet op een ‘goedkope herhaling’ van De zeven zussen te wachten. Ik vind dat deze boeken net wat minder diepgang hebben dan De zeven zussen, maar desalniettemin lezen ze lekker weg. Het zijn heerlijke boeken voor aan het zwembad tijdens je vakantie of om gewoon lekker onder een dekentje op de bank te lezen. Bovendien is het ergens wel fijn als je na het lezen van de hele serie van Lucinda Riley in een soort gat valt, want wat moet je lezen na De zeven zussen? Deze boeken zorgen voor een mooie overgang, waarmee je weer lekker kunt puzzelen, maar wat tegelijkertijd echt ontspannend is. O, en over puzzelen gesproken…

Puzzelboek De zeven zussen

Psssst: toch nog even nagenieten van De zeven zussen zelf? Bekijk dan dit nieuwe puzzelboek:

Na het ongeëvenaarde succes van de acht romans in de Zeven Zussen-boekenserie is er nu ook De Zeven Zussen Puzzelboek. In samenwerking met Xander Uitgevers brengt Denksport het eerste deel van deze tweedelige uitgave. Dit romantische puzzelboek zit bomvol met aantrekkelijke beeldpuzzels, spannende quizfilippines en natuurlijk de mooiste verhalen uit en over De Zeven Zussen. Baan je een weg door de boeken, liefdes en exotische locaties met hét perfecte cadeau voor Moederdag.

Reserveer het hier.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *