De boeken van Soraya Lane: De verloren dochters op volgorde

Op zoek naar de boeken van Soraya Lane? Dit belooft een veelbelovende serie te worden voor liefhebbers van zogenaamde dual-time-romans. Bij deze boeken lees je afwisselend over het heden en het verleden. De boeken zijn weliswaar niet zo dik als die van Lucinda Riley, maar de opzet van de boeken van Soraya Lane doet zeker alleszins aan haar romans denken.

Wie is Soraya Lane?

Als kind droomde Soraya ervan om auteur te worden en zelf de verhalen te schrijven die ze dag en nacht verslond. Enkele jaren later had ze haar droom verwezenlijkt. Inmiddels werkt ze fulltime als auteur. De rest van haar tijd besteedt ze aan haar twee zoontjes. Soraya vindt dat je als auteur de beste carrière ter wereld hebt, en ze hoopt nog vele jaren te schrijven.

Soraya brengt haar dagen graag door met het bedenken van personages voor haar romans, en haar huis en de omgeving daarvan zijn een constante bron van inspiratie. Ze woont met haar man en twee zonen op een kleine boerderij in Nieuw-Zeeland, omringd door dieren. Vanuit haar kantoor kijkt ze uit op een weiland waar hun paarden grazen.

De verloren dochters: een achtdelige serie

Soraya Lane stapt een beetje in de voetstappen van Lucinda Riley met de achtdelige serie De verloren dochters.

De-Italiaanse-dochter-Soraya-Lane_meerlezen

1. De Italiaanse dochter

Lily, een jonge Engelse wijnmaker, reist naar een wijngaard aan het Comomeer om van de legendarische familie Martinelli meer te leren over het maken van wijn. Ze voelt zich zo thuis bij de familie en de manier van leven op het Italiaanse platteland dat het lijkt alsof ze hier thuishoort. En dat ligt niet alleen aan de aantrekkingskracht die ze voelt voor de knappe oudste zoon Antonio. Lily heeft net ontdekt dat het onbekende verleden van haar oma terugvoert naar het beroemde La Scala theater in het vlakbij gelegen Milaan, en naar een prominente bakkersfamilie uit Piedmont. Is het toeval dat Lily nu hier beland is? Of het lot?
Terwijl de gevoelens tussen Lily en Antonio aanzwellen, onderneemt ze een zoektocht naar de waarheid over haar grootmoeder en overgrootmoeder. Lily ontdekt het meeslepende en hartverscheurende verhaal van twee jonge geliefden die moeten kiezen tussen familie en liefde: Estée, een jonge ballerina, en Felix, de jonge erfgenaam van zijn families bakkerij-imperium. Hun liefde zal de familie uiteindelijk verscheuren.

Bekijk ook:  De boeken van Charlotte Jacobi: De patisserie & De parelfamilie op volgorde
De-Cubaanse-dochter_1_Soraya Lane

2. De Cubaanse dochter

Londen, heden. Claudia’s leven is in korte tijd ingrijpend veranderd: ze heeft haar verloving beëindigd en haar drukke baan bij een bank opgezegd. Wanneer haar moeder vraagt mee te helpen haar grootmoeders geschiedenis uit te zoeken, wordt ze nieuwsgierig. Het enige spoor is een kistje van de familie Diaz, haar voorouders, ooit een van de rijkste families van Cuba. Ze besluit spontaan om naar Havanna te gaan. Daar ontmoet ze Matteo, die een foodtruck runt, en met zijn hulp ontdekt ze stukje voor stukje het verhaal van haar overgrootmoeder.

Havanna, 1950. Esmeralda is de oudste en favoriete dochter van Julio Diaz, de eigenaar van de grootste suikerplantage van Cuba. Sinds haar moeder is gestorven, helpt ze haar vader met het onderhouden van zakelijke relaties. Maar wanneer ze verliefd wordt op de Britse Christopher, weet ze dat haar vader deze liefde nooit goed zal keuren. De keuze die Esmeralda maakt, zal bepalend zijn voor haar hele familie.

Het derde deel van De verloren dochters van Soraya Lane

Het derde deel van de serie van Soraya Lane is begin 2024 al verschenen!

De Griekse dochter Soraya Lane

3. De Griekse dochter

Londen, heden. Ella is succesvol kunsthandelaar, maar heeft spijt van haar beslissing om niet zelf schilder te worden. Dan krijgt ze onverwacht informatie over het leven van haar oma, waaronder een onbekend muziekstuk. De sporen wijzen naar Griekenland en ze besluit om haar zoektocht daar te vervolgen, met hulp van pianist Mathew.
Londen, 1948. Alexandra behoort tot de Griekse koninklijke familie in ballingschap. Wanneer haar moeder omkomt in een tragisch ongeluk, wordt ze naar haar tante in Londen gestuurd. Daar ontdekt ze haar liefde en talent voor muziek. Wanneer ze violist Bernard ontmoet, weet ze waar haar toekomst ligt. Maar haar vader denkt hier anders over. Terwijl iedereen aanneemt dat ze naar een Zwitsers instituut is gestuurd, is Alexandra heimelijk aangekomen op een plek voor ongehuwde moeders, zwanger van Bernard…

Bekijk ook:  De 10 beste sciencefictionboeken

Wanneer komt deel 4 van De verloren dochters uit?

Ook deel 4 in de serie De verloren dochters is aangekondigd. Hier moet je nog wat langer op wachten, maar in juli 2024 is het zover.

De-zwitserse-dochter_Soraya Lane

4. De Zwitserse dochter

Londen, heden. Georgia heeft het te druk om de geschiedenis van haar oma uit te zoeken. Maar wanneer ze de roze edelsteen die ze gekregen heeft laat onderzoeken, blijkt het de vermiste toermalijn te zijn uit de diadeem van de Italiaanse koninklijke familie. Geïntrigeerd reist Georgia eerst naar Italië, en dan naar Zwitserland, waar ze de sporen van haar familie ontdekt en kunstverzamelaar Luca ontmoet, die al jaren op zoek is naar de steen.
Genève, 1948. Delphine was een gelukkige Italiaanse prinses met twee kinderen en een knappe man. Maar wanneer ze in ballingschap gaan vanwege WOII, en haar man haar verlaat, stort haar wereld in. Dan ontmoet ze Florian, een succesvolle zakenman, en ze beleven een grote liefde samen. Maar voordat ze kunnen trouwen komt Florian in een ongeluk terecht, en Delphine moet een hartverscheurende beslissing nemen…

En deel 5?

Over deel 5 is in Nederland nog niets bekend gemaakt, maar de auteur heeft zelf al aangegeven dat dit boek er snel aankomt.

Puzzelboek De zeven zussen

Psssst: toch nog even nagenieten van De zeven zussen zelf? Bekijk dan dit nieuwe puzzelboek:

Na het ongeëvenaarde succes van de acht romans in de Zeven Zussen-boekenserie is er nu ook De Zeven Zussen Puzzelboek. In samenwerking met Xander Uitgevers brengt Denksport het eerste deel van deze tweedelige uitgave. Dit romantische puzzelboek zit bomvol met aantrekkelijke beeldpuzzels, spannende quizfilippines en natuurlijk de mooiste verhalen uit en over De Zeven Zussen. Baan je een weg door de boeken, liefdes en exotische locaties met hét perfecte cadeau voor Moederdag.

Reserveer het hier.

Leesinspiratie delen? Word dan lid van onze nieuwe boekengroep op Facebook. Hier kun je jouw favoriete boeken delen en anderen om tips vragen. Natuurlijk delen wij daar ook onze winacties en de laatste boekennieuwtjes.

Dit artikel bevat affiliate links. Als je hierop klikt en een bestelling plaatst, ontvangen wij een percentage, maar jij betaalt gewoon het normale bedrag voor je product. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *